Julkalender

Lucka 12 är öppen!

Här hemma förbereder vi oss för morgondagens luciafirande, och givetvis är det också dags för ytterligare en lucka! Tycker ni att barnens luciatåg är lika mysigt som vi?

Bakom dagens lucka gömmer sig en fantastisk vinst från Axkid, nämligen babyskyddet Axkid Modukid Infant inklusive bas värde hela 3980 kr! Med ett babyskydd flyttar du enkelt till din nyfödda från bilen utan att störa dess skönhetssömn. Axkid Modukid Infant är godkänt för barn 40–75 cm långa och upp till 13 kg. Det är ett av de lättaste i-Size-babyskydden, och väger bara 3,7 kilo. Det är dessutom kompatibelt med 90% av alla barnvagnar, vilket gör det ännu enklare att använda. En vinst man helt enkelt inte får missa!

Det enda du behöver göra för att delta i tävlingen är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min julkalender och använda bilden! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till julkalender@pasmallen.nu Läs mer om hur ni kan tipsa HÄR!
 • Svara på frågan: Varför fokuserar Axkid på bakåtvända bilbarnstolar? Svaret hittar du HÄR!
 • Svara på utslagsfrågan: Hur många dagar gick det från det att vi träffades första gången till att vi monterade bilstolar i Victors bil?
 • Kommentera inlägget och berätta kort varför du vill vinna!
 • Följ gärna Axkid på instagram @axkid!

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 23.59!

Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

62 Comments

 • Emma Lundström

  rderas lösning på bästa säkerheten är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. De tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.

  Jag tror att det tog en dag.

 • Rebecka H

  För att bakåtvänt åkande ökar barns säkerhet i trafiken.
  Jag tror att det gick 17 dagar

  Jag har en liten tjej som åker i storasysters gamla babyskydd. Jag hade gärna bytt ut det till ett lättare då jag ofta bär runt på detta när jag hämtar och lämnar på dagis.

 • Thingeling

  Det är säkrare i trafiken för barn att åka bakåtvänt.

  Jag tror det tog 9 dagar 🙂

  Jag och min sambo har en liten på g och att då förbereda så mycket som möjligt innan bf hade varit skönt och med allt runt omkring har vi inte haft tid att införskaffa oss bilstol. Så det hade varit en super vinst ?

 • Nathalie Hofvander

  Axkid nämner: ” Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. Vi tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.”

  Jag gissar på efter 25 dagar.

 • Petra Mary-Anne

  En bakåtvänd bilbarnstol är det säkraste alternativet i bilen för barn att färdas i och är 5 gånger säkrare i jämförelse med en framåtvänd bilbarnstol. På Axkid rekommenderar de att barn åker bakåtvänt så långt som det är möjligt.

  Jag gissar på 33 dagar 🙂

  Det hade blivit den finaste överraskningen till min bror i julklapp. Den skulle verkligen väga guld i hans hand då den lille kommer.

 • Anna N

  För att de ökar barn säkerhet i trafiken att åka bakåtvänt.

  Tror de tog 23 dagar.

  Självklar vore de en dröm att ha en av marknadens säkraste babyskydd till det mest dyrbara vi har!

  • Rebecka

   Förlåt, är så dålig på att läsa klart instruktionerna. Hoppas detta är ok.

   Jag vill vinna till min systers nyfödda. Det blir en julklapp som räcker året runt.

 • Veronica Nord Larsson

  En bakåtvänd bilbarnstol är det säkraste alternativet i bilen för barn att färdas i och är 5 gånger säkrare i jämförelse med en framåtvänd bilbarnstol.
  Jag gissar på 7 dagar! 🙂
  Vi har precis köpt axkids bilbarnstolar till tvillingarna och hoppas på att vinna ett babyskydd till deras syskon som kommer snart!

 • Karin G

  För att bakåtvänt åkande ökar barns säkerhet i trafiken.

  Tror det gick 26 dagar

  Min bästa kompis ska få sitt första barn till våren och skulle vara fantastiskt att få ge henne en sån fin och säker present som denna !

