Magen vecka 40 – bebis nr 2

Jag är inte inne och föder barn än 🙂 Men det känns bra nära nu alltså! Det ilar och sticker och spänner i insidan av låren och det känns som det är snart är på G nu. Det ilar och sticker ännu mer idag än igår och nu så här på kvällen så har jag faktiskt till och med svårt att stå upp pga det.

Jag gick in i vecka 40 igår. Nu blir magen typ inte större än så här. Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker inte att den är sådär jättestor. Visst är den stor, men inte gigantisk i alla fall 🙂 Jag har gått upp 10,5 kg och det känns riktigt bra, med Lucas gick jag upp totalt 15,8 kg och det berodde helt klart på mitt enorma sötsug. Jag har haft enormt sötsug denna gången också, men jag har kämpat med mig själv och begränsat mig. Nu dom sista veckorna har jag unnat mig lite mer än tidigare men inte så som jag gjorde när jag var gravid med Lucas.

 
Jag tycker det känns som magen har sjunkit och jag var rätt säker på att det skulle synas nu. Men jag gjorde faktiskt ett litet jämförelse-kollage och det ser ju inte alls ut som magen har sjunkit längre 😛 Konstigt! Det ser ju ut som den sjönk vecka 36 men nu är den tillbaka på samma plats igen.

  
Nu ska jag lägga mig, ifall att bebis bestämmer sig för att komma inatt 🙂 Säkrast så 🙂 Gonatt!

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. zarah

  Det känns samma för mig, att magen inte är så jättestor ☺ men jag ligger mitt på medelkurvan hehe. Jag känner mig ändå rätt smidig och inte sådär otymplig som man vanligtvis gör i slutet. Bf+4 idag och hoppas han kommer under dagen! Slemproppen fortsätter att komma och jag har massa molvärk nertill. Igår fyllde minstingen 2 år och ville inte att bebisen skulle komma då men nu är han välkommen haha!
  Hur gick det för dig och slemproppen? Tror du hela kom ut, eller kommer det ännu? Eller slutade det komma helt?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jag har också mina moments som jag känner mig smidig på, men när det kommer till att promenera så känner jag mig ofta stel som ett kylskåp, men det har ju mer med foglossningen att göra än vad det har med magen att göra 😛

   Åhhh vad spännande! Hoppas att din bebbe är på väg ut nu då! Jag svarade på dina frågor i ett inlägg i förmiddags 🙂

   Svara
 2. Julia

  Åh det är så olidligt spännande nu! 🙂 roligt att följa nån annan när man själv är rastlös som tusan och bara vill ha sin bebis här nu nu nu. Idag är det 9:e dagen jag går över. Hoppas hoppas att h*n bestämmer sig för att titta ut nu ?

  Svara
 3. Nikiåå

  Jag hade mkt förvärkar och ilningar dagen innan värkarna satte igång. Två dagar efter dessa ilningar börjat (alltså starka, hade ju känt de till o från innan också) så föddes min dotter 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här