Fitnessfighten,  Träning

Megabakslag

Usch, jag är riktigt besviken på mig själv för denna helgen. Allt blev så fel igår så jag bröt mina 30 dagar med fitnessfighten. Jag skäms till och med för att erkänna det, men så är det. Jag har slarvat med maten denna helgen.. ätit onyttigt, godis och you name it! Jag skäms inför er, World of Shape och mig själv att jag inte klarade dom här 30 dagarna. Så jävla kasst. Och ja, jag har slarvat med träningen också denna veckan. Jag har tränat 3 ggr på gymmet, men sen blev det ingen hemmaträning.

Det hela började med att jag inte hann laga lunchlåda till mig innan babysimmet och det drog ut på tiden med mellanmålet efter babysimmet så blodsockret var verkligen i botten. Jair var också hungrig och gick in på Burger King medan jag satt utanför på en stor bänk med Kesella och äpple samtidigt som jag matade Lucas. Jag hade packat upp en massa matlådor som jag satt med där på bänken, en med kesella, en med äpple och en till Lucas och då kommer en tant och sätter sig på den stora tomma bänken jämte. Hon sätter sig så nära Lucas och barnvagnen som möjligt trots att hon kunde ha satt sig på den andra änden på bänken, det hade till och med varit bättre för oss om hon hade satt sig jämte mig istället för så nära Lucas. Varför? Jo, för tantj*veln skulle nämligen röka och blåsa min bebis rakt i ansiktet! Fy fan!!!

Jag blir förvånad men frågar ändå trevligt men bestämt om hon ser att jag sitter här med min 7-månaders bebis!?! Jag blir helt paff när hon svarar att det inte är farligt att min bebis andas in hennes cigarettrök! Jag svarar lugnt att jo det är det och frågar snällt om hon kan röka nån annanstans. Då svarar ”den fina tanten” att luften är fri och att jag ska flytta på mig! När jag argt packar ihop mina lådor och samtidigt frågar henne vad hon är för nåt exempel för barn och ungdomar idag när hon röker som bebisar i ansiktet så ler hon bara hånfullt mot mig och kallar mig idiot. Vid det här laget var jag så hungrig och arg att jag skakade att jag kallade tantj*veln för ”J*vla kärring” samtidigt som jag spottade en fontän med vit kesella mot hennes fina päls! Fy faaaaaaan!!!

Efter det sprang jag in till Jair på Burger King och när vi kom ut från Burger King så försökte tanten säga till Jair hur dum JAG hade varit! Hon satt ju och skulle blåsa rök på min bebis! Rätt åt henne om hon fick kesella på sin päls! Jag är verkligen inte stolt över mitt beteende och tänkte inte skriva det här på bloggen egentligen. Jag tycker nämligen att man som mamma ska föregå med gott exempel och inte skrika fula ord till andra och absolut inte spotta på andra. Hade Lucas varit äldre hade jag ångrat mig jättemycket nu, men som tur är så kommer han inte komma ihåg vad hans mamma har gjort. Just den här tanten förtjänade det, men jag hoppas ingen jag känner såg det här utbrottet. Det slog helt slint för mig och efter det här utbrottet var jag helt slut! Så därför sket sig kosten totalt!

Men imon kör jag nya tag och då ska jag vara superduperduktig resten av månaden!

16 Comments

 • Maria

  Gud vad bisarrt beteende. Hon kanske var psykiskt labil eller hade haft en extremt dålig dag. Hur kom det sig att du spottade kesella? Var det ett medvetet beslut eller råkade det bara bli så? Förstår att det känns lite tungt men förhoppningsvis kan du le åt Kesellaincidenten om några år. 🙂
  Höll själv på att hamna i slagsmål med en manlig kyrkogårdsvaktmästare nu i somras när han tyckte jag gick i vägen på stigarna vid en kyrkogård och han gasade på lite extra med sin bil mot barnvagnen (för man är ju alltid lite i vägen när man kommer och ska fram med en barnvagn). Vi skrek på varandra och jag skakade och grät nästan när jag gick därifrån. Det är en stark drift att skydda sitt barn. 🙂
  Kram

  • EmmaEmma

   Kändes som en översittar-kärring som tyckte att hon var bättre än mig och förmodligen hade hon inga barn och så verkade hon tro att cigaretter är väl ingen big deal. Det var medvetet beslut att spotta, men jag trodde jag hade svalt all kesella, men det fanns lite kvar i munnen tydligen. Jag var nästan helt torr i munnen så jag var tvungen att tillverka lite spott, men det blev inte så mycket, därav en fontän 🙂 Jag har aldrig någonsin spottat mot någon förut, men hon förtjänade verkligen det! Jag är glad att jag reagerade på det men jag önskar kanske att jag hade gjort nåt mer moget men än idag vet jag inte vad jag skulle gjort.

  • EmmaEmma

   Vilken störd man! MAn är ju helt oskyddad när man går med barnvagn och det kommer en bil! Fruktansvärt att han skrämmer mammor med barn på det sättet!

 • F

  Haha så härligt att läsa! Inte vad tanten gjorde eller att du skippade träning, MEN ATT DU GAV IGEN!!!!! Så jäkla strongt!! Jag hade antagligen börjat gråta och gått därifrån, men fasen va stolt du ska vara över att du vågade reagera och stå upp för din sin och hans ”rätt till ren luft”
  Tycker det var skitbra!

  • EmmaEmma

   Tack alla ni underbara! Trodde ni skulle skriva att jag var omogen och dum som gjorde som jag gjorde! 🙂 Jag börjar känna mig riktigt nöjd trots mitt utbrott 🙂

  • EmmaEmma

   Väldigt sant! Jag blev skitskraj efteråt att hon skulle bli våldsam eller nåt, så jag gick jättesnabbt in på Burger King. Man vet aldrig ju!

 • Emely Tuväng

  Det borde du inte skämmas över. Jag röker själv men försöker ändå se till att mina barn far så lite illa av det som möjligt. Det räcker att det sitter i mina kläder, skulle aldrig röka bredvid dem eller ta i dem utan att tvätta händerna efter jag rökt. Jag blir också jättearg om någon ställer sig nära min barnvagn och röker, speciellt när de kan gå utanför busshållplatsen och göra det, men jag har bara haft tur att de flyttat på sig när jag snäst åt dem. Jag hade nog gjort likadant som du om någon hade betett sig som den tanten.

 • linn gravid med nr 3 :)

  Åh gud, jag dör av skratt ” tvungen att tillverka lite spott” hahaha!! Vilka tokiga grejer man gör ibland! Men ja hon förtjänade det verkligen, fyfan vilken idiot!! Folk är så jävla hänsynslösa o sen att hon ens har mage att prata emot. Det måsre ju ha varit något fel på henne!! Där fick hon i alla fall 😉

 • Carolina

  Hej har följt din blogg sedan du var gravid. Våra pojkar är nog nästan lika gamla. 🙂 så roligt att läsa då jag hela tiden kan relatera till min lilla kille. Sen gillar jag träningsbiten, är själv sjukgymnast och gruppträningsinstruktör men försöker just nu hitta tillbaka till träning och bra kost. nu kunde jag bara inte hålla mig från att kommentera. Min mardröm när vi är ute bland folk är just att min lilla kille ska få cigarett rök på sig. Så jag måste bara säga så bra gjort!! 🙂 tyckte du var handlingskraftig å kessellan gjorde sig bra där 🙂 hälsningar Carolina

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.