 • Mary83

  Bakåtvända bilbarnstolar är det säkraste alternativet för ett barn att färdas i och är 5 gånger säkrare än att åka framåtvänd. Därför har Axkid fokuserat på stolar som gör att barnet kan åka bakåtvända så länge som möjligt.

  Jag tror det tog 16 dagar

  Väntar en tredje i april och önskar att bebisen skulle få användning av en sådan stol

 • Eva

  De satsar på bakåtvända stolar då det är det säkraste alternativet i bilen och barn borde åka bakåtvända så länge som möjligt.

  Jag gissar på att det tog 32 dagar.

  Detta är en perfekt vinst för vår familj just nu! Vi väntar vår tredje lilla bebis i februari och det babyskyddet som vi har sedan tidigare har verkligen gjort sitt. Det skulle vara fantastiskt att få använda ett skydd som är så praktiskt och framför allt säkert.

 • Malin

  Bakåtvända stolar är mycket säkrare, så de satsar helt rätt! 30 dagar gissar jag.

  Vi är färdiga med barn, men min syster berättade igår att hon är gravid och frågade mig då om jag hade kvar vårt babyskydd efter vår lilla minsting. Otroligt nog så sålde jag babyskyddet i tisdags! Så typiskt! Men det får mig någonstans att tro att denna tävling är ”meant to be” så nu hoppas jag bara att jag har gissat rätt!

 • Mia Korch

  Bakåtvänd stolar är det säkrast sättet för barn att färdas i bil.

  Jag gissar på 43 dagar

  Hoppas på att vinna till min syster som väntar smått men som har det lite knapert.

 • Vera

  Det är det säkraste sättet att färdas för små barn!

  18 dagar.

  Jag väntar mitt första barn som blivit till med hjälp av donator. Någon pappa finns inte i bilden men däremot många vänner och en stor familj. Begreppet familj kan ju se ut lite hursom 🙂 Denna vinst hade underlättat enormt för mig! Och jag kommer behöva använda mig av allt som kan underlätta i detta föräldraskapet… Det ska bli så spännande! Tack för inspirerande och jordnära blogg!

 • Anna Oskarson

  1.det är säkrast för barn att åka bakåtvänt i trafiken
  2.jag gissar på 14 dagar ?

  Nu väntar vi på bebis nummer två
  En längtan så stor och nu syns det även utanpå,
  Vår lilla behöver ett säkert babyskydd när vi är ute på vägen
  Det är ju alltid så nervöst med den första bilfärden ❤️

 • Amal

  Godmorgon! Svaret är för att bakåtvänt åkande ökar barns säkerhet i trafiken. Jag gissar på 31 dagar. Vill gärna vinna babyskyddet till min svägerska som får sin bebis om ett par veckor ?

 • Hannah N

  Barnet nummer 5 kommer snart, och det är dags för en ny bebis bilstol, men jag har sett och vet hur underbart det är att kunna flytta en sovande barn från bilen in i huset! Kram och god jul.

  Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. Vi tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.

  Jo, kanske tre veckor, asså 21 dagar?

 • Linnea H

  Axkid brinner för barns säkerhet i trafiken och rekommenderar bakåtvänt åkande så länge det är möjligt eftersom det är det säkraste färdsättet för barn.

  Jag tror det gick 12 dagar.

  Det här vore perfekt till vår lilla nyfödda dotter. Vi har idag en bilstol i ena bilen, men det skulle verkligen underlätta med en till stol i andra bilen, så man inte behöver hålla på att flytta basen hela tiden.

 • Jenny J

  De skriver tydligt: Vi erbjuder maximalt säkra produkter och rekommenderar alltid bakåtvänt åkande så långt det är möjligt. Vi vet att utbildning och kommunikation, både till föräldern och till återförsäljaren, är viktigt och är därför en del av vår affärsidé.
  De erbjuder produkter som möjliggör bakåtsittande stolar för de större barbent.

  Det tog 17 dagar ?

