Okategoriserade

Mina barnvagnsalternativ

Efter att ha frågat er, mina läsare, så har jag funderat igen på vilken barnvagn som skulle passa oss. Just nu håller vi ju oss mest inne i stan och jag är i princip aldrig ute och promenerar, men jag har fått höra att man ofta promenerar mera när man har fått barn och är mammaledig så att då är det jobbigt om man har en vagn som är jobbig att promenera med.

Men, eftersom vi bor i stan och här där vi bor vet jag inte ens var jag ska hitta en grusväg så vill jag gärna ha en med svängbara hjul trots allt, men helst en vagn med lufthjul!

Mina två förstahands val är dessa två nu:

1. Brio smile (fast inte lila då…)
Mitt första förstahandsalternativ är nya Brio smile som har svängbara lufthjul och stor och rymlig varukorg om är lättåtkomlig. Jag fick ett tips av en av er läsare och googlade på Brio smile och blev helt såld på den när jag läste om den.

Fördelar och nackdelar med Brio Smile:

+ Bra pris (enligt uppgift ska själva sittvagnen kosta 5000 kr, sen tillkommer mjukliften då såklart)
– Finns ej i butik förrän i januari 2013 (kommer jag få den sent då?)

 

1. Teutonia Mistral S

Mitt andra förstahandsalternativ är Teutonia Mistral S. När jag var inne på Teutonias hemsida imorse insåg jag att det inte bara var Teutonia Cosmo som hade svängbara hjul, det visste inte jag!! Enligt Teutonias hemsida ska den här vagnen vara den flexibla vagnen får båda stan och för landet. Om man bara vänder handtaget så att man kör dom fasta hjulen först så ska den tydligen förvandlas till en äkta terrängvagn! Och man kan vända sittdelen också om bebisen hellre vilka kika och att andra hållet. Det låter ju toppen. Dessutom är den utrustad med lufthjul så att det blir bra stötdämpning.

Finns även i den här coola färgen ovan, men vi har nog tänkt något mer könsneutralt, men jag skulle helst inte vilja ha helsvart och absolut inte grått!

Fördelar och nackdelar med Teutonia Mistral S

+ Finns i butik
+ Jag har uppfattat Teutonia som att dom håller längre
– Dyrare… bara sittvagnen på billigaste stället kostar 6400 kr och sen tillkommer mjuklift på det…

Vad tror ni om dessa vagnar? Någon som har erfarenhet av Teutonia Mistral S? Är den så bra som den låter?

Andra vagnar jag funderar på men som ligger längre ner på min lista just nu är:

2. Teutonia BeYou! Har också svängbara hjul, kan vändas vid terrängkörning så att de stora hjulen kommer först, men har luftkammardäck (vet inte vad det innebär??)

3. Brio Happy, med svängbara EVA-hjul, dålig dämpning, tror den går att vända…

4.  Teutonia Cosmo, svängbara hjul med luftkammardäck, går ej vända har jag fått för mig…

19 Comments

 • Erica

  Hej! Kul att ha hittat din blogg 🙂 jag är i vecka 29 och bor också i Gbg. Igår var jag och sambon och köpte vår vagn som vi beställt på freeport och för oss landade det på Trille viper 4 s, den har svängbara men låsbara framhjul i större storlek vilket är ett stort plus när man skall ut och promenera. Den är väldigt prisvärd, vi betalade 4999:- för chassi, sitt och liggdel och den har fått bäst i test i råd och rön. Smidig att ha i stan och tillräckligt robust för att klara av långpromenader med vovven 🙂 Köpte även till en adepter så man kunde klicka i babyskyddet, om ni har bil. Så det är mitt tips. Lycka till!

 • Josephine

  På cosmon går sitsen att vända vet jag. Men ej handtaget om det va det du menade? Dock är teutonias vagnar ganska små i sittdelen. Min lillebror på 1,5 år hade nästan växt ur den redan när vi provade med honom i…
  Vi har beställt en emmaljunga ozone. (samma chassi som nitro) Min mamma har den till min lillebror och är supernöjd. Hon har haft typ 6 olika vagnar till honom med både svängbara och icke svängbara hjul. Hon är allra mest nöjd med ozonen.

