Lucka 11 är öppen!

Glad tredje advent!

Idag är det dags att öppna lucka 11!

julkalender-lucka-11

Foto: Fotoliselotte

Lucka 11 sponsras av Jollyroom som slår på stora trumman och fyller dagens lucka med både en Snow Cycle och en Snow Trike värde 1198 kr!

 

Det enda ni behöver göra för att delta i tävlingen är:

 • Tipsa om min julkalender på valfritt socialt medie, detta behöver ni bara göra EN gång. Då får ni vara med i alla kalenderns tävlingar. När ni tipsar ska ni länka till min julkalender och använda bilden! Skicka med länk till ert tips eller maila en print screen till pa.smallen@hotmail.se Läs mer om hur ni kan tipsa HÄR!
 • Kommentera inlägget och berätta om din allra bästa snölek med barn.
 • Svara på utslagsfrågan: Vilket datum såg Jair snö för första gången i sitt liv?

OBS! Tävlingen avslutas idag klockan 23.00!
Vinnaren avslöjas på bloggen, inget vinnarmail kommer skickas ut så se till att hålla utkik så att ni inte missar er vinst!

Lycka till!

Relaterade Inlägg

88 Kommentarer

 1. Kristina K

  Jag säger 14 februari.

  Vi bor i Norrbotten och här är det mycket,- och ofta vinter. Snökojebyggande är kul, men kan vara förrädiskt. Pulka är såklart en favorit, men bästa aktiviteten är när hela familjen tar spark (barnen sitter i sparklådan i gosiga åkpåse och ren fäll, sedan sparkar vi längst den uppbokade isvägen i Norrbottens skärgård. Avslutar med att grilla korv och dricka varm choklad. Underbart för stora som små.

  https://www.facebook.com/kristina.karlssonfdmagnusson/posts/1353937707972405?pnref=story

  Svara
 2. Fröken M

  Utan tvekan SNÖBOLLSKRIG !! Gärna följt av pulkarace och varm choklad !
  Jag tror aldrig att jag blir för gammal för att leka ute i snön 🙂
  Och Viggo är sällan sen att haka på !

  Jag gissar på 6 november ( 2010 )

  Svara
 3. stina juhlin

  Svar: gissar på samma som min dotter 18:e november 2010

  Min allra bästa snölek med barn är att bygga skulpturer hästar grisar osv att ta hand om det kan bli till en hel värld!!!

  Svara
 4. Chanette Büchel

  Pulkaåkning som avslutas med korvgrillning på vår grillplats som vi har på tomten, vi har även en lagom stor pulkabacke på tomten så det blir mycket pulkaåkning när det väl är snö!? Jag tror att Jair såg snö första gången den 7 november.

  Svara
 5. Sara Lindqvist

  Jag gissar på den 13 november 2010.

  Bästa snöleken är att bygga gångar och grottor i snön (kommer från snörika trakter ursprungligen). Det brukar bli små samhällen och det är lika uppskattat bland små som stora 🙂

  Svara
 6. Emelie Su

  Gissar på 28 oktober..
  Vore en underbar överraskning att ge till kär vänner som har två underbett busungar då sonen redan har vinterleksker

  Svara
 7. Christine

  Jag tycker det roligaste är pulkaåkning i långa snöbackar. Åka madrass, traktordäck, snowracer, stjärtlapp, plastpåse, ja allt kan man åka. Sen ska man ha med varm choklad och goda ostsmörgåsar som fika.

  Jag gissar på 12 november 2010.

  Svara
 8. Bella

  Gissar på 20 november 🙂

  Bästa är när både jag och sambon har möjlighet att leka loss, där vi och barnen bygger ”olika läger” och så har vi snöbollskrig tills vi är helt slut 🙂

  Svara
 9. SaraHV

  1 januari

  Bästa leken tycker jag är att bygga snögubbe, för det är kul för både stora och små!
  Om jag vinner blir detta en perfekt julklapp till mina två sysonbarn! 🙂

  Svara
 10. Ingrid Dahl

  Den bästa snöleken med barn tycker jag, är definitivt pulkaåkning en hel dag. Sen har min dotter en längtan som är stark, att bygga en Olof-snögubbe och åka spark.

  Jag gissar att Jair såg snö första gången den 15 november 2010.

  Svara
 11. Frida S.

  Jag gissar på 22 november 2010.
  Den bästa snöleken för min son är helt klart när vi skotrar upp på fjället, stannar i en härlig driva, alla börjar packa ur skotrarna, göra upp eld, fixa fika. Men sonen tar o knatar upp på drivan o gör en pulkabacke de första han gör. Upp o ner far han hela dagen <3

  Svara
 12. Ida Johansson

  23 November, 2010

  Att bygga snötunnlar och grottor i stora snöhögar. Tycker det är lika roligt nu som när jag själv var barn ?