  Vi fick oväntat men ett glädjande besked i somras, vi väntar barn nr 3. Eftersom det var oväntat finns nu inget babyskydd och mycket annat som vår lille son behöver om 14 veckor. Detta vore en fin gåva och fint bidrag när vi står med börsen öppen till mycket annat nu ?

 • Gittan

  Axkid skriver på sin hemsida: ”Vi är ett svenskt företag som brinner för barns säkerhet i trafiken. Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. Vi tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.”

  Jag tror att det tog 16 dagar innan ni monterade stolar i Victors bil.

  Jag skulle gärna vilja vinna för i februari kommer vår tredje skatt. Vårt andra babyskydd är precis 5 år då och ska ju kasseras så detta vore perfekt att vinna.

 • Amanda b Larsson

  Axkid brinner för barns säkerhet i trafiken och rekommenderar bakåtvänt åkande så länge det är möjligt eftersom det är det säkraste färdsättet för barn. 5 gånger säkrare att åka bakåtvänt.
  Gissar på 37dagar 🙂
  Anat att jag är gravid i några dagar och i morse när jag tog ett test var där ett +. Då detta inte var planerat då jag har pstav och gamla babyskyddet kasserat skulle detta blir en så härlig överaskning.
  God jul till er fina familj

 • Linn Hansson

  Svar fråga nr 1:
  Axkid fokuserar på bakåtvända stolar då de brinner för barns säkerhet i trafiken.

  Svar fråga nr 2:
  Jag tror ni hade träffats 15 dagar innan ni satte in bilbarnstolar till barnen i hans bil.

  Motivering till varför jag vill vinna babyskyddet från Axkid: Jag har nyligen fått reda på att min syster är gravid med sitt första barn. Hon och hennes man och kämpat länge och äntligen har de fått ett plus på stickan som de längtat efter så länge. Dock så har de inte haft nån vidare tur efter plusset, min syster förlorade sitt jobb och så fick de även en vattenläcka i källaren så de blir tvungna att byta ut alla rör i hela huset, vilket inte lär bli en billig historia. Jag önskar att vinna detta babyskydd till henne för att hon är en så underbar syster som förtjänar allt och lite till. Plus att de behöver lite hjälp på traven nu i och med alla oförutsedda utgifter. Håller tummarna!

 • Johannes

  Bakåtvänt är mycket säkrare i trafiken och de vill så klart att deras stolar ska vara så säkra och trygga som möjligt.

  29 dagar tror jag på.

  Jag skulle vilja vinna babyskyddet så att barnens kommande kusin skulle få sitta tryggast möjligt i bilen!

 • Amanda Stålberg

  Bakåtvända bilbarnstolar är det säkraste sättet för ett barn att färdas i och är det är 5 gånger säkrare än att åka framåtvänd. Axkid fokuserat på stolar som gör att barnet kan åka bakåtvända så länge som möjligt.

  Hade varit en perfekt julklapp till lillasyster. Då hade resorna i bilen fått lite lyster.
  Vi åker varje dag med våran bil och det blir därför många mil. Men med ett babyskydd med bas, blir det nästan bara för mamman att sätta sig bakom ratten och trycka ner gas. Denna hade underlättat för oss, så smidigt och lätt att bara trycka loss.

  Jag tror det tog 11 dagar ?

 • Lulefamiljen

  Bakåtvänd bilbarnstol är det säkraste alternativet i bilen för barn att färdas i och är även 5 gånger säkrare i jämförelse med en framåtvänd. Axkid rekommenderar att barn åker bakåtvänt så långt det är möjligt.

  Gissar på 24 dagar.

  Jag vet hur fort livet kan vända,
  och om det mest otänkbara skulle hända,
  vill jag vara hundra procent säker att,-
  jag gett de bästa förutsättningarna för min älskade skatt.

 • Michaela Ambjörnsson

  För att bakåtvänt åkande ökar barns säkerhet i trafiken

  Jag gissar på 22 dagar !

