Julkalender

Lucka 3 är öppen!

Godmorgon kära läsare!

Idag är det dags att öppna lucka 3!

Pasmallen blogg julkalender lucka 3
Foto: FotoLiselotte

I lucka nummer 3 hittar vi det svenska bolaget Najell som sponsrar med deras SleepCarrier till ett värde av hela 1695 kr!

Det här vill ni bara inte missa!

20151121-011607-4567481.jpg

SleepCarrier är mer än bara en mjuklift, den har hela 4 användningsområden! SleepCarrier passar i nästan alla barnvagnars liggkorgar. Den medföljande selen gör att liften förvandlas till en bärsele och du kan enkelt bära ditt barn till sömns och på ett enkelt sätt lägga ned ditt barn utan att riskera att barnet vaknar. När du lagt ned barnet kan barnet fortsätta sova i SleepCarrier som Babynest eller så kan du fälla ned kortsidorna så att SleepCarrier blir helt plan som madrass att sova eller leka på. Kolla gärna in videon på SleepCarrier HÄR!

Det enda ni behöver göra för att delta i tävlingen är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min blogg! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se Läs mer om hur ni kan tipsa HÄR!
 • Kommentera inlägget och berätta varför ni tror en SleepCarrier skulle passa er bra.
 • Svara på utslagsfrågan: Exakt hur lång tid tar det att lägga Lucas ikväll? (Tiden startar när Jair går in i sovrummet med Lucas och jag stoppar tiden när han kommer ut igen :P)

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 21.00!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

73 Comments

 • karin

  Eftersom jag tycker om att vara ute och gå mycket och det kommer bli många promenader nu när bebisen kommer ut så skulle den vara lämplig att ha i vagnen oh bara kunna lyfta urfast bebisen sover jag tror att det kommer ta 14 minuter och 33 sekunder att lägga honom ikväll

 • anneli

  Tack vare denna kan man ta in sitt barn som somnat i vagnen under promenaden. Man blir då inte låst utomhus tills barnet vaknar. (min dotter vaknade om jag körde in hela vagnen) Tror nattningen tar 43 min.

 • liselotte

  Tror att nattningen tar 50 min. Tror denna skulle vara perfekt för min dotter, hon bor på 3:e våningen utan hiss, så den skulle nog underlätta vardagen en hel del. Mvh Lisleotte Andersson

 • Anna

  Det skulle vara perfekt , vi har ingen mjuklift till lilla syskonet vi väntar.
  En som dessutom går att förvandla till bärsele verkar jättesmidigt!

  Jag tror att nattningen tar 27 min 31sek

 • Sara K

  Den här vore kanon att vinna till vår kommande bebis, just att den går att använda som bärsele är ju fantastiskt bra.

  Jag tror nattningen tar 29 min.

 • Sara Bengtsson

  Har en kompis som precis fått en liten, så hon skulle få den här vinsten då min tjej redan är nio månader :(.
  Jag gissar på 16.37 min på nattningen 🙂

 • Andrea-Miranda

  Den skulle passa mig bra för att jag är ensamstående med en kille på 4 mån å det skulle underlätta en hel del i vardagen! Jag tror de tar 35 min 🙂

 • Caroline

  Den hade varit perfekt när bebisen kommer i februari! Så smidigt att bebisen även kan sova i den inomhus, att den går att bära med sig till rummet man behöver vara i. Ifall storebror blir för nyfiken och går till vagnen och väcker… 😉

  Jag tror att nattningen tar 33 min!
  Kram

 • Tina Carlström

  För ett underlätta bärandet när jag ska söva sonen. Det tar hårt på rygg och axlar, och sonen är i stort behov av närhet annars vägrar han somna.

  Jag tror det tar 3 minuter 14 sekunder.

 • Alexandra

  Wow, aldrig hört talas om SleepCarrier förut! Det här är lösningen på mina funderingar hur jag ska kunna låta lillebror (som kommer om två månader) sova ostört när jag lämnar och hämtar dottern på dagis, när dottern ska upp och ner i trappen hemma mm. Dottern är en riktig vilde och ska gärna vara över allt samtidigt. Kan jag förflytta en sovande lillebror utan att behöva väcka honom vore det guld värt!

  Nattningen tar 16 min 20 sek.

 • Veronica L

  Jag skulle ge den till min vän dom just fått en son. Skulle vara lätt för henne att bära in bebis på tex. dagis när hon lämnar storesyster… Tror att det tar 26 minuter ikväll

 • Anna Malin R

  Jag är självklart med och har tipsat på min FB!

