Konsten att hålla sina barn under uppsikt

Jag, och så klart även Victor, har lagt märke till något intressant här på hotellet under vår semester på Kos, nämligen att badvakten har fått uppmärksamma föräldrar om att deras barn faktiskt behöver hållas under uppsikt när de leker i poolen istället för att ha mobilen framför ansiktet eller rent utav vända solstolen från poolen för att kunna bättra på brännan.

Jag och Victor håller alltid koll på barnen var vi än är, oftast båda två men om någon behöver gå och göra något annat är vi alltid synkade även om det inte alltid är något vi behöver uttala. Särskilt när man är nära vatten är det ju extra viktigt att hålla barn under uppsikt, eftersom det oftast går snabbt och tyst när olyckan väl är framme; ett ämne jag skrivit om tidigare, som ni kan läsa om HÄR.

Vi såg också att badvakten uppmärksammade föräldrar genom att fråga dom ifall det var deras barn. Det lät lite som en pik, men en bra sådan eftersom det faktiskt är dödsviktigt att man håller uppsikt över sina barn hela tiden. Det är väldigt bra att badvakten tar sitt jobb på allvar och håller koll på barn som inte verkar vara under uppsikt, även om jag på ett sätt tycker att det är underligt att det skall behövas. För både mig och Victor är det väldigt naturligt att vi hela tiden håller koll på barnen och vad dom än gör, särskilt i utsatta lägen som vid vatten.

Vad tänker ni kring beteendet att inte ha sina barn under uppsikt, t.ex. genom att ha solstolen vänd från poolen? Dela gärna med er i kommentarsfältet!

Relaterade Inlägg

5 Kommentarer

 1. Annika K

  Alltså folk ??
  Fattar inte att man ens tänker tanken att INTE ha koll på barnen.

  Det är en självklarhet att man som förälder själv ska hålla koll. Inte badvaktens jobb

  Svara
 2. Nina

  Självklart håller man som förälder koll på sina barn, att man ens kan tänka tanken att vända stolen.
  Här har de infört skärmförbud i simhallen (delvis) för att föräldrar sitter med mobilen istället för att ha uppsikt.
  Skulle gärna gå till simhallen på ledig fredag med våra 3 barn men känner mig inte redo att gå själv (än)

  Svara
 3. Elin

  Alltid ska man ha koll, men hur mkt beror på ålder tycker jag och om man har snälla skötsamma barn eller sånna som kan göra nå dumt?.

  Svara
 4. Sara.

  På vår lilla badstrand satt en förälder med sin platta medans ungen i 2års åldern gick omkring på bryggan i djupt vatten-Själv utan flytredskap o jag iaktog föräldern och denna tittade inte ens upp utan hade bara plattan för ögonen. När jag ilsket påpekade detta så ursäktade föräldern sig med att denna jobbade och fortsatte titta i sin platta. Ingen annan vuxen reagerade på förälderns beteende! Jag är en aktiv förälder och är med min 3 och 5 åring i vattnet och leker. Vill också åka till badhus men vet inte om jag vågar heller då mkt kan distrahera både barnen och min NPF så en farlig situation kan uppstå.

  Svara
 5. Johanna Larsson

  Självklart har man uppsikt på barnen.
  När vi var i kroatien i somras såg många föräldrar som inte hade det och de kändes såhär att se.

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här