  Det är vore en toppen grej,
  för mosters lilla älsklings tjej !
  Att veta att hon färdas tryggt,
  i en axkids stol som matchar bilen snyggt !
  Därför håller vi tummar och tår,
  och hoppas att denna toppen lucka blir vår !

 • Becky R

  Det är säkrare i trafiken för barn att åka bakåtvänt.

  Jag tror det tog 16 dagar ?
  Syster ska få en liten mirakel i mars så babyskydd är definitivt nödvändigt!

 • Evelina nordberg

  Att barn skall åka bakåtvänt för det är säkrare. Jag tror det gick 32 dagar

  Skulle älska denna då vi monterar och monterar hela tiden och det blir alltid tjafs när vi skall iväg och byter bil hit och dit

  • EMELIE H

   Det är säkrare att åka bakåtvänd för barnen.
   Jag gissar på att det tog 17 dagar.

   Jag skulle gärna vilja vinna denna åt min tjejkompis som väntar barn. Har haft tufft och blivit lämnad under graviditeten av sin kille och hennes mamma har gått bort i canser och har helt enkelt varit en tuff så hoppas att jag kan, överraska och ge denna present till henne ❤️

 • Emma Andersson

  ? För att bakåtvänt bilåkande är i särklass det säkraste sättet för barn att åka i bilen.
  ? Det tog 4 dagar.
  ? Väntar andra barnet och vi skulle bli så glada om vi slapp utgiften för babyskydd och kunde satsa på att göra en rolig utflykt med familjen istället.

 • Malin R

  För att bakåtvänt åkande ökar barns säkerhet i trafiken.

  Jag tror det tog en dag 🙂

  Säkerhet och komfort skulle sätta pricken över i:et
  -och göra att vår lilla sladdis färdas tryggt i livet

 • Carola

  De fokuserar på bakåtvänd eftersom studier visar att bakåtvända bilbarnstolar är betydligt säkrare än framåtvända alternativ. Små barn som åker framåtvänt löper hela fem gånger högre risk att dö eller skadas svårt vid krock eller kraftig inbromsning, jämfört med barn i bakåtvända bilbarnstolar.

  Jag gissar på 12 dagar.

  Skulle gärna vilja vinna eftersom vi planerar ett femte barn och vi kasserade det gamla babyskyddet när vi flyttade i somras. Allt för säkerheten!

 • Daniela Andreoli G

  Det skall vara säkert att åka bil & att som liten åka bakåtvänd är som pricken över i vad det gäller säkerhet. Så kan man göra det så länge som möjligt är det en bonus på alla sätt vilket just denna tillverkare tagit fasta på ?

  Jag gissar på 7 dagar!

 • Sofie Altuntas

  Svar: Det är mycket säkrare för barn att åka bakåtvända i bilen.
  Har tidigare tipsat om din kalender på FB
  Jag gissar på 40 dagar.
  Skulle bli perfekt till bebisen kommer nästa år. En fantastisk present.

 • Liv

  Bakåtvänt är mycket säkrare och de vill därför att barnet ska kunna sitta bakåtvänt så länge det går.

  Jag gissar på 28 dagar.

  Tänk om lillkusinen som ska födas nästa år
  denna underbara bilstolen får.
  Det vore en dröm att till hen denna ge,
  både föräldrar och barn skulle le.
  Det viktigast är inte att den är supersnygg
  utan att lilla bebisen i den sitter trygg!

 • Josefine T

  För att bakåtvänt åkande är fem gånger säkrare, och för att Axkid. Som är ett svenskt fantastiskt företag värdesätter det. ”Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. Vi tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.”

  Tror det var samma dag han fick träffa barnen. Och inbillar mig att det inte tog så lång tid eftersom ni direkt visste att ni hittat rätt. Men jag säger ändå tre veckor.

 • Frida Karlsson

  Bakåtvända bilbarnstolar är det säkraste alternativet för ett barn att färdas i och är 5 gånger säkrare än att åka framåtvänd. Därför har Axkid fokuserat på stolar som gör att barnet kan åka bakåtvända så länge som möjligt!

