Okategoriserade

Varför vi köpte robotdammsugare istället för Play Station 4?

Idag kom vår robotdammsugare som vi köpte på elgiganten på Black Friday. Både jag och Jair hade längtat lika mycket efter den som när man väntar på att posten ska komma med ens nya mobil haha!! Som små barn på julafton! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna längta så mycket efter en dammsugare! Och faktiskt trodde jag aldrig i mitt liv att jag skulle äga en robotdammsugare överhuvudtaget!

Konstigt va?! Konstigt att man kan redan på förväg tro att man vet sånt. Anledningen till att jag trodde att vi inte skulle skaffa nån är för att Jair är lite för ekonomisk och vi bor ju inte jättestort så det går ju snabbt att dammsuga. Jag trodde faktiskt att Jair skulle säga nej till robotdammsugaren (det är Jair som dammsuger här hemma) och i nästa mening säga att han vill hellre ha Play Station 4. Men jag VILL INTE ha det! Jag vet vad som kommer hända. Jair kommer bli besatt av det och vi kommer tjafsa varje dag om att jag inte vill att Lucas ska se när han spelar krigsspel. Därför blir det inget tv-spel, inget överhuvudtaget, så länge våra barn är små. Det räcker med skjutspel på telefonen tycker jag. Jag vill att ni ska komma ihåg att Jair är uppvuxen i ghettot i Brasilien. Ingen har nånsin skyddat honom från att se hemska saker på TVn eller i verkligheten. Nyheterna där är helt ocensurerade och dom visar ofta döda människor ligga på gatorna. Jag tror inte det är bra att visa våldsamma och hemska saker för sina småbarn, medan Jair inte riktigt förstår vad jag är rädd för. Jair är inte elak, han ser bara inte samma bild som jag gör. Enklaste lösningen är att helt enkelt inte köpa Play Station 4. Så… då var det utrett! Tillbaka till robotdammsugaren!

 

Snapshot på en liten video som ligger uppe på instagram 🙂

  Vi provade vår nya robot-kompis här hemma idag! Så skojigt det var haha! Alla tre stod förväntansfulla och tittade på när roboten jobbade! Första vändan i lägenheten gick lite sisådär. Lucas ställde sig framför roboten hela tiden så att den trodde att Lucas var en vägg och då missade den en hel del i varje rum. När den var klar och Lucas inte orkade följa efter den längre, då satte jag på den igen så den fick gå en ny vända och då blev det rent 🙂 Det var ganska skräpigt på golvet, men det enda stället som jag tyckte den tog dåligt var i badrummet och på ena sidan av dörrmattan. I badrummet så fick den inte upp skräpet som låg vid tröskeln precis trots att den åkte över där hela tiden, men när jag sopade bort skräpet från tröskeln så kom den direkt och tog det. Den går inte under vår låga soffa, men den gick under skohyllan utan problem.

Jag hade inte så superhöga förväntningar eftersom många av er läsare och följare på instagram skrev att man klarar sig inte utan en vanlig dammsugare också. Men om den dammsuger så här bra hemma hos oss som den har gjort idag, då behöver vi i alla fall inte dammsuga varje vecka! I så fall är det verkligen en bra investering vi har gjort 🙂

Robotdammsugaren vi köpte är en Miele Scout RX1. Jag såg att den nyligen vann bäst i test i tidningen M3 och den är utsedd till årets julklapp, därför blev det tillslut den 🙂

Jag vill passa på att förtydliga att detta är inte ett sponsrat inlägg!

2 Comments

    • Emma - På Smällen igen!

      Den har små borstar som borstar in allt skräp runt om kring och som borstar in längs lister och i hörnen. Jag är väldigt nöjd med dagens dammsugning men jag får nästan kolla vidare på det där med hörn. Kanske köra ett litet test 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.