Hur går man vidare efter en separation?

Förra året var en av dom tuffaste tiderna i mitt liv. Det känns overkligt att ens tänka tillbaka på hur ensam jag var och i efterhand har jag svårt att förstå hur jag ens lyckades dra runt hela lasset. Jag var själv med barnen och hade två jobb vilket var nödvändigt eftersom boendet här går på 18.000 kr/mån. Det är galet mycket pengar för en ensamstående, jag är fortfarande fascinerad över hur jag klarade det! Och jag har faktiskt er läsare att tacka för det, om ni inte hade läst min blogg så hade jag inte haft mitt företag och då hade vi blivit tvungna att flytta. Jag är så tacksam att det inte blev så!

Jag får ofta meddelanden och mail från andra som har eller håller på att separera. Det hugger till i mitt hjärta varje gång för jag förstår precis vad ni går igenom. Det är jobbigt att separera, kanske till och med jobbigare än vad man hade kunnat tro, men man kommer ut på andra sidan tillslut och då blir det bättre. Det kan vara svårt att gå vidare och se nyttan med en separation när man är mitt uppe i den, särskilt när det är ens partner som gör slut som i mitt fall. I vårt fall gick det ändå ganska snabbt för det var inte bra. Jag hade skapat min egna lyckliga bubbla full av förnekelse där jag och barnen levde avskärmat från alla problem, allt för att överleva. Jag hade redan varit ensam i flera år när han gjorde slut. Separationen gav mig en chans att gå vidare, att träffa rätt, bli lycklig och känna mig TRYGG tack vare en annan människa, för första gången i mitt liv.

Det är en ENORM skillnad på mitt liv nu och då. Jag är så tacksam för allt som har lett mig hit där jag är idag. För första gången i mitt liv känner jag mig 100% trygg med en annan människa. Jag behöver inte längre titta avundsjukt på andra par som verkar lyckliga eller där partnern alltid ställer upp för nu lever jag med mina drömmars drömman! Mina problem är inte längre bara mina och jag har en axel att luta mig mot vad det än gäller. Känslan av att inte längre vara ensam när man alltid varit ensam, den är helt otrolig! Jag är så TACKSAM över allt som har hänt som har gett mig det livet jag har idag och jag hoppas att jag kan tända ett ljus av hopp hos andra som går igenom samma sak.

Relaterade Inlägg

3 Kommentarer

  1. Nina D

    Kan bara hålla med ovanstående kommentar. Du verkar vara en kvinna med hjärtat på helt rätt plats.
    Om inte J hade gjort slut tror du att du hade gjort det tillslut eller hade ni bara kört vidare?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här