Okategoriserade

Latisdag hemma kanske…?

Idag blir det kanske en latisdag hemma. Jag är så trött, men jag fattar verkligen inte varför. Dom senaste nätterna så har jag sovit 7-8 timmar, vilket är mycket mer än vad jag har sovit på flera veckor. Men ändå så är jag mer trött nu än vad jag brukar vara. Imorse så höll jag på att somna under tiden jag matade Isadora med gröt!! Man skulle nästan kunna tro att jag är preggo, men det är jag inte haha!

Oftast brukar förmiddagarna vara rätt lugna här hemma. Det är eftermiddagarna som Lucas börjar bli otålig och då är det skönt att komma ut relativt snabbt för att undvika trots, tjat och skrik. Lucas senaste grej är att han frågar ”varför” om precis allt och så har han börjat säga saker som jag upplever som en information och inte en fråga, t.ex. ”den här är röd” samtidigt som han pekar på något på ipaden som jag inte kan se från där jag står och då kanske jag svarar ”aha okej”. Men det är tydligen inte rätt svar för Lucas har redan bestämt vad jag ska svara och säger jag fel så ger han sig inte. Rätt svar kan vara t.ex. ”Ja, den är röd” och då räcker det inte med att säga ”ja”. När jag säger fel så brukar han säga ”varför säger du okej mamma?” och sen frågar han det ända tills jag kommer med något bra svar, men vad svarar man på det? Ofta så glömmer jag av ”frågan” eller rättare sagt påståendet och stressad av alla frågor så provar jag med att säga både ”ja” och ”nej” men då blir han bara ännu mera irriterad. Det är inte lätt när det är svårt alltså…

Just nu ligger Lucas i sitt lektält och spelar ipad och Isadora sover middag. Om Lucas blir lite otålig så kommer jag skynda mig ner i badrummet och göra mig iordning, annars kommer jag bara njuuuuuta av lugnet 🙂

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.