Mammashape & Fitnessfighten dag 4

Det går riktigt bra med Mammashape och Fitnessfighten för oss än så länge. Just nu känns det faktiskt som att vi skulle kunna hålla på med detta hur länge som helst. Eller i alla fall så känner jag så. Jag saknar ingenting. Jag saknar inte sockret, inte alkoholen, inte ens mögelosten. Det enda som jag just nu saknar lite lite är att kunna dricka obegränsat med kaffe och med massor av mjölk i. I kostprogrammet får man nämligen bara dricka 3 koppar och man får bara ha i sammanlagt 0,5 dl under en hel dag. Men jag klarar mig, fast jag saknar stämningen som jag tycker kaffe ger, särskilt nu under föräldraledigheten. Vad det gäller sötsaker och sånt så har jag trappat ner på det sen ganska lång tid tillbaka. Sötsuget var värst i slutet av graviditeten och början av amningen så jag trappade ner på det så den största lasten nu på sistone har varit fun light. Jag har kommit på mig själv med att vilja dricka fun light flera gånger, men avvänjningen från det funkar faktiskt ganska bra. Jag tror jag ska försöka låta bli att börja igen när detta är slut.

För Jairs del så fungerar det också bra, men jag tror det är lite svårare för honom för han har inte gjort något sånt här innan och han är ju den av oss som jämt öser på med socker. Idag så överraskade han mig med att berätta att han stod mot både tårta och coca-cola på jobbet idag! Jag blev väldigt överraskad och stolt över honom! Så grymt jobbat! Han inspirerar till och med mig att stå emot eventuella frestelser som kommer dyka upp i helgen när jag ska till Västerås på bloggevent. Kan han så kan jag och om jag inte kanmåste jag för Jairs skull!

Vad det gäller träningen så har jag kört på alla dagarna, även om det har blivit ruskigt sent två dagar så att jag fick skippa konditionen innan passet. Jair har missat två av träningarna för att det helt enkelt har blivit för sent. Det händer så mycket i vår familj just nu så det är svårt att få tid till en extra grej när Jair måste upp till jobbet dagen därpå, men jag tror att vi kommer få grymma resultat ändå. Den här kostomställningen är trots allt väldigt stor för oss så jag skulle bli förvånad om det inte syns några resultat efter dessa 30 dagar. Och till Jairs försvar så har han ett jobb där han rör sig väldigt mycket så stillasittande är han absolut inte.

En bonus till att vi gör detta tillsammans nu är att vi blir förenade på ett nytt sätt. Jag vet inte hur jag ska förklara, men det är som om vi har hittat varandra igen. Jair och jag lagar plötsligt mat tillsammans och vi pratar när vi promenerar. Vi taggar varandra 🙂 Vi har kul! Jag hoppas att vi kommer ta med oss något ifrån den här månaden till vår relation efteråt, för jag tycker verkligen om detta nya sättet att umgås på 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

 1. Diana

  åh vi hade kunnat setts nu på lördag men har full ös med aktiviteter och kunde inte komma loss på så kort varsel. Hade ju varit toppen att få träffa dig igen. <3
  Stor kram och ha en fin dag idag.

  Svara
 2. Maja

  Gryyyyymt!!! Och tack för koden! Dag 3 idag! Jag känner mig dock hungrig o sugen hela tiden:( varit van vid att äta allt jag vill nu när jag ammar så har kunnat äta typ 5 mackor till frukost. Gick ner 1,5 kg första dagen, måste varit vätska? Kram!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Åh vad kul att du också kör!!! ??? Helammar eller delammar du? I så fall måste du lägga till kalorier. Jag lägger till 500 kcal för helamning. Du ska ligga på en nivå där du är varken hungrig eller mätt, men du ska känna dig nöjd. När man helammar så kan man behöva lägga till upp till 1000 kcal per dag så du behöver känna dig fram. Om du är hungrig så blir du lättare sugen också. Det är en omställning men det är viktigt att du mår bra 🙂 Jag använder Jairs kostprogram som är på 2200 kcal och sen drar jag bort 200 kcal där jag tycker att dom inte behövs. Du skulle ju kunna fråga Worldofshape om dom kan lägga dit det till dig istället 🙂 ja, det brukar vara vätska när det går så snabbt, men å andra sidan kan det ju varit överflödig vätska som din kropp bundit upp på grund av högt kolhydratintag. Mina ben var jättesvullna tidigare i sommar och då slutade jag med bröd och öl och då blev det bättre 🙂 så kul att du med kör nu samtidigt! Hoppas vi får grymma resultat! Heja oss!!!!!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här