Okategoriserade

När ska Lucas opereras?

Jag får ofta frågor om när Lucas ska opereras så jag tänkte att jag svarar i ett inlägg. Vi fick ju bekräftat att han skulle få operation den 15:e oktober och sen dess har tiden bara gått, men ingen kallelse till operation.

Först kände jag mig ganska lugn eftersom det finns vårdgaranti som garanterar operation inom 90 dagar. Men den där garantin ger jag inte längre mycket för… Vi har ju väntat i 3,5 månad nu och fortfarande har det inte kommit nån kallelse. Men idag när jag ringde så visade det sig att det finns en tid bokad till den 14:e mars (2 dagar innan Lucas 3 årsdag). Vi kommer alltså få vänta totalt 5 månader på operationen! Kasst! Särskilt när Lucas har haft det här problemet sen han var 6 månader gammal!

Men samtidigt så är jag nöjd med detta. Lucas har varit mer sjuk än han har varit frisk och han är nästan konstant lite snorig eller hostig och februari kommer inte bli ett undantag. Det hade förmodligen inte funnits någon dag nu under vintern som hade varit bättre för Lucas att få operationen än i mars i alla fall. Fast jag kan inte heller förneka att det känns lite läskigt att han får sin operation så nära inpå BF-dagen den 14:e april. Hoppas hoppas verkligen bebis bestämmer sig för att hålla sig kvar i magen för jag vill vara den som är med Lucas när han ska opereras och efteråt. Det är i alla fall en dagoperation han ska göra så han förväntas inte bli inlagd. Vi får hålla tummarna att han slipper infektioner och så. Även fast det är nära inpå förlossningen så känns det såå himla skönt att han får operationen innan bebis kommer!

  

11 Comments

 • Angélica

  Åh! Fina killen 🙂
  Tråkigt att det tagit sån tid, vi väntar på kallelse för stora killen för samma OP. Hade gärna sett att den blev av innan april då jag tror han kommer ha rätt ont. Lillebror gjorde ingreppet för 1 år sedan och var som vanligt direkt när vi kom hem. Men då var han bara 2 också, det ska ju vara lindrigare ju mindre dom är 🙂
  Hur som helst är det skönt när det är gjort.

  • Emma - På Smällen igen!

   Usch, det ser jag inte framemot.. Jag uppfattade att dom inte skulle ha så ont efteråt… Skönt att lillkillen redan har gjort det så att ni redan har gått igenom det en gång. Jag får en klump i magen varje gång jag tänker på det.

 • Mikaela

  Vad skönt att han fått en tid och som sagt att det blir av innan förlossningen. Men det är ju riktigt kasst att de inte håller mer på vårdgarantin än så. Egentligen måste de ju hänvisa er vidare om de inte kan hålla 90-dagars regeln. Min man fick operera sig privat och landstinget stod för operationen för att de inte hade möjlighet att ge honom en tid inom 90 dagar.
  Aja skönt sen när det är gjort iaf och så får vi hålla tummarna för att han kommer igång mer med maten.

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja, vad är vårdgarantin värd när dom inte ens nästan håller den liksom? Jag läste det också, men jag känner ändå att mars är bättre än februari så det är ingen idé att försöka få det privat istället. Helst vill dom inte operera 2-åringar så på ett sätt känns det skönt att han är nästan 3 år när han får op.

 • Josephine

  Åh va skönt att det finns ett datum nu iaf! Då ser man ljuset i tunneln åtminstonne. Leon ska förmodligen operera sin tumme som har en för kort sena, så han kan ej räta ut den fullt. Men det lär ju inte vara nån prio-operation. Så gud vet hur länge vi får vänta på det…

  • Emma - På Smällen igen!

   Så har min pappa på alla sina fingrar men han fick aldrig operation! Skönt att dom hjälper Leon i alla fall, men det borde väl också gå under vårdgarantin, alltså 90 dagar från att det är bestämt?

 • Erika

  Vår som ska göra om sin op då den första misslyckades och mandlarna vuxit ut igen. 29/2 smäller det för oss. Då har vi väntat i 2 mån sen det blev bestämt att dom skulle op igen. Nu ska hela bort, tidigare var det bara halva. Och detta är tydligen en större op med mer risk för blödningar och smärta.

  • Emma - På Smällen igen!

   Men stackarn då 🙁 Var inne på din blogg innan idag för att leta upp hur det hade gått men hann inte så långt innan jag blev avbruten. Hoppas verkligen att operation hjälper honom nu och att han slipper feber och infektion den här gången <3

  • Emma - På Smällen igen!

   Ja precis, näspolyperna är så stora att han nästan inte kan andas genom näsan. Halsmandlarna var också förstorade, men det var näspolyperna som var avgörande.

   • Tessan

    Jag opererade bort en näspolyp när jag var rätt stor, säg typ 8-10 år & det gick jättebra 🙂 Var ett smidigt ingrepp vad jag kan minnas 🙂 Så jag hoppas det går bra för Lucas med!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.