  Våra nära vänner ska återigen få smått och högst upp på deras önskelapp,
  står en SleepCarrier -deras absoluta drömklapp!
  Så nu håller vi tummar och tår
  att just de denna grymma klapp av På smällen tomten får 🙂

  Jag gissar på att han är trött idag, det tar 17 minuter 🙂

 • Annika

  Hej!
  Vi väntar också ett småsyskon med bf februari! Vi har en mjuklift från när storebror var bebis, men helt ärligt gillade jag den aldrig. Den passade inte riktigt i vår vagn och vi kunde aldrig lyfta ur den smidigt utan att väcka storebror. Så en ny mjuklift skulle vara perfekt! Speciellt om man kan göra om den smidigt till en bärsele.
  Min gissning på utslagsfrågan är att det kommer ta 45 minuter att lägga Lucas ikväll. 🙂
  Ha det gått!

 • Sara Hedfors

  En mjuklift skulle vara perfekt! Vi är ute mycket, och jag springer mycket ut och in när jag håller på i trädgården. Det verkar så smidigt med en mjuklift när man ska flytta bebisen mycket.
  Jag gissat på 38 min (och 50 sek).

 • Clara

  Kommer ”Masken” att sova lika mycket som sin far är det en klar nödvändighet att h*n är mobil under tiden!! =D bara lyfta och flytta ^^

  22 minuter och 11 sekunder =)

 • Jeanette Ågren

  Hej jag skulle spara den till mig själv. Vi har för någon dag sedan bestämt oss för att försöka igen. Vi förlorade ett barn för ett år sedan i v:32 och fick missfall ganska nyligen. Då sålde vi av alla saker och var på väg att ge upp hoppet. Jag gissar på att det tar 25 min.

 • Malin Junghard

  Jag skulle vilja ge min syster denna Sleep Carrier, då hon är gravid och ska få sitt första barn nästa år. Och om jag blir gravid igen så skulle jag jag kunna ärva den av henne sedan 😉

  Jag tror på 18 minuter.

 • Elin Hansson

  Gissar på 26min!

  Vi har släkt på olika håll i landet och inte minst nu i juletid åker vi land och rike runt för att fira jul med allihopa. Då hade det varit perfekt om lillebror, som sover 2-3gånger på dagen, kunde få sova i SleepCarrier och då lätt kunna flyttas runt. Men praktiskt att den sedan kan användas som lekdyna!

 • Johanna Lingefors

  Med en bebis i magen skulle den här vara guldvärd! Babynestet vad det bästa köp jag gjorde till min son. Sålde det eftersom jag började plugga och vi skulle vänta med syskon. Men kondomen höll inte måttet och en liten rymling finns nu i magen. Fick hoppa av studierna (lokförare) för att njuta av bara min son innan nästa mirakel kommer.

  Utan arbete och utan CSN så är inte ekonomin på topp. Så har ännu inte kunnat köpa något till barnet i magen. Beräknad 8e maj.

  Därför håller jag mina tummar stenhårt för att jag ska vinna. Det här är verkligen något vi behöver.

  Utslagsfråga: jag tror de tar 27minuter att söva Lucas. Somnar han innan får ni putta lite på honom så de tar 27minuter

 • emelie

  Det skulle vara guld värd att vinna en SleepCarrier då jag tror det skulle vara perfekt eftersom man gillar att vara ute och barnet kan hålla sig varmt.. Även lätt att lyfta ur då vi bor i lägenhet och måste ställa vagnen längst ner men med SleepCarrier kan barnet få fortsätta sova då det är lätt att lyfta ur.. Hoppas på vinst.. =)

  Jag tror tiden att söva Lucas ligger på 25 minuter..

 • Elinor Elovsson

  Jag tror denna skulle passa oss väldigt bra, då vi kommer pendla lite mellan Umeå och Dalarna, och denna skulle vara perfekt att släpa med sig fram och tillbaks.
  Svar på utslagsfrågan; 23 min

 • Carolina

  Så smidig denna skulle va, när alla bebisen sig nära vill ha. Bebis kan ligga och sova tryggt, flyttas runt – och det riktigt snyggt!

  Jag tror det tar 34 minuter att lägga Lucas ikväll.

 • Anna Sixtensson

  Denna hade varit en perfekt överraskning till min syster som välkomnar sitt första barn vilken dag som helst.

  Gissar på 12 och 1/2 minut.

