Okategoriserade

Känna livmodern

Har precis kommit hem från jobbet och Jair står o steker den dagliga ransonen med kantareller som gravida Jag bara måste ha!!! Funderar på det här med att känna livmodern, nu är jag i vecka 13 o dom flesta se sidorna säger att man nu ska kunna känna livmodern om man ligger ner. Hmm tycker inte att jag känner nåt när jag ligger ner, men när jag står upp däremot så tycker jag mig känna delar där det är lite hårt ovanför blygdbenet, men jag läser på alla baby-siter att livmodern ska kännas som en mjuk kudde eller en gummiboll.. Hmmm.. När kunde ni känna er livmoder?

4 Comments

 • pilla

  Jag kunde någ känna lite tidigare, men detta är min andra graviditet. Första car nog runt 12-13. Kände även bebisen tidigare denna gång, v13. Med förra i v 14. Nu 14+6 känner jag till och med buffarna på magen. Med förra kände jag i v 19-20.

  • Emma

   Wow!!!! Hade ingen aning att man kunde känna bebisen så tidigt! Jag har känt ganska mycket tarmkurrande, men jag vet inte om det är bebis eller tarmkurrande!! Jag ska försöka vara uppmärksam på magaktivitet, skulle va så himla kul att få känna bebisen snart!!

 • tildan

  Jag kan först känn nu typ och jag är i vecka 30. Om du nåon gång får sammandragning eller typ får orgasm kan du känna att något hårdnar. Men än så länge är livmodern liten 🙂 Jag kände bebisen i v 16-17 ca, men mest som typ gasen elelr små små bubblor i magen. V 19 kom förts riktiga sparken.

  • Emma

   Tack för din kommentar!! Jag började nästan bli lite orolig varför jag inte kunde känna min livmoder, skönt att höra att det inte är bara jag! Jag tycker jag känner som gaser o bubblor i magen hela tiden, så när dt väl är bebisen så kommer väl jag inte fatta det förrän första riktiga sparken 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.