Grekland

Resan hittills och omdöme om hotellet Kipriotis Maris Suites

Igår var vår första dag på Kos och den tillbringade vi både på stranden och vid poolen. Vårt hotell, Kipriotis Maris Suites, ligger precis vid stranden så det var en superkort promenad dit. Vädret här är underbart! Det är cirka 25-26 grader och vinden fläktar så det är alldeles perfekt om man inte gillar den stekande värmen som är här på sommarn. Tyvärr var det lite kallt i havet, men Victor och Isadora badade en lång stund ändå. Jag brukar vara ganska kinkig med att bada när det är kallt, men jag tyckte ändå att det var okej. Lucas däremot, han tyckte det var alldeles för kallt i vattnet. Poolen var däremot perfekt! Barnen har badat där exakt hela dagen idag 🙂

Hotellet är ganska snyggt och flashigt på utsidan och om man ser till dom gemensamma utrymmena, men rummen förtjänade inte 4 stjärnor som Apollo gett dom. Själva har hotellet utnämnt sig som ett ”5-star luxury hotel”. Hotellet är gammalt, luktade mögel från air condition, det är extremt lyhört och telefonen var inkopplad till ett jack i nattduksbordet som inte ledde nån vart! Dessutom hittade vi fläckar på lakanen och fick plocka stora svarta ludd från sängen innan vi kunde lägga oss. Njaaaa, vi är inte så nöjda – tyvärr… Vi var också lite frustrerade över att vi inte kunde få tillgång till Safety Deposit Box förrän nästa morgon och nästa morgon ändrade dom sig till efter kl 15.00. Så första dagen hade vi med oss alla våra värdesaker till stranden och poolen eftersom vi fått flera varningar om att tidigare hotellgäster har blivit bestulna på sina saker när dom har bott här.

Poolområdet är helt okej, barnen tycker om att bada här och vattnet är inte för kallt. Apollo höll vattengympa i poolen idag och det var väldigt trevligt.

Hotellet sägs vara fullbokat men det är så lugnt och stilla och absolut ingen trängsel till solstolarna, varken här eller vid stranden där hotellet har egna solstolar. Tyvärr har poolen missfärgat barnens badkläder så att dom blivit alldeles gröna redan efter första dagen. Det kändes sådär… Jag och Victor har inte badat i poolen ännu för att vi är känsliga mot klor och hade helst velat att barnen inte badade där heller men nu eftersom stranden inte funkade för Lucas så blir det nog en del poolbad ändå.

Uppdatering 30/9: Från att vara nöjda med maten så tycker vi nu att maten är riktigt bra. Absolut i klass med TUI Family-konceptet. Vi har ätit gott varje dag och barnen har fortsattas gilla maten. Maten är varierad, fräsch och god. Barnen har fått köttfärssås och pasta, pannkakor och pizza och gett tummen upp på allt. Vi vuxna har förälskat oss i den grekiska salladen med tomater och fetaost som är helt makalöst god. Frukten som serveras är också god, vi har fått mumsig fruktsallad och saftiga vinddruvorna som vi mer än gärna äter allihopa. Vi tycker att ölen är okej men vinet var ingen höjdare, både det vita vinet och rosévinet smakade likadant och inte gott. Vattnet smakade mycket klor så vi dricker hellre juice.

Det kanske låter som att jag bara sitter här och klagar, men jag kände att det var viktigare med en ärlig recension. Detta är precis vad vi tycker, men vi är ändå okej med det. Vi har ju bara betalt 2000 kr/person för den här resan tack vare Apollos koncept Live a Little. Vi lade till all inclusive för 7000 kr i efterhand och det är vi ändå nöjda med. Maten är god och vi kan göra det enkelt för oss genom att slippa åka iväg på kvällarna 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.