Okategoriserade

Mata 7 månaders bebis

Nu äter Lucas ganska mycket mat på dagarna. Jag är numera hans frukost, mellanmål och nattmat. Vi ger honom gröt 1 gång om dagen, ibland 2. Och däremellan en smakportion mat och 1 mellanmål med nån frukt eller fruktsmoothie. På senare har han börjat vägra maten. Frukten och gröten äter han men när vi matar med mat så kniper han igen munnen och vägrar äta. Någon som har något tips? När han gör så ger vi inte honom något annat istället. Då får han bröstet och ibland har vi gett katrinplommonpure efteråt för att det ska sätta fart på magen.

Vi har försökt med välling också för att vi vill att han ska sova genom hela nätterna i sin egen säng nu. Det funkar inte heller. Han blir jätteledsen och sparkar och skriker. Jag har läst att det tar 14 gånger att lära sig en ny smak så ibland ger jag vällingen när han sitter vid matbordet och jag kan lura honom att tro att det är vatten. Han har smakat ordentligt på vällingen nu 3 gånger men han gillar den verkligen inte… :-/ Tips mottages tacksamt!

3 Comments

 • Ayse

  Vällingen innehåller nästan samma ingredienser som gröt. Så ge han gröt istället innan nattning om han vägrar välling. Läst också att välling finns endast i Sverige. Kanske svårt att hitta välling i Brasilien om han vänjer sig vi det? Annars måste ni ta med er ganska mycket välling. Ayla tar inte flaska (endast 1 gång med min bröstmjölk i sömnen). Hon biter på pipmuggen o vet inte riktigt hur hon ska göra. Välling provade jag 1 gång i flaska, hon spottade inte ut det men vägrade ändå. I detta fall är nog nappflaskan problemet. Så jag ska testa välling i sked först, för o se om det är smaken hon inte gillar, sen pipmuggen.

 • Linda

  Min A har också börjat vägra mat ibland. Jag försöker inte göra så stor grej av det utan ger honom några skedar och ibland jag han även fått någon efterrätt om jag tyckt att han behöver äta. Men det är svårt att veta hur man ska göra. Jag har läst att det tar 3 ggr för dem att lära sig äta en smak

 • Madde

  När vår tjej matvägrar ger vi henne varannan sked mat och varannan fruktpure. Ibland luras jag och ger fler skedar med mat på raken men det genomskådar hon fort.

  Ang. välling så tokvägrade hon välling tills den dagen jag slutade att amma helt. Hon var då 9,5 månader.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.