Krabbfest i lägenheten

Idag åkte Jairs brosa till marknaden och köpte krabbor till oss! Vi åt krabbor i tisdags på Jairs födelsedag och när jag kollade igenom mina bilder så blev jag genast sugen igen 🙂 Det bästa med att äta krabbor hemma är att det är så mycket billigare och man kan äta hur länge man vill 🙂 Krabborna på marknaden kostade 5 kr styck, på restaurangen kostar dom 19 kr styck, men på happy hour så får man 2 för 1 på restaurangen.

Idag har vi köpt 30 krabbor så det blir verkligen krabbfest! Krabborna kokar vi i en stor kastrull med vatten, lök, paprika, koriander, tomat och salt. I Brasilien äter man krabborna varma, då är dom som allra goast. Nu när vi äter hemma så dukar vi inte upp krabborna på ett fat utan vi låter dom ligga i kastrullen tills vi ska äta.

Det tar lång tid att äta krabbor för varje krabba har massor av kött i klor, ben och huvud 🙂 Det är många av killarna i familjen som tycker att det är alldeles för mycket jobb för alldeles för lite kött, men jag älskar att sitta där och pilla. Det brukar vara jag, Jô och Jairs brosa som käkar 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här