 • Emma

  1. Både jag och min sambo har problem med ryggen och det blir lätt värre när man ibland måste bära runt på en trött eller ledsen liten bebis. I och med att vi blir föräldrar nästa juni så hade den varit perfekt! Har velat ha en enda sedan vi var på beauty time event där dom pratade om just sleepcarriern!
  2. Jag tror att det tar 17:41 minuter att lägga lilleman ikväll 🙂

 • Tingeling

  Sleep carriern hade varit perfekt att ha denna när vi åker ut i skogen med vovvarna och traskar och även på tävlingar då det är fruktansvärt bökigt att ta med sig barnvagn på dessa så skulle denna underlätta för oss.

  Jag tror att det kommer ta 23.32 minuter att lägga Lucas

 • Sanna

  Jag är gärna med och tävlar, och skulle tycka att det vore super kul att vinna denna fina gåva. Min bästa vän fick nyligen en dotter för drygt två veckor sedan, så att få överraska med en sådan här fin julklapp till den lilla vore toppen. Tror det skulle uppskattas stort både utav lilla Emelie och hennes mamma.

  Tror det tar 35 minuter.

  Har länkat till din kalender på FB (Sanna Kaakinen), här ser du: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153374514382832&set=a.384110172831.162588.608587831&type=3&theater

  Kram Sanna

 • Linda

  Vi har en 3 månaders bebis som älskar sin vagn och verkar vilja sova bort sitt liv 🙂 Denna hade varit perfekt så jag kan bära in honom så han slipper ligga ute nästan hela dagarna! Vagnen har vi inte plats för inne så det blir mkt tid ute för honom… Skulle vilja ha honom inne när det är mörkt iaf!
  Jag tror det tar 17 min och 21 sek att lägga!

 • Rebecka H

  Att kunna ha denna sleepcarrier i liggvagnen låter perfekt för att slippa riskera att bebisen vaknar. Vagnen som vi har köpt har varken hård eller mjuklift så detta hade passat perfekt.
  Jag tror att det blir en lättare nattning ikväll som tar 26 minuter och 13s. Håller tummarna 🙂

 • Caroline

  Åh detta är verkligen någonting som jag har högt upp på önskelistan! Till mitt första barn använde jag ett babynest och det använde jag jämt! Nu när jag är gravid med barn nummer 2 så har jag börjat titta på denna sleepcarrier en del. Den verkar så himla smidig den första tiden med barnet. Vi har även hund och är ute och inne många gånger per dag och jag tror att en sådan här sleepcarrier skulle underlätta massor då man enkelt kan lyfta barnet från ex soffan i denna och sedan till vagnen och sedan tillbaka till soffan/sängen när man kommer in.

  Jag tror att läggningen av Lucas kommer att ta 23 minuter ikväll.

  Nu håller jag alla tummar och tår!!!!

 • Erika Gripenstam

  Jag ligger på Antenatalvård just nu för att mitt vatten gick i v.25. Mitt barn kommer därmed att födas allra senast i v. 37 vilket även kommer krävas neonatalvård. Letar därför efter en mjuklift då liggdelen i vagnen kommer att få en lite längre användningstid och jag vill kunna flytta runt på barnet utan att det vaknar samtidigt som det kan känna sig tryggt att vakna där det somnar. En sleepcarrier skulle ju vara perfekt! Den känns ombonad, jag kan samsova och underlätta både amning och anknytning genom funktionen babynest (som jag är rädd för att jag kommer få problem med med tanke på neonatalvård). Jag har dessutom en lååång trappa upp till lägenheten så en sleepcarrier skulle underlätta även här + vid dagislämningar/hämtningar med bärselefunktionen. Sen blev jag hur glad somhelst när jag i reklamfilmen såg att de använde den till brio go eftersom det är den vagnen jag har och det inte är den lättaste vagnen att hitta en passande mjuklift till. Att den även går att göra om till lekfilt är ju bara positivt när man är iväg till vänner och kanske bestämmer sig för att börja träna igen! Helt perfekt och världens bästa julklapp för mig! Jag gissar på 49 min. (min dotter tar oftast minst en timme vid läggning =P)

 • Petra

  Gillar och delar på FB sedan tidigare alias: Mary-Anne Christensen

  Vi väntar tvillingar och har släkten en bit ifrån och reser mycket. Den här skulle vara ypperlig att ta med sig med så många funktioner.

  Gissar att det tar 27 minuter. 🙂
  Hoppas hoppas!

