Mensvärk i flera veckor

Jag har haft så ont i magen dom senaste veckorna. Det har känts exakt som mensvärk så jag har trott att den varit på G i flera veckor men ingenting har hänt. Jag har blivit mer och mer uppblåst, gasig och deppig så förra veckan orkade jag inte ens tänka på att gå till gymmet. Jag äter p-piller utan uppehåll för mens och då brukar det tillslut bli en genombrottsblödning, men nu blev det inte det, bara ett långt lidande. I slutet på förra veckan bestämde jag mig för att göra ett uppehåll för att få slut på lidandet och då kom äntligen mensen tillsammans med mensvärk from hell! Jag skojar inte när jag säger att jag knappt kunde gå! Fy vad ont det gjorde! Nu vill jag aldrig mer ha mens och funderar allvarligt på vad jag kan göra för att slippa detta i fortsättningen…

Idag mådde jag lite bättre så direkt efter jobbet åkte jag till gymmet och körde den nya Bodypump-releasen. Den var riktigt tuff, 166 squats tror jag att dom sa att det var i första låten. Mina ben var som två darriga spagetti och jag kunde inte ens göra utfallslåten ordentligt för benen skakade så mycket. Först trodde jag att mina ben skakade så mycket för att jag var hungrig, men nu i efterhand så förstår jag att det inte var därför. Mina ben är nämligen fortfarande som spagetti och nu har det snart gått 4 timmar!

Jag känner mig sjukt stolt över mig själv idag. Jag besegrade inte bara den dumma mensen genom att gå till gymmet. Jag besegrade också mina hjärnspöken som genast började bubbla om att jag hade misslyckats när jag inte gick till gymmet förra veckan. Det är svårt att ta sig upp igen och återgå till en bra rutin när man “misslyckats” några gånger, men det är då det gäller. Jag tror att man blir lite starkare mentalt för varje gång man överträffar sig själv genom att göra det man trodde att man inte skulle göra. Jag trodde inte att jag skulle gå till träningen idag, men det gjorde jag 🙂 Jag klarade det!

Skål!

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Titti

  Hej
  Jag undrar lite varför du äter piller utan uppehåll? Jag gör nämligen samma. Efter mitt andra barn så har jag fått såna grova mensvärkar och blödningar… och mensen ska bli bättre efter barn ? tre tusen ggr värre. Typ så hade jag innan jag börja äta piller i tonåren.

  Svara
 2. Anke

  Usch inte roligt!
  Jag tror också att du kanske behöver byta preventivmedel för att slippa ha så ont.. jag har (hade, är ju gravid nu..) nuvaring och med den hade jag typ ingen mensvärk alls. Innan hade jag nog inte värsta mensvärken som vissa kan få men ändå så att första 1-2 dagarna var jobbiga när jag fick mensen och det försvann mer eller mindre helt med nuvaring.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här