Julkalender

Lucka 2 är öppen!

Godmorgon, godmorgon!

Nu är det dags för lucka 2 i årets julkalender 🙂


Foto: Fotoliselotte

Dagens lucka sponsras av Najell och deras ergonomiska bärsele Omni, värde 1499 kr! Omni är rekommenderad av International Hip Dysplasia Institute som höftvänlig bärsele vilket innebär att den är ergonomisk för barnet. Bärselen är också väldigt enkel att ta på och av då spännena är magnetiska och man inte behöver knäppa bakom ryggen eller på något annat sätt som kan kännas lite svårt. Kan användas från dag 1 upp till 3 år eller 15 kg. Detta är definitivt en bärsele ni vill vinna!

 

Det enda ni behöver göra för att delta i tävlingen är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min julkalender och använda bilden! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se Läs mer om hur ni kan tipsa HÄR!
 • Kommentera inlägget och berätta kort varför du vill vinna en Omni bärsele
 • Svara på utslagsfrågan: I Brasilien är det populärt att bära sina barn och ganska ovanligt med barnvagnar. Hur många bärselar/bärsjalar tror ni jag har sett sen jag kom ner hit?

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 23.59!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

94 Comments

 • Johanna malmehed

  Jag skulle vilja vinna denna till våran lilla bebis i magen, då vi älskar attvara ute och speciellt i skogen så vore denna perfekt att ha när man har två ivriga barn som vill springa överallt’ jag hoppas på stor vinst och jag tror du har sett över 50 bärsjalar sen du kom ner

 • Nathalie

  Jag tror att du har sett 42 sjalar och selar sen du kom! Jag hade så gärna givit en sele till min gravida bästa kompis som gav mig den finaste babyshowern någonsin. Att få toppa hennes med en så här fin present skulle göra mig så otroligt glad.

 • Caroline Engberg

  Hej, vi gav bort alla våra bebissaker, bl.a. vår fina bärsele, när barn nr 2 blivit för stor, och vi var klara. Men nu kommer ju tydligen trean till våren ?, så med två barn som springer behöver vi nog bära bebisen i sele om vi ska hinna med!

  Om det är som när jag var i Sydamerika för ett antal år sen så kan du omöjligt ha kunnat ha koll på hur många bärsjalar du sett!

 • Emelie S

  Jag tror du sett 78 st..

  Vore en perfekt vinst då min son gärna vill vara nära mig och är för tung för att bära på om dagarna. Behöver något som hjälper min rygg och ändå får sonen att känna sig trygg..

 • Angelica Linder

  Med lillebrorsan i magen känner jag att en bärsele är det ultimata för att kunna ge maximalt med närhet till båda barnen! Storasyster i princip bodde i sin bärsele som nyfödd så vi tror att lillebror kommer följa samma spår<3 jag tror att du har sett 45 sjalar/selar sen du kom ner!

 • Karin Grandin

  Jag har precis fått mitt tredje barn och då hon vill vara i famnen hela tiden så skulle det underlätta väldigt mycket med en bärsele så jag kan ha armarna lös till mina andra två tjejer.

  Tror du sett 78 stycken .

 • Amanda

  Vilken under fin sak att äga,
  och hela 15 kg kan barnet väga(!)
  Ger fria armar och sparar min rygg.
  Under nattning och promenad i en bärsele trygg.

  Jag tror att du sett 53 st sen du kom.

 • Laura

  Hej! Vi ska om några månader få vårt andra barn. Min sambo har nu problem med sitt diskbråck och den här ergonomiska bärselen skulle bli perfekt för oss båda – för mig som nyförlöst och för hans problem med ryggen, så har vi fortfarande lite händer fria för vårt andra barn.

 • Therese

  Jag önskas vinna för att underlätta för mig när jag är i stallet å grejar , så dottern får vara med på ett annat sätt !? Tror du sett 244 st!

 • Therese

  Vi ska till Prag i maj när lillebror är 3 månader. Hade varit super att bära honom där med alla rulltrappor. Tror du sett väldigt många sjalar. 431 st tror jag

 • Emelie Erlandsson

  Jag vill vinna denna för att jag bär min dotter i Bärsjal nästan dagligen men jag behöver något smidigare om man bara ska göra enklare ärenden och det verkar ju denna vara med magnetknäppe. Jag tror du sett 52st.