 • Jennifer Nilsson

  Den hade varit fantastisk hos oss då blivande pappa har problem med ryggen som han fortfarande jobbar med!
  Så till en ”skadad” pappa och en lat mamma (jag) så hade den varit perfekt! Och den är fantastiskt fin!

  Tror det tar 25 minuter!

 • Familjen Karlsson

  Min dotter är snart sju månader och jag kan bara tänka mig hur smidigt det hade varit med en sleep carrier när hon var mindre. Alltför många gånger väckte jag henne när jag försökte lyfta över henne till sängen från vagnen.
  Vore en magiskt fin julklapp till min vän som väntar smått nu i Januari. Hon bor i hyreslägenhet och då vore det extra smidigt eftersom man inte vill låta barnen sova i vagnen på det området.

  Idag tar det 22 minuter.

 • Carola

  38 minuter gissar jag på.

  Jag tycker att detta låter som en toppenidé. Jag har tre barn som alla har vaknat när man har flyttat dem mellan famnen, vagnen och sängen. Tänk så smidigt om jag haft en sådan redan då, men nu har jag chans att få vinna denna till barn nummer fyra i alla fall.

  Jag har tipsat om din bloggadventskalender här: http://www.barnboksbloggen.se/?p=9006

 • Angelica

  Vilken fantastisk multifunktionell mjuklift! Den skulle vara perfekt till bebis i magen när storebror ska hämtas/lämnas på dagis, in och ut ur vagnen, upp och ner i huset, från soffan till dubbelsängen till spjälsängen. Bebben kan fortsätta att sova gott, vart vi än behöver förflytta oss!

  Jag tror att nattningen tar 34 minuter och 23 sekunder 🙂

 • jessicatrorjag

  jag tror nattningen tar 22 minuter 🙂

  Hade passar perfekt till kommande bebis, vore skönt att bara kunna lyfta hela nestet med sog överallt i huset och veta att bebis ligger gott hela tiden medan storebror springer runt o härjar

 • Kristin

  Det här skulle vara perfekt då jag har en lättväckt liten krake som vaknar av minsta lilla. Det är så att man tassar fram och tillbaka för att vara schhhh schhhh tystare än en tomtenisse. Ändå hjälper det inte! Håller tummarna.

  Tror han är en punktlig liten herre och somnar efter 20 min. Zzz…

 • Mari B

  Jag tror den passar oss då den har flera används områden och om bäbis är ledsen så kan den användas som en bärsele och sedan när somnat använda den som en mjuklift. Väldigt smart.

  Jag tror det kommer ta 49 min och 23 sec.

 • Madeleine W

  Åh, en sån här har jag tittat på till lilla bebisen som är beräknad komma efter nyår! Perfekt att ha både hemma och som extra ombonat i vagnen nu på vintern <3
  Nu blev det dessutom ingen vagn med mjuklift som jag hoppats på, men detta vore verkligen ett fantastiskt alternativ!

  Jag gissar på 12 min och 34 sekunder nattning idag! Håller alla tummar och tår!
  // Madeleine W (@maddieochlilly på instagram)

 • Trixi

  När min son va liten ville han bara sova i famnen och vyssas, nästa barn kan få vyssas i en sleepcarrier och mamma får mindre problem med rygg och axlar.

  Jag tror det tar 38 min 🙂

 • Nida

  Saknade verkligen en mjuklift i buffalon. Omysig liggdel och tungt att bära! Så denna kommer vara välanvänd i donkeyn när lillasyskon kommer. Att den har fler användningsområden är ju bara toppen. Multifunktionella och genomtänkta prylar gillar den här mamman 🙂
  36 minuter 45 sekunder gissar jag.

 • Fia

  Åh vilken underbar vinst att ha chansen att få. Den skulle passa perfekt till lillasyster eller lillebror som kommer i maj!
  Jag gissar på 43 minuter!

 • Jessica olhed

  Jag skulle vilja vinna denna till min vän som väntar barn. Hon är i stort behov av en sleepcarrier då hon har två större barn som ska ha uppmärksamhet och ska hämtas och lämnas på förskola. Perfekt om man kan lägga bebis i den och flytta runt utan att röra bebis 🙂
  Jag tror det tar 23 minuter och 17 sekunder 😉

 • Anna Mårtensson

  Jag tror det tar 43 minuter att lägga Lucas idag =) Jag skulle vilja ge sleep carriern till min bästa vän som väntar sitt första barn i januari.