  Svara
 13. Mari B

  Mitt bästa lektips ute i snön med barn är att klä på sig och gå ut. Väl ute finner sig fantasin. Kan tex bygga snökreationer såsom snögubbe eller varför inte en snö-ren. Eller så kan man ta med ett åkdon såsom pulka och bege sig till närmaste backe och åka. Såsom sagt mitt bästa tips är att klä på sig och gå ut.
  Jag chansar på 17 november 2010.
  Jag har tipsat.

  Svara
 14. Emma Larsson

  Bästa leken är pulka och snowracer i någon härlig backe, med en paus för varm choklad. Man kan sedan leta upp en stor snöhög och bygga en snökoja, till kvällen ställer man in en ljuslykta så man kan fortsätta bygga. Detta gjorde jag och min syster mycket som små och jag hoppas mina barn får uppleva det med. Tur jag har föräldrarna och släkten kvar i norrland ?
  Jag gissar på 17e oktober 2010.

  Om det går vill jag ta bort inlägget jag skrev ovan. Detta är min gissning haha

  Svara
 15. Caroline

  Jag tycker all lek är roligare i snö så både bygga snögubbar, grottor, lyktor mm samt åka pulka såklart! Att få vinna detta till min lilla grabb skulle vara så kul för han har aldrig åkt snowracer förut och jag vet att det skulle bli succé!

  Jag gissar på att han såg snö första gången 18 november 2010.

  Svara
 16. Johanna

  Det allra bästa är väl ända att ta med sig pulkan och ge sig iväg till närmaste backe! Men vill man inte gå iväg någonstans så är det alltid roligt att bygga snögubbar eller en ljuslykta kanske?

  Jag gissar på den 16:e november 2010 🙂

  Svara
 17. Liselotte

  Min bästa snölek är att åka pulka, antingen i grymmaste pulkabacken här på orten, eller i vår trädgård, där vi har en liten backe på baksidan. Sedan sätter vi oss och dricker varm choklad som jag gjort. Supermysigt! Kanske gör vi även en snögubbe, det tycker barnen är festligt!

  Jag tror att Jair såg snö första gången 18/12 2010!

  Svara
 18. Johannes

  21 oktober (2010)

  Min bästa snölek är att åka pulka eller snowracer i backen. Det kittlar så härligt i magen! Lika kul för både barn som vuxen. Hoppas det kommer riktigt mycket snö i år så att man får åka mycket i pulkabacken!

  Svara
 19. Emelie

  Pulkaåkning i alla dess former! Kul, nyttigt och mysigt! Snö, frisk luft och motion på samma gång.

  Gissar på 19/11-2010

  Svara
 20. Sara Å

  Jag gissar på 23 november 2010.
  Det jag gillade när jag var liten var att bygga snökojor av upplogade snöhögar och åka snowracer i full fart så jag hoppas att Isaac kommer gilla det med!

  Svara
 21. Tingeling stegervall

  Vi brukar bygga två snöborgar och dela upp oss i två lag och så har vi snöbollskrig! 🙂

  Jag gissar på 13 December

  Svara
 22. Jenny Sjöberg

  Jag gissar på 3 december och år 2012 om man behöver ha med år också.

  Hoppas på vinst! Båda äldsta barnen har fått en snowracer när de fyllt 1 år. En märklig tradition kanske, särskilt eftersom dottern har födelsedag i slutet av juni… I mars fyller minstingen 1 år så då ska han få en egen- som jag då gärna vunnit! För pulkaåkning är helt klart en favorit för oss och våra ungar som älskar det nöjets om det ger. Mysigt att vara ute och att även få vara aktiva i snön! Barnen brukar bli så där härligt trötta av det… 😉

  Svara
 23. Jennifer

  Dessa hade nog jag och min sambo haft glädje av tills min dotter blir tillräckligt gammal, haha!

  Jag gissar på 17 januari

  Svara
 24. Anna

  Åka skidor gillar min 3½-åring men de här grejerna som är i dagens lucka skulle oxå vara en höjdare 🙂

  gissar på 8 dec.

  Svara
 25. Alexandra Dahlberg

  mina barn och jag tycker att det roligaste man kan göra i snön är att bygga snöiglos. Förra året fyllde vi hinkar med snö och byggde oss en iglo. Det var väldigt skoj och alla ungarna i området hjälpte till.

