Okategoriserade

Vecka 13

Nu är jag i vecka 13, närmare bestämt vecka 12+3. Så här står det på minbebis:

Bebis

Bebisen är 6,5 till 7,8 cm lång och väger 14 till 20 g. Bebisen är ungefär lika stor som en persika och växer snabbt. Stressa inte, ta det lugnt och se till att du får i dig näringsrik mat. Mänskliga drag, ögon och öron kommer på sin rätta plats.

I babycenters gravidapp står det: ”Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu.

Du

Prova att känna din livmoder ungefär 10 cm nedanför din navel. Du kan jämföra känslan av en mjukboll. Brösten förändras och din midja syns troligen inte längre.

I babydax gravidapp står det: ”Man längtar efter att få se riktigt gravid ut och inte bara lite småtjock.”

Så här känner jag

Jag känner mig definitivt småtjock och längtar verkligen tills magen börjar växa på riktigt. Jag har växtvärk i livmodern nästan hela tiden så snart blir magen nog lite större!! Jag längtar också jätte jätte jättemycket tills jag kan känna den lilla sprattla därinne!

Jag vet inte riktigt om jag kan känna livmodern eller inte, i så fall bara när jag står upp. Annars så försöker jag leva i nuet, försöker att inte längta så himla mycket. Nu går det lättare efter att jag har berättat på jobbet och så, tiden går snabbare och jag räknar inte dagar längre eller tjuvläser om kommande veckor i gravidapparna. Det känns faktiskt riktigt bra! Jag har inte ens tid eller ork att läsa i marsbarns forumet på min bebis!

gravid vecka 13

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.