Okategoriserade

Första tanden – 4 månader

Nu förstår jag varför Lucas jämt har sina händer i munnen. Det är inte bara för att han undersöker dom. Det är faktiskt så spännande att ett litet risgryn till tand håller på att bryta upp ur tandköttet. Det trodde jag aldrig han skulle få så tidigt! Han är ju bara 4 månader, idag faktiskt! Jag var mer än 1 år när jag fickan första så jag var övertygad om att det skulle dröja på Lucas också!

20130716-234010.jpg

Det verkar som tur är som att Lucas inte har så ont av den. Han är inte extra gnällig, magen är som vanligt och han äter som vanligt. Han verkar tycka det är gott att tugga på bitringen när vi har haft den i frysen. Handdukar är också goa att tugga på. Jag tänkte prova att blöta hörnena på en handduk och lägga den i frysen så att den blir riktigt kall så får vi se om han gillar det.

Har läst också att om dom små får väldigt ont när tänderna bryter fram så kan man smörja in tandköttet med lite flytande Alvedon. Om jag märker att han inte mår bra så gör jag det, men än så länge så verkar det som att det inte är nån fara med honom 🙂

4 Comments

  • Jenny

    Ja det var tidigt 🙂 Har en son på snart 6 månader som också håller på att få sin första tand, han är betydligt mer påverkad av det än Lucas iaf 😉 Han har blivit ett litet monster 😛

    Lucas har ju fortfarande väldigt blå ögon, tror ni att de kommer bli bruna (för Jair har väl bruna?)? 🙂 Vi väntar med spänning på vad sonen ska få för ögonfärg då pappan har väldigt bruna och jag själv har gröna. Sonen har fortfarande mörkblå, dock väldigt grumliga i färgen..

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.