  Jag tror att han såg snön första gången den 23 november

  Svara
 26. Ida

  26dec
  Det bästa är att ta med sig barnen till pulkabacken och gång på gång få dra upp pulkan med barnen i så de får åka ner. Det är otroligt jobbigt att hålla på så länge men den glädjen det ger är så mycket mer värt ?

  Svara
 27. Fia

  Pulka/snowracer/valfritt åkdon ner för en backe är min bästa snölek för både stora och små!
  Jag gissar på 23/11-2010

  Svara
 28. Carolina Åhsberg

  Jag gissar på 8 november (2010).
  Snöbollskrig är absolut den roligaste leken man kan göra med sina barn – det passar barn i alla åldrar, och även vuxna såklart – efteråt värmer vi oss med varm choklad, grädde och marshmallows 🙂

  Svara
 29. Martin Gustafsson

  Att byta stora snökojor som blir mysiga för barn och vuxna att krypa in i, det är riktig vinter det. Jag gissar på att Jair såg snö första gången den 18e oktober, det snöiga året 2010.

  Svara
 30. Malin Larsson

  Pulkaåkning är en bland mina favoriter och lite korvgrillning med någon varm dryck till är inte helt fel. Hoppas på att snön ligger kvar här under jul och nyår så man hinner åka lite med systerdottern Selma (som självklart skulle få dessa snöleksaker i julklapp)

  Jag gissar att han såg snö den 2 december

  Svara
 31. Joakim H

  Tror han sett snö 31 december (nyårsafton)

  Så kul jag och barnen skulle få det i pulkabacken med detta härliga paket! Hoppas!

  Svara
 32. Sara Källström

  Gissar 29 nov 2010

  Bästa snöleken med barnen är självklart att bygga snögubbe och snölyktor och göra änglar! Vi är en riktig pysselfamilj så vi bygger och grejar gärna saker i snön! Barnen älskar det! Dessutom är det bra med samarbete!
  Detta vinterpaket skulle vara fantastiskt kul att vinna!

  Svara
 33. Karin Grandin

  Det bästa vi tycker om att göra i snön är att skapa snögubbar och göra snöfort. Vi har byggt två år i rad nu stort snöfort med äldsta tjejen (snart 5 år nu) som vi har kunnat lekt i hela vintern , ätit melis i och haft allmänt mysigt i.

  23 november 2010 tror jag han såg snö första gången ?

  Svara
 34. Michaela

  18 november 2010 gissar jag på 🙂

  Att åka pulka är extremt roligt, men att hålla varandras händer över huvdet och tillsammans rulla ner för backarna som en cylinder är ännu vanligare och riktigt roligt det ned 😀

  Har delat på instagram tidigare: michaelajomalindh 🙂

  Svara
 35. Amanda

  Det är ofta snö längs Norrlands kust,
  När vi såg denna fick vi väldigt lust.
  Att ner för backen fara fort.
  Paketet är ju som om gjort.
  För vår lilla buskille.

  Vi tror att Jair såg snö den 17:e januari.

  Svara
 36. Amanda

  Det är ofta snö längs Norrlands kust!
  När vi såg denna fick vi väldigt lust
  att ner för backen fara fort.
  Paketet är ju som om gjort
  -för vår lilla buskille.

  Vi tror att Jair såg snö den 17:e januari 2010 och att han tyckte det var mysigt ?

  Svara
 37. Petra Mary-Anne

  Ojoj, ännu en klurig en men gissar på 23 november 2010.

  Man kan hitta på så mycket roligt i snön, speciellt är ju den första snön. Egentligen behöver man inte styra upp till någon lek i större bemärkelse utan det är känslan och allt det vita i sig som gör det roligt, och gemenskapen såklart. Många lekar som man leker inne kan man annars även leka ute.
  När snön är sådär kramgo så kan man bygga allt möjligt av den. Barnen älskar verkligen när vi bygger och gräver tillsammans. Fantasin sätter inga gränser, varför ska man bygga en snögubbe när man kan bygga en stor dinosaurie 🙂

  Gillar och delar på FB sedan tidigare

  Svara
 38. Christina Frisberg

  🙂 24 November 2010 🙂
  Vilken härlig lucka just nu så lägger sig snön utanfölr mitt fönster och det blir så vackert , jag minns när Elliot var liten och var rätt så rädd för det mesta då skulle vi åka pulka med honom ,men han tvekade minsann så jag sprang lite fram och tillbaka på planmark för att han skulle vänja sig och tycka att det var kul, men jag drog lite väl hårt i snöret när jag skulle svänga så pulkan välte och ungen hamnade upp och ner med huvudet rakt ner i en driva av lössnö, och upp kommer han som en oljad blixt och skrike som ett skadeskjutet vildsvin att han hädanefter ska minsann åka pulka själv, hihihihi, jag kan se honom framför mig, 😉 😉 fast nu för tiden när han är 8 år så finns det minsann inget han är rädd för .
  Trevlig 3:de advent. 🙂

  Svara
 39. Lina Sällberg

  13/1 -10 gissar jag

  Bygga snökoja i snövallar, bygga snölyktor och göra spår i snön är favoriterna här!