  Jag tror att det tog 34 dagar innan ni installerade bilbarnstolarna.

  Hade lyckan att bli gravid en 3:e gång men då detta var högst oplanerat så har vi gjort oss av med precis alla bebissaker. Hade därför varit så lyckosamt att vinna en sån här fin julklapp! ?

 • Kristin

  En bakåtvänd bilbarnstol är det säkraste alternativet i bilen för barn att färdas i.

  Gissar på 42 dagar.

  Har BF den 4/1 och babyskyddet har jag fått på en köp-och-sälj-sida. Vill inte tumma på säkerheten men ibland så tvingas man göra andra val än de man egentligen vill göra. Drömmen vore ett helt nytt så är min bebis trygg och det skulle kännas bra i hjärtat för mig.

 • E

  ? För att det är säkrare.

  ? Två dagar.

  ? En fin present till jul, att vinna vore kul. Wohoo, denna afton borde jag nomineras till nästa års Nobelpris i litteratur.

 • Rebecca fält

  Bakåtvända bilbarnstolar är det säkraste alternativet för ett barn att färdas i och är 5 gånger säkrare än att åka framåtvänd. Därför har Axkid fokuserat på stolar som gör att barnet kan åka bakåtvända så länge som möjligt.

  Gissar på 21 dagar.

  Vi väntar tillökning om 2,5 vecka och har fortfarande inget babyskydd. Håller tummar och tår för detta ❤️

 • Charlie

  En bakåtvänd bilbarnstol är det säkraste alternativet i bilen för barn att färdas i.

  38 dagar gissar jag på.

  Vi vill så klart att vår lilla bebis ska få åka så tryggt och säkert som möjligt och då är axkid ett självklart val.

  Off topic: Jag tycker att det är helt sjukt att det inte är lag på att bilbarnstolar för barn upp till 5-6 års ålder är bakåtvända när man vet hur stor skillnad det gör. Och även konstigt att det mest verkar vara Sverige som har fattat grejen med bakåtvända stolar? Vi måste ju föregå med gott exempel då och lagstifta. Så att andra kan följa efter och att liv kan räddas världen över.

 • Evelina

  Det är säkrare för barn att åka bakåtvänd.

  Jag gissar på 52 dagar.

  Brorsan ska få barn i april och det vore roligt att ge dem en sådan fin present.

 • Anastasia

  En bakåtvänd bilbarnstol är det säkraste alternativet i bilen för barn att färdas i.

  52 dagar.

  Väntar tillökning i feb. och har inte köpt babyskyddet ännu. Det vore en dröm att kamma hem en så otroligt viktig sak. Det första min dotter ska färdas i livet i vill jag såklart ska vara vara säkert och skydda det allra viktigaste för mig.

 • Linus

  ” Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. Vi tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.”

  24 dagar tror jag!

  Hade varit grymt till vår minsting!

 • Anna L

  ” Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. Vi tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.”

  9 dagar

  Hoppas! Säkerheten först! Till det viktigaste vi har!

 • Jessica G

  Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. Vi tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.

  Jag tror att det tog 33 dagar

 • Jennifer

  På grund av säkerheten. Bakåtvända är 5 gånger säkrare i jämförelse med en framåtvänd bilbarnstol.

  30 dagar gissar jag på!

  Hade varit perfekt då vi planerar att skaffa bebis snart om allt går som det ska 🙂 har två barn sen innan och har tyvärr gjort oss av med det gamla. Jag pluggar samtidigt så ekonomin är inte på topp, detta hade verkligen underlättat 🙂

 • Siv

  Det är större säkerhet när barnen åker bakåtvända.

  Jag tror att det var 53 dagar.

  Jag blir snart mormor för 7:e gången efter 10 år. Vore perfekt till det lilla barnbarnet.

 • C-Ö

  För att det är det säkraste sättet för barn att färdas i en bil.
  ”Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. Vi tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.”

  Tippar på 46 dagar!

  Drömvinst och perfekt julklapp till förstagångsföräldrarna!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.