 • Hanna

  Jag skulle verkligen behöva en ny bärsele, lillasyster är ett sällskapssjukt barn och den gamla bärselen jag har gör att min rygg värker efter bara några minuter.

  Jag tror du sett ett hundratal bärsjalar sedan du kom dit

 • Lisa

  Jag tror att du sett 128 bärselar.

  Jag hade velat vinna denna till min syster (och bästa vän) som ska få en bebis i februari. Hon har länge bott långt från mig så vi har inte träffats så mycket senaste åren, men mu flyttar hon äntligen hem igen, så vore såå kul att få överraska henne med en så fin julklapp. För mig var det en hög prioritering att skaffa en bra bärsele när jag fick mitt andra barn, då den jag hade till mitt första barn inte alls var bra för min rygg, så vill att min syster också ska ha en riktigt bra bärsele så hon kan ha sin bebis nära sig även när hon behöver händerna fria.

 • Sandra Södergren

  Jag tror att du har sett 35bärselar/sjalar.

  Vi har en Ergobaby idag som jag upplever som klumpig och jobbig att knäppa bak. Skulle vilja få chansen att testa detta smarta bärsele då det är en superuppfinning för oss med bebis som vill hänga med i storasyskons tempo. 😉

 • Elin Backström

  Jag har för mig att du skrev förra gången ni var i Brasilien att det var ovanligt med bärselar och sjalar, så jag tror att du endast har sett 2 stycken hittills.

  Jag skulle vilja vinna den för att Manfred på 2,5 månader är en riktig gos- och klängapa och han är nu för tung för vår bärsjal.

 • Heidi vainionpää

  Vi vill vinna denna då vi ska få en liten bebis i maj. Perfekt att ha när man tex handlar, går ut i skogen som vi älskar el när vi går till lekplatsen med storasyster. Vi tror att du sett 24 st bärsjalar:)

 • Malin nätynki

  Jag tror du sett Ca 20 st sjalar/ bärselar sedan du kom till Brasilien!
  Jag skulle vilja vinna denna till kotten i magen, vore perfekt att ha två händer
  Över när man även har ett syskon hemma ☺️

 • Rebecca Östlund

  Jag vill vinna denna sele till kommande bebis – han anländer förmodligen omkring början på Februari (hoppas vi).
  Jag har aldrig lyckats med sjal och har hittills bara provat hemska icke ergonomiska selar som gör att både jag och bebis vantrivs.

  Jag trot att du sett 33 sjal- och selbarn 🙂

 • Malin Svensk Björck

  Vill ge den här till min väninnas dotter som väntar sitt första barn och är ensamstående.
  Hon skulle verkligen vilja ha den och inte har råd att köpa den själv.
  Gissar på att du sett 39 st ?

 • Emma

  Har inte varit överens med bärsjal jag testat så skulle verkligen vilja vinna och testa denna selen istället. Har en 15 månaders pojke som ska vara uppe i famnen helatiden..

  Jag tror inte det kan ha varit lätt att hålla reda på hur många bärdon du sett men gissar på 98 stycken ?

 • Emma

  Önskar vinna till min svägerska som just fått en liten knodd. Har själv burit min tös flitigt sen hon föddes och gör även nu ibland när det behövs. Det är verkligen perfekt, särskilt där vagn inte får plats och myset man får är oslagbart om man jämför med vagn.
  Svår fråga ? Du har varit där i tio dagar så du har säkert hunnit se ett gäng. Gissar på åttiofyra ??

 • Erica

  Förutsatt att det inte är en kuggfråga och att svaret är ”de är för många för att hålla ordna på” så gissar jag på 112 st! ? Jag skulle vilja vinna denna för att ge bort till min kompis och hennes dotter. Hon har ingen bärsele och har pratat om att skaffa det.

 • Rebecka H

  Jag tror att du har sett 52st.

  Min dotter vill gärna att man bär henne när man handlar och det börjar bli väldigt tungt samt att det hade underlättat om man hade kunnat använda båda händerna.