 • Lovisa

  En sleepcarrier låter som en helt perfekt sak att ha när bebis föds i vår. Då blir det lätt att ta med bebis in och ställa på golvet för att fortsätta sova så jag kan ägna mig åt storebror när vi kommer in från tex promenaden hem från förskolan 🙂 Att flytta en sovande bebis ”för hand” från ett ställe till ett annat vet de flesta är en typ omöjlig utmaning så sleepcarrier vore en jättehjälp i detta projekt!

  Jag tror läggningen ikväll tar 43minuter

 • Gunnel Andersson

  Jag ska inom kort bli mormor och det vore roligt om mitt barnbarn fick lyxen att ligga i en sådan här! Jag vill ju min dotters bästa och vet hur viktigt det kan vara att barnet inte vaknar de där första månaderna.. Och så smidig den verkar! Man är ju imponerad! Sånt här fanns inte på min tid.

  Jag tror att det tar 24:21 att få honom att somna.

 • Johannes

  Det verkar optimalt att ha en sån här när ens bebis är liten och att den har så många användningsområden. Nu väntar vi själva inte barn för tillfället, men min frus syster gör det. Jag minns själv första tiden som lite av en dimma på grund av att vår älskling inte sov så bra. Det vore ju underbart att ge min svägerska en bättre start.

  Det tar 31 minuter och 6 sekunder.

 • Emma

  Sleepcarriern verkar mycket smidig, kan vara både i vagnen, sängen eller varför inte på stranden? En sån skulle bi helt klart behöva. Jag tror att det tar 48min att lägga Lucas ikväll 🙂

 • Johanna

  Jag tror att min blivande bebis skulle gilla denna. Tänkte berätta på julafton för familjen att jag är gravid (BF i juli 2016). Så det hade vart kul att släppa bomben genom att slå in denna i ett paket och skriva ”Från Tomten”.

  Gissar på 17 minuter 🙂

 • Fröken M

  Jag tror att det tar 37 minuter !

  Just nu kryllar det av pyttemänniskor i min omgivning !
  Små nyfödda och alldeles bedårande mirakel.
  Jag skulle använda denna sleapcarrier när de små är hemma hos oss ( vilket är var och varannan dag ) så att de kan få en lugn plats att sova på 🙂

 • Linnéa

  Jag tror på 18 min och 30 sekunder!
  Det hade varit sperbra att ha då jag bor i en lägenhet utan hiss och hade varit underbart att slippa väcka lillen varje gång man ska upp då jag måste ställa vagnen nere i ett skjul på gården!

 • Malin

  Med tanke på hur min förstfödde var som bebis (helt omöjlig att lägga ifrån sig, allra mest när han sov) , så hade ju denna varit riktigt bra till nästkommande barn. Att kunna somna bebisen och sen låta den sova vidare på samma ställe, fast inte i ena famn, låter ju helt perfekt.
  Jag tror att det tog 31 minuter.

 • Joanna Doweyko

  Jag gissar på 13 minuter!

  Med min son hade vi bara ett babynest som jag sytt och det funkade alldeles utmärkt om man inte behövde flytta på honom. Denna är ju supersmidig och hade varit perfekt för nästa barn speciellt när man redan har en liten kille som springer runt benen hela tiden, då behöver man något ordentligt att ha bebis nummer 2 i.

 • Elina

  Sleepcarrier hade verkligen underlättat för oss på många sätt. Den hade varit perfekt att ha i bugaboo bee till sommaren, där kan liten ligga och gosa som i ett litet babynest . Vi har även haft 4 barn som mer än gärna velat bli vaggade till sömns och när man väl lägger ner barnet så vaknar de direkt för att man tar bort armen eller liknande. Den hade även fungerat utmärkt när jag är hemma själv med fyra stora och inte har den tiden att i lugn och ro försöka somna bebis. Hoppas på tur , den hade verkligen varit perfekt i detta hushåll. ☺

  Uyslagsfråga; Jag tror läggningen tog inte mer än 4 minuter

 • Maja

  Väntar lillasyster som är beräknad till 30/1. Med en son på 1,5år lär det bli fullt upp! Därför skulle en sleepcarrier passa oss perfekt! Somnar hon i vagnen är det enkelt att bära med. Behöver hon ha extra mycket närhet så kan man först bära henne och sen om hon lyckas somna, lägga bort henne. Funkar även perfekt som lekmatta när hon blir lite större 🙂
  Nattningen tar 27 min ikväll! 🙂

 • Sara

  Denna hade passat perfekt hos oss, då vi inte köpt någon mjuklift/hårdlift, även när man åker och hälsar på hos släkten! Tror läggningen kommer ta 17 minuter och 43 sekunder 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.