 • Emma

  Tack Erica!! Jag hade ingen aning om att man kunde hitta barnvagnar på freeport. Jag får ta mig utflykt dit imorgon då 😛 Jag har inte kollat på den eftersom den inte har mjuklift, men en läsare här tyckte att hårdlift var mysigare för bebben även fast hon liksom jag bodde på tredje våning utan hiss. Jag funderar på om jag kanske ändå skulle kolla alternativ med hårdlift ändå….

  Tack Josephine för ditt tips gällande Teutonia vagnarna, jag vill ju såklart att min bebis ska kunna sitta i vagnen längre än 1,5 år! Vilka vagnar har din mamma prövat? Har hon prövat att köra Emmaljungan i snö? har den lufthjul?

  Mångar frågor!

 • Josephine

  Är lite osäker på om den har lufthjul… Tror den har punkteringsfria däck. Och det kan väl inte vara samma som lufthjul va? Men nytt är att man kan köpa till vinterdäck till den. Dom är fasta och monteras fast om det skulle bli en väldigt snöig vinter mot förmodan…. Jag tror att hon har kört den i snö, men kanske inte några större mängder. Men som sagt, men ett par vinterdäck så kanske det går smidigare. 🙂 Hon har en emmaljunga med 4 fasta hjul som hon tycker är väldigt stor och klumpig och tung att köra. Sen vet jag att hon har en baby jogger city select eller nåt. Den gillar hon oxå, men den går inte att vända emot sig. Men funkar bra som promenadvagn i terräng enl henne. Men om man ska ha endast EN vagn vilket vi ville ha så tyckte hon att ozonen va bäst.

 • Josephine

  Men brio smile verkar ju ganska smart oxå! Den är mycket smalare än Brio sing som vi tyckte var för bred när vi kollade. Hade den funnits när vi beställde vagn hade jag säkert inspekterat den oxå! Men när den kommer är ju vår bebis redan 1 månad nästan… + leveranstid. 🙁

 • Emilia

  Hej. Jag tycker det är jätte roligt att läsa din blogg. Jag har inte själv barn men längtar massor tills det blir dags. Jag har en kompis som har barn och hon köpte en Tako till sin dotter. Det är inte många som känner till märket men det är jätte fina vagnar. Dem bor på landet och valde en jumper x där de är svängbara hjul fram men som är låsbara. Vagnen är väldigt stabil o bra. Ett tips är att gå in och kolla på pyretosnackan.se.

  Mvh Emilia

 • Erica

  Hej igen!
  Ja, dom har inte jättemånga men några stycken på freeport 🙂 vi bor två trappor upp så dividerade också kring mjuklift. Dock har trillen, en av teutonias modeller, nån av brios modeller m.f handtag i suffletten på liggdelen, fungerade lika bra tyckte jag. För att förvirra dig lite till 😉

 • Johanna

  Jag tyckte freeports utbud var väldigt skralt.
  Men ni har ju en babyaffär vid maxi vid freeport där dem har lite exklusiva saker och barnvagnar som iCandy, Buggaboo osv…

  Om ni ändå är i krokarna!

 • Emma

  Emilia, vad roligt att du gillar att läsa min blogg och tack för ditt tips! jag gick precis in och tittade på pyretosnackan.se och klickade på Tako, vilket dunderbra pris!!!! 5000 kr för både liggdel, sittdel och babyskydd!! Jag ska kolla om jag kan hitta nån affär så att jag kan titta lite på den. Framförallt skulle jag vilja se hur liggdelen är utformad om den har ett handtag som man kan bära den med och hur mkt den väger ungefär.

  Erica, jag kanske borde kolla på liggdelarna lite mer, om dom har handtag o så då. Men jag tror jag åker till Freeport iaf, det är ju bra att se vad dom har där. Jag kan ju gå in i babyaffären vid maxi som Johanna tipsade om också. Bara för att kolla utbudet 🙂

 • -Jenny-

  Det är verkligen en djungel. Kläm och känn är nog mitt tips. Det finns för och nackdelar med alla modeller och alla märken. Vad vissa tycker är klockrent går inte hem hos andra. Ni kommer att hitta det som passar er bäst om det lugnar dig 🙂

  En försäljare rekommenderade brio go istället för sing, den skulle tydligen vara bättre. Teutonia verkar göra bra vagnar och många är nöjda. Vi valde mellan brio go och teutonia BeYou. Tillslut blev det en BeYou, mer om det finns några veckor bak i min blogg om du vill läsa. Vi beställde från Tyskland och sparade massor på det. 7700 för vagn med sitt och liggdel. Babyskydd köpte vi separat. Har inte fått vagnen ännu, den ska komma v47 och än så länge är jag nöjd. Har fått tre eller fyra mail med info…

  Som sagt, ni vet vad som passar er bäst och det ni väljer kommer att vara rätt. Lycka till!!