 • Kristin

  Med 4 tr utan hiss och två småttingar vore en bärsele världens bästa julklapp. Då kan vi komma ut precis när vi vill utan att behöva bära barnvagnen vilket jag gör själv. Tungt men en frihet att vara ute i lekparken som barnen älskar!

  Tror du sett 18 st.

 • Jennifer

  Är gravid och har en dotter på snart 2 år, en bärsele skulle vara perfekt när bebis kommer så vi kan hitta på saker tillsammans 🙂
  Jag gissar på 102 stycken!

 • Emilieb

  Åh vilken fin vinst!! ✨
  Hoppas vinna den till vår lille lillebror i magen! ?? Som nr 3 i barnskaran tror jag att han komma få hänga massor i den!
  Gissar på att du har sett 78 st burna barn! ??

 • Mickan

  Den skulle bli den perfekta julklappen till oss, vi väntar på lillasysters ankomst och i Januari åker vi till Gran Canaria. Då vore det perfekt med en bra ergonomisk sele för att underlätta semestern då bebis kommer vara så ung.

  Oj, du har garanterat sett många redan nu, men jag gissar på 87 st !

  Håller tummarna

 • Malin Storm

  Den bärselen verkar super! Skulle gärna vilja vinna den till plutten i magen. Det hade underlättat mkt, när man har en busig 2,5 åring med ☺ Jag tippar på att du har sett 150 st

 • Kristina K

  Så svårt att gissa. Hur håller du räkningen? Jag hade tappat räkningen efter tre, men jag tror du har koll. Du har säkert sett 27 bärsjalar.

  Vilken lycka att få händer fria genom att bära,
  mysigt, tryggt att vara nära.
  Det skulle så underlätta,
  att Julia i bärselen få sätta.

 • Susann Björkvall

  Kanske tar i men tror 195 st. Önskar vinna till mig och bebisarna som kommer nu i dec/jan. Den vi har kan bara sambon använda, då den trycker på mitt diskbråck. Så detta skulle vara en riktig fin julklapp till mig ❤

 • Louise

  Jag väntar mitt andra barn & behöver verkligen en bärsele nu när man kommer ha en vild 3 åring & en liten. Till min första hade jag en gammal lånad sele som inte alls var ergonomisk & som jag fick väldigt ont i ryggen av. Så skulle så gärna vilja vinna denna ? har delat på min instagram ✌? Jag tror du sett ca 20 stycken.

 • Sara eriksen

  De börjar bli dags att byta ut babybjörnen jag har till en bättre sele. Rastar hundar varje dag som jobb och är ju perfekt att ha med lillan i en bra sele.

  Jag skulle gissa på att du sett 204st

 • Tingeling

  jag gissar på 89 stycken, att planera inför att skaffa en liten är ganska mycket jobb, många grejer som ska inhandlas och mycket man väljer bort. Men med denna behändiga kan jag slappna av, för även utan vagn så kan jag jobba och fixa medans babyn är glad

 • Emily Wallin

  Ååh vilka fina priser man kan vinna!! Och en ny bärsele behövs då min lille köttbulle är tung för den vi har hemma och just denna bärsele har jag bara hört gott om?? har en liten plutt som föredrar att bli buren framför att sitta i vagnen och 10kg känns i ryggen ?? Så håller tummarna ???

  Gissar på 187 st???

 • Mia Korch

  Om några månader blir jag en tvåbarnsmor,
  och då skulle en bra bärsele vara till stor hjälp jag tror.
  Så jag ibland kan få ha händerna fri och göra lite nytta i vårt hus,
  samtidigt som den större flickan kan krypa runt mina benen och hitta på lite bus.

  Jag tror att du inte du sett några bärsjalar eller bärselar. Så jag gissar på 0 stycken.
  Har delat tävlingen på min instagram sedan tidigare.

 • Ann-Charlotte

  Jag bär vår lilla tjej i en trikåsjal ännu och en sele skulle också vara intressant att prova. Hårt jobb att komma ihåg att räkna alla bärdon ? Jag gissar på 47 olika i alla fall.

 • Nathalie Gustafsson

  Jag tror du sett 37 bärselar 🙂 jag vill vinna den här omtalade och omtyckta bärselen till min kompis som väntar tillökning i familjen under januari månad. Skulle verkligen vara roligt att få ge en sådan nödvändig sak som underlättar för föräldrar med ett litet barn!

