Okategoriserade

Mina 6 bästa tips mot hormonell vuxenacne

Jag fick en fråga för en eller två veckor sen om hur det går med min hy. Jag hade inte gått ut med graviditeten när jag fick frågan så därför var det lite svårt att skriva om det. Men nu kan jag skriva.

Jo, min hy är mycket finare nu när jag är gravid. Jag får lite grann kring käklinjen, men det är väldigt sparsamt mot vad det brukar vara så jag känner mig nöjd som det är nu.

Men personen som frågade undrade eftersom hon gärna ville ha lite tips på vad hon själv kunde prova så därför ska jag svara på vad som funkade bäst när jag inte var gravid.

1. Exuviance! Det är faktiskt den hudvårdsserien som har gett allra bäst resultat på mig. Ett tag tyckte jag att Nourish funkade bra också, men då hade jag fortfarande lite gravidhormoner i mig efter MA så när jag provade nu i våras blev det katastrof. Nej, jag röstar för Exuviance för hela slanten! Exuviance har också bra ansiktsmasker som man kan prova, den som jag tycker är bra heter Exuviance Rejuvenating Treatment Masque och innehåller AHA. Exuviance har även en Blemish Treatment Gel som man lägger direkt på finnen, men den får man inte använda när man är gravid. Den kan också vara värd att prova 🙂

2. Precis innan vi åkte till Bali provade jag glutenfritt, jag provade väldigt kort tid, men jag tyckte det gav effekt. På Bali åt jag gluten, väl hemma igen började jag med glutenfritt igen men då var jag ju redan preggo så det räknas inte.

Detta är mina senaste tips, men genom åren så har jag även tre till tips i rockärmen som jag drar fram när det behövs 🙂

3. Sola solarium när dom värsta utbrotten är. Det lugnar sig och finnarna håller sig borta ett tag 🙂 Då försvinner även finnarna på ryggen och bröstet om man har där också.

4. AloeVera ansiktsmask lite då och då. Köp då 97-98% AloeVera på naturapotek och lägg som en ansiktsmask. Den verkar lugnande och läkande på utbrotten.

5. Yasmine p-piller. Dom är faktiskt mitt grymmaste tips för att slippa acne, men det finns ju andra nackdelar med p-piller. Man kan inte bli gravid och diverse biverkningar som en del råkar ut för. Men som tonåring var dom det bästa som har hänt mig! 

6. Just det, mineralsmink är också grymt bra 🙂

 Jag hoppas att nåt av dessa tipsen var värdefullt för dig som frågade! Om jag kommer på nåt mer så lovar jag att jag delar med mig. Det här är i alla fall mina allra bästa tips!

  

2 Comments

  • A

    Min hy var jättefin under graviditeten. Men nu har den inte varit såhär dålig någon gång! för tre veckor sedan fick jag en explosion av pormaskar vid högra käklinjen. Sen för övrigt har hyn på hela ansiktet blivit knottrigt. Jag försökte komma på om jag ätit något jag inte tål eller annat men kan inte komma på nåt. Mår så dåligt av detta. Kan man inte vara 28 och slippa acne efter 15 års tid…

    • Emma - På Smällen!

      Precis! Jag har också mått väldigt dåligt i perioder. I våras blev jag riktigt deprimerad pga alla hudproblemen 🙁 hoppas du hittar nåt som löser sig för dig. Känns som våra problem är ganska olika, men precis lika jobbiga 🙁

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.