Mästersimmaren tog 6 simmärken!

Igår tog Lucas hela 6 simmärken, varav dom flesta var på högsta nivån. Vi är så stolta och imponerade över honom! Ingen av oss simmar som han gör och han är bara 6,5 år gammal. Han kommer bli en riktigt vass simmare när han blir stor!

Han visade upp riktigt fin crawl, en början till bröstsim och perfekt flytteknik. Jag har lagt upp alltihopa i en höjdpunkt på min instagram, kika HÄR!

Vi fick idén om simmärken inför starten av simskolan denna hösten. Lucas var nämligen inte så motiverad att gå dit, han tyckte att det var jobbigt med simskola eftersom man måste röra sig. Jag förstår honom för det är ju jobbigt med träning men å andra sidan är det bara 30 minuter och jag eller Victor är alltid med i vattnet. Jag visade och berättade om simmärkena och sa att han skulle få ta dom när vi är i Grekland och han kan göra dom olika testerna. Detta gjorde att han blev motiverad att lära sig dom olika momenten på simskolan.

Nästa märke är silverfisken och guldfisken och då ska man klara 25 meter frisim på grunt respektive djupt vatten. Jag tror han kommer greja båda så detta ska vi testa nästa gång vi är på badhuset 🙂

Relaterade Inlägg

En kommentar

  1. Nina

    Härligt jobbat Lucas.
    Sonen här började simlekskola vid ca 5,5 år och då ville han inte hoppa från kanten, absolut inte doppa huvudet och ville inte vara där och jag kände mig hemsk som sa jo men du ska vara här. Efter drygt 1,5 termin så simmade han 25 meter utan problem. Så stolt han var (och jag med).
    Fick han bestämma skulle han träna något varje dag 🙈 Nu har han hockey 2 gånger i veckan och innebandy en dag. Sen fotboll varje rast varje dag i skolan. Sa häromdagen efter träningen: Mamma vad skönt det är att sova efter man tränat.

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här