 • pilla

  På brion, finns det vinterhjul? Ser ut som en bra vagn, men små hjul fram fastnar i snön.

  Baby best vid maxi har en del vagnar, kända märken. inget utöver det vanliga. Funderar ni på att köpa på babybest kolla in kungsbacka häftet. kostar 100kr kr. babybest har 10kr% där på rullande enheter. även 20% på övrigt. en del affärer på freeport finns oxå med i häftet. babyproffsen i mölndal finns med med en hel del bra rabatter.

 • Emma

  Hej Jenny! Tack för ditt tips! Det är sant… det är bara vi som kan vlj vad som är rätt för oss… men jag känner att jag har fått många bra tips från er genom att skriva mina tankar om barnvagn bloggen. Vilken tysk sida köpte du din Teutonia på?

  Pilla, ja, tydligen ska det finnas vinterhjul på den nya brion iaf. Det positiva med Teutonian är ju att man kan vända på handtaget och skjutsa dom bakre hjulen fram i snö och terräng.. känns som det lutar mot Teutonian just nu hur som helst… trots att jag har fått tips från er att sittdelen är liten… men jag ska fortsätta undersöka innan jag bestämmer mig. Ska undersöka cresent också. Tack för tipset om kungsbacka-häftet!

 • Helen

  Hej! Kikat in på din blogg för första gången. Jag har en Teutonia Mistral S som är ett år gammal. Jag hade inte köpt den vagnen idag. Det är en bra vagn på så sätt. Men den är väldigt tung om du ska bära. Plus att handbromsen är helt värdelös! Och det fastnar stenar i ”hålen” för bromsen som gör att den inte tar. Jag skulle idag, om jag skulle köpa en vagn, satsa på en vagn som har en bra broms nere vid däcken.

 • Emma

  Hej Helen!! Åhh, va synd!! Jag som trodde att den skulle vara den ”bästa” vagnen! Känns som det är något negativt med alla… haha!! Det där med bromsen låter ju inte alls bra!! Och att den är tung, menar du själva vagnen eller liften? Tack iaf för ditt tips, jag ska nog kolla vidare lite innan jag bestämmer mig för nåt då 🙂

 • Helen

  Det är jättesvårt i barnvagns djungeln, känner igen det, min sambo höll på att bli tokig på alla besök i affärerna. Det är ju väldigt olika vad man gillar såklart, så du får rensa bland kritiken ;).
  Vi har en hårdlift till våran, ska du ha mjuk blir det nog inte så tungt. Men om du ska ha upp vagnen är den tung/klumpig. Såhär i efterhand så kan jag själv känna att det var onödigt att lägga så mkt pengar på en vagn. Man kan få fina begagnade och värdet sjunker fort. Det finns ju billiga nya på marknaden med. Men det vet du! Och till första barnet är det svårt att låta bli 🙂

 • Emma

  Tack Helen! Nu har vi äntligen bestämt oss för en Trille Viper 4S för i den går det att ha en mjuklift i eftersom den är så stor! Och den ska vara det bästta med svängbarahjul för terrängkörning så det känns bra! Dessutom blir det bara 5500 kr för den istället för 9000-11000 för en ny Teutonia!! Vi resonerar att vi kommer få fler barn och då kan det var skönt att ha sin een vagn från början… det är svårt att låta bli också så klart!! 😉

 • jane

  hej.

  Mitt namn är Jane och jag o min man skulle också vilja köpa Brio Smile från Tyskland.
  Men vilken hemsida beställde du och hur länge behöver man vänta på o få hem den.

  Mvh:
  Jane

  • Emma

   Hej Jane! Jag valde en annan vagn istället, Trille Viper 4S. Så jag kan tyvärr inte hjälpa dig med hemsida för Brion. Hoppas du får tag på nån annan som kan hjälpa dig 🙂

 • Ulrica

  Hej! Nu var det ju ett tag sen denna tråd var aktiv men försöker få ett svar ändå.. Emma, du skriver att det går att ha en mjuklift i Trille viper 4s, vilken mjuklift har ni? och funkar den i sittdelen också eller bara i liggdelen? Funderar själv på Vipern men måste ha lift i den!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.