 • Elin H

  Jag tror du sett 87 bärsjalar/selar i Brasilien.
  Jag hade gärna vunnit denna till min svägerska som har problem med rygg och de bor två trappor upp utan hiss. På så sätt kan hon enkelt bära upp deras bäbis från vagnförrådet utan att det blir en belastning, och hon kan skippa vagnen på flera promenader.

 • Malin Svärd

  Tänk att få vinna den här till min dotter Nova,
  Den kommer underlätta på resor och när hon ska sova.
  I dagen fråga är mitt svar,
  Du har sett exakt 36 stycken bärselar.
  Ha en fortsatt bra resa! 🙂

 • Alva

  Hej! Jag skulle vilja vinna det här bärselen för att just nu har jag ett bärsele från babybjörn till min 8-månader gamla dotter men den är så obekväm och inte alls skön att bära henne i. Det skulle också vara bra för oss som bor 3 trappor upp att slippa krångla med vagnen. Jag tror du sett 50 bärselen i Brasilien.

 • Mari B

  57 stycken tror jag.
  Jag skulle vilja vinna denna då vin inte äger någon bärsele och nu börjar den klängiga tiden med lillasyster. Och den skulle vara väldigt smart att använda på ställen där det är lite trångt. Och även ett måste inför kommande fjällensemester.
  Jag har tipsat.

 • Eni

  Skulle vilja vinna den åt en vän som väntar syskon till sin ettåring. Hon har sneglat några gånger när jag burit mina små i mina ergo-selar, jag vet av erfarenhet hur mycket en bärsele kan underlätta vardagen – i synnerhet när man har fler små att springa efter. Skulle vilja vara den som överraskar henne med en egen bärsele, gärna en ergonomisk som är bra både för liten och för hennes rygg som tagit mycket stryk under graviditeterna.
  Tror du sett en bärsele. ?

 • Josefine Persson

  Jag tror på 10st!

  Jag skulle lite egoistiskt vilja vinna denna till mig och min lille kille. Han är tre månader nu och är en ganska tung bebis som gärna hänger på mig alla dygnets timmar. Det är definitivt svårt att få saker gjorda och att leva livet med två händer och lite mer frihet med en bärsele vore en dröm! Vi har provat bärsjal innan som vi lånade av en vän men det var inget för oss. Nu önskar vi oss gärna en bärsele istället! Denna har vi kikat på och den verkar ju hur bra som helst och den är snygg dessutom! Bara att hålla tummarna för att vi får äran att vinna denna fina sele så min rygg får lite avlastning och bebis kan hänga på mig hur mycket han vill! ?

 • Siv

  Jag gissar på att du har sett 11 st bärselar/bärsjalar.

  Det vore smidigt att ha en egen bärsele till barnbarnet som föds i vår om jag är barnvakt till alla fem på samma gång vilket är ganska ofta.

 • Marlene

  En fin julklapp att ge bort, bästa kvalite och en gåva som man vet kommer att komma till användning och underlätta i vardagen.

  Jag tror att du har sett bärsjälar, omkring 27 stycken.

 • Elin

  Jag gissar på 43 stycken!

  Hade varit fantastiskt att vinna en bärsele för att orka med att vara tvåbarnsmamma och kunna bära ergonomiskt från start!

 • Annika

  Jag tror du har sett 11 st olika bärdon!

  Jag skulle gärna vilja vinna denna till lillasyster Nemi, för att underlätta vardagen med en 3 åring hemma. Nemi sover endast på en på dagarna, så det är väldigt svårt att få något gjort, därför hade det var så roligt att vinna denna så att jag skulle kubna gå ut på promenader o komma ut i luften, då Nemi inte heller gillar vagn utan bara skriker då.. Jag har på sistone mått väldigt dåligt psykiskt och isolerat mig mkt hemma, så en sele så möjligheten att gå ut om dagarna när lillan sover o inte bara ligga bredvid henne hade vart så guld värt!