  Svara
 40. anneli

  Gissar på 2 November 2010.
  Bästa snöleken var när jag och dottern byggde snögumma med klänning istället för snögubbe 🙂

  Svara
 41. ANNA - LIFESTYLE AND TRAVEL

  Jag har tipsat om din kalender tidigare (Anna Karlsson)

  Min bästa snölek med barnen är att bygga snögubbar och göra snöänglar. Sen när vi jobbat hårt med det så blir det varm oboy innan vi går in och tar ett värmande bad.

  Jag tror Jair såg snö första gången 28 november 2010

  Min lilla kille skulle bli helt överlycklig om jag vann vinterpaketet, han är lite avis på sin storebror som redan har en snowracer, han önskar sig en egen…

  Svara
 42. MammaMaddie

  Vilken svår fråga! Är för dålig på att veta vart i världen det snöar! Men skulle gissa i november 2010 om han var i Sverige då för det var en kall vinter med mycket snö! Gissar på den 23 🙂 alltså 23 november 2010 🙂

  Bästa vinterleken är bygga igloo! En förenklad utan tak! (Säkrast så, hehe)

  Hoppas!

  Svara
 43. Jenny

  Här hemma har vi en liten pulkabacke precis utanför vår tomt så vi brukar åka pulka där först och sen bygga snögubbe och snölyckta på tomten innan vi springer in och värmer oss med varm choklad. Så himla mysigt.
  Jag gissar att Jair såg snö för första gången den 22 dec 2010

  Svara
 44. Anita

  Hej!

  Gissar på 7:e december 2010.

  Bästa uteleken är att åka ett helt gäng på en vaxduk, alla tjuter glädjetjut tills det stannar och sedan är det bara att rusa uppför backen igen. Desto fler desto bättre. Alle man på duken, Nu kör vi! IIIIIIIiiiiiiaaaaa

  Svara
 45. Jennifer

  Allra bästa snöleken med barn är att klättra högst upp på kullen och åka ner med bobben i full fart.

  Gissar att han såg snön första gången 3 januari

  Svara
 46. Sara B

  Jag gissar på 23 november 🙂
  En av det mysigaste vi brukar göra är att ta skotern till slalombacken och sedan åka pulka i pulkbacken där. Då man blir kall så går man in och äter sin medhavda matsäck (såklart korvmackor och varm choklad). Då man känner sig nöjd för dagen tar man skotern hem. Väl hemma myser man på i soffan under filtar 🙂

  Svara
 47. MariaM

  Det bästa barnen vet är att åka pulka, både ner för backen och att bli dragna av mig eller pappan. Jag måste säga att pulka också är en stor favorit!
  22 oktober tror jag (2010).

  Svara
 48. jonna

  jag tror han såg snö 31/10 2010!
  Jag skulle ge vinsten till min barn iris och sixten 🙂 Det är ju inte svinmycket snö i göteborg men vi ska till sälen i januari och det vore toppen att kunna ha något sånthär roligt där 🙂

  Svara
 49. Eni

  21 oktober 2010
  Att åka pulka – uppskattat av både barn och vuxna! Det blir man aldrig för gammal för, så kul att raca nerför backen med hjälp av olika färdmedel.

  Svara
 50. Linda

  Jag tror 22 november 2010

  Den ena skulle dottetn få och den andra kusinen så de kan leka i snön tillsammans. Det underbart nu när snön äntligen är här hoppas den ligger kvar länge.

  Svara
 51. Ev

  1/12!

  Den bästa snöleken tycker jag är att bygga med snön! Om det är bra kramsnö blir det ju som play-doh, fast man kan bygga mycket större saker! Fort, igloos, snölyktor, snömonster, olika djur eller små miniatyrstäder. Pulkaåkning och snowracers är en höjdare också som jag själv älskade när jag var liten, men nu har vi varken det ena eller det andra. Jag är säker på att min 3-åring skulle älska det. Den här gången håller jag faktiskt tummarna extra mycket! ???

