Okategoriserade

Mer om RUL

Just det, jag glömde berätta att jag fick göra ett vaginalt ultraljud efter RUL. På östra sjukhuset håller dom nämligen på med ett forskningsprojekt där dom försöker fastställa om kvinnor med kort livmodertapp som därför riskerar förtidsbörd kan bli behandlade med ett naturligt hormon och därmed minska risken.

Jag ska vara ärlig mot er. Jag ville absolut inte behandlas med nåt hormon, men jag skulle gärna vilja veta om jag har kort livmodertapp. Men det hade jag inte. Jag hade 6 cm lång och om den är kort ska den vara under 2,5 cm.

Det var ganska roligt att göra det vaginala ultraljudet också faktiskt för man kunde se vår lilla sons huvud eftersom han låg med huvudet nedåt och hans ena hand som hade vid sidan av huvudet. Åhh va fin han var!!!

På RUL lång han ibland med båda händerna framför huvudet och då sa Jair att det är för att han ska bli en boxare, han har redan garden uppe! Men jag hävdade bestämt att han bara lekte kurragömma med mamma o pappa, för vår son ska nämligen INTE bli boxare!

6 Comments

 • Tessan

  Lyx att få se er son två gånger! 🙂

  Sv; Jo man kan göra faderskapsintyg innan. Det blir väl inte bekräftat förens bebisen har kommit ut men alla papper är iallafall ifyllda så slipper man göra det sen 🙂 Jag fick en lapp på MVC vid min kontroll vid vecka 29, så fråga där 🙂

 • Josephine

  Oj 6 cm! Jag hade 2,8 nu när jag mätte hos läkaren! Men det vet jag ju inte om det beror på alla sammandragningar eller om den va sån från början. Men det va en jäkla skillnad iaf. 😛

 • Emma

  cia, jag har glömt mitt lösenord på instagram, men nu eftersom du frågade så tänkte jag att det är lika bra att jag börjar använda instagram på allvar!! emmaemma__ (två understreck) heter jag! jag har letat upp dig på instagram o börjat följa dig nu!!

  Tack för tipset Tessan, jag ska absolut fråga på MVC nästa gång!

  Ja, Josephine, visst är det långt och stor skillnad!! Jag har läst många bloggar att när man mätt livmodertappen efter att man har haft sammandragningar så kan den förkortas, så när dom erbjöd det här vaginala ultraljudet tänkte jag att det kanske är bra att veta m jag skulle få tidiga sammandragningar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.