 • Therése G

  Vill vinna denna till min bror då hans dotter inte vill vara i vagnen utan vill vara med hela tiden och närmare ett halvår börjar hon bli tung att bara bära i famnen.
  Tror du sett 63 stycken…

 • Jeanette

  Jag skulle vilja vinna selen till mitt första barn som kommer i januari pga att kunna ha händerna fria samtidigt som bebisen är nära. Plus att det skulle underlätta pga min epilepsi. Jag tror du har sett 34 selar.

 • Hans Möller

  Jag har en vän som bor på tredje våningen utan hiss med tre busfrön. Den minsta fyller 1 år snart och för att underlätta livet för hela familjen vore denna vinst perfekt.
  45 st

 • Isabella

  Jag har ryggproblem och har ej hittat något bärdon hitills som underlättar bra för ryggen. Så bra avlastning hade varit skönt för ryggen nu när ett syskon kommer. Oj, vilken svår gissning! Gissar att du sett över 30st.

 • Belinda

  Jag gissar på 46 stycken!

  Jag bor långt in på en grusväg med mycket stigar och traktorvägar= ingen match man tar med vagnen. Därför är det lätt att istället stänga in sig i hemmet. Men vore underbart att få möjlighet att ta med min 8 månaders på långpromenader med våra 2 hundar i skogen!

  Kram

 • Kristina L

  Den här skulle jag gärna vinna och med glädje kunna ge min syster som snart bör tvåbarnsmor. Det skadar ju inte direkt att kunna ha händerna fria när man har en aktiv 2-åring att se efter 🙂

  Jag gissar på 1.

 • Emma Johansson

  Denna hade varit perfekt att ha med på alla utflykter så kan vi lämna vagnen hemma ibland. För på marknader (jag gillar julmarknader) är det svårt med vagnen så då hade denna varit underbar att ha!
  Så svårt hur många bärselar/sjalar du sett. Men gissar att det är 107 stycken..

 • Maddie W

  Gissar på 23!

  Detta vore ju perfekt för lillpojken som vill bli buren hela tiden. Visste faktiskt inte att det fanns bärselar för barn upp till 3 år (15 kg). Har mentalt ställt in mig på att jag måste bära honom på höften tills han tar studenten. Hehe 😉

 • Ev

  Jag gissar på 2. ??

  Jag skulle vilja vinna den för att enklare kunna ta med min yngsta dotter på promenader i mer terräng. Vi har många vandringsspår i närheten där man inte kan ha med sig barnvagn. ?

 • sandra norman

  Jag skulle vilja vinna för att få testa bära i sele istället för med sjal som jag gör i dagsläget. Som det är nu måste jag använda sjal när jag hämtar och lämnar sonen på dagis, eftersom dottern är så pass liten och vägrar åka vagn.

  Jag kan inte ens tänka mig hur många du har sett nu med bärdon, men nog måste det vara kring 100 snåret kanske? 🙂

 • Jonna

  Jag skulle vilja vinna selen för att använda till sommarens resa i Italien. Jag har en 1,5 åring som nog inte kommer vilja gå så mkt och jag har en känsla av att det inte kommer gå så bra att dra vagnen över alla kullerstenar, trappor och i alla gamla byggnader som vi kommer ta oss till. Det vore så jäkla gött att kunna bära honom på ett ergonomiskt sätt och inte bara på höften som vi gör idag ( = sned rygg ?)

  Jag gissar att du hittills har sett 36 bärdon?

 • Alle

  Tror du sett hela 0 st, ja inga alls
  Skulle bära runt min egen kommande knodd i den här. Bar min stora i en gammal ärvd babybjörn för att jag inte visste bättre och den fick jag så fruktansvärt ont av så den åkte i soporna en dag när jag började gråta av smärtan den orsakade i axeln!!

 • stina juhlin

  vad det skulle underlätta om vi vann bärselen. Vi har en äldre variant som börjar bli såå utsliten nu efter tredje barnet vore perfekt med en ny!!
  Jag tror du har sett 20 st

 • Evelina H

  Jag gissar på 19 bärselar /bärsjalar.

  Jag har ingen bärsele än. Om jag vinner passar den till många olika till tex när jag är hundvakt och behöver ta en promenad med hundarna utan barnvagn eller när jag ska ta tåget själv med barnen till min pappa där det kan ske både ett och två byten.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.