  Svara
  • Ev

   Jag ändrar min gissning, det måste ju vara tillåtet så länge klockan inte har slagit 23. ? Jag tror att han fick se snö så tidigt som i oktober när han var i Sverige första gången – 21/10! ❄️

   Svara
   • Ev

    Och ja, jag har ägnat ledig tid på kvällskvisten åt att läsa gamla väderleksrapporter för Göteborgsområdet från 2010. ???

   • Emma Larsson

    Haha jag läste också gamla väderleksrapporter, skönt att jag inte är den enda mininörden ?

   • Emma - På Smällen!

    Alltså ni är så sköna! Jag visste inte ens att man kunde göra det! Jag önskar verkligen att jag kunde välja flera vinnare, särskilt i dom här luckorna när ni presterar så bra!

   • Ev

    Haha! Vill man vinna så vill man! ??

    Det var dock inte så bra för mig att engagera mig så mycket sent på kvällen, jag fick jätteproblem med att somna och när jag väl gjorde det så drömde jag att jag var med i en tävling här på bloggen. ? Man skulle gissa antalet kakor i en burk och jag gissade på 18. En extra kontrollräkning av kakorna hade behövts inför annonserandet av vinnaren och ja – DET VAR 18 KAKOR I BURKEN! ???

   • Ev

    Oh, Emma Larsson! Man kan googla fram svaret på dagens lucka också! Säg till om du vill ha en länk ?

 52. Malin

  22 oktober 2010.

  Det bästa är att åka snowracer eller pulka ner för backen
  och skrika ”se upp så ni inte får fyra hål i nacken!”
  Kanske trillar man av ibland, men det är bara kul
  – så länge man inte trillar i snö som är gul!
  Ner och upp och om och om igen halva dagen,
  sedan fyller man på med varm choklad och korvmacka i magen.
  Kinderna är rosenröda och livet känns underbart,
  därför hoppas jag att det blir ordentligt med snö här snart!

  Svara
 53. Sanny

  Jag tror 24 november 2010

  Hela familjen skulle kunna ha kul i snön med nya vrålåk. Ser framför mig en lång dag i pulkabacken med vänner och familj, varm choklad, rosiga men lyckliga barn och vuxna.

  Svara
 54. Moa

  Jag gissar på 17 november 2010! Min bästa snölek med barn är att bygga snögubbar och göra snöänglar och att åka snowracer/pulka 🙂

  Svara
 55. Matilda Pettersson

  Åh, vad jag hoppas! Skulle vara fantastiskt roligt att får ge dessa i julklapp till mina pojkar! Äldsta har sagt att han önskat sig just en sådan där ”snö-kick” och snowracern skulle vara toppen till lillebror 🙂

  Mitt bästa tips på snölek är att bygga en iglo eller snöborg! Tyvärr är det inte sådär jättemycket snö så att det går att göra det alltför ofta, men när det väl går så är det superkul för hela familjen! Gärna med snöbollskrig inkluderat 😉

  Gissar på 20 februari (2010).

  Kram Matilda (mailat min fb-delning tidigare, dock från min andra mailadress tror jag)

  Svara
 56. Helena

  Bästa snöleken är att även jag som mamma hoppar i mina ytterkläder och kastar mig hejvilt ut i pulkabacken. Mina tre barn gillar att vara ute och det är något speciellt med snö som gör att de blir leksugna (även jag). Tokroligt ju att susa ner i hög fart i backen.. Även bra att packa med en termos med varm choklad.
  27/12- 2014 tror jag!

  Svara
 57. Linda L

  Min gissning är 21 oktober 2010 ☺

  Det bästa med snön är att se lyckan och glädjen hos min son, han älskar att åka pulka och vill ut med en gång han ser att snön har fallit. Han tycker om när vi gör snöänglar och han har i år önskan om att få en egen snowracer ”precis som de stora barnen har”. Han hade blivit så glad för denna vinst ?☺

  Svara
 58. Cecilia Bratt

  Jag tror den 30e november 2010.
  Det bästa som finns på vintern är att åka pulka, det kommer jag aldrig växa ifrån.

  Svara
 59. Evelina H

  Min systerdotter frågade mig senast igår om jag kunde komma hem till henne och åka pulka och skridskor.
  Hon bor väldigt nära en härlig och stor pulkabacke och även en skridskobana. Där håller vi ofta till så fort det är vinterväder.

  Jag gissar på den 23 november 2010

  Svara
 60. Johanna VL

  En härlig sparktur då vi susar fram på vägarna 🙂 men föret måste vara perfekt så att det inte hugger fast 🙂 annars är ju pulka eller madrassåk alltid ett säkert kort 🙂

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här