Okategoriserade

Jordgubbar och amning

Idag är jag och Lucas hos Lucas gamlamormor och gamlamorfar och dom har bjudit på sill och potatis. Jättegott! Det äter vi aldrig hemma! Sen efter det så blev det jordgubbar och det var också mumsigt 🙂 Jag åt en tallrik med jordgubbar och sen kom jag på att jag har hört att många barn får ont i magen av jordgubbar när man ammar… Så jag vågade inte äta mera.

Lucas är ganska kinkig nu, men jag tror det bara det vanlig kinkighet. Men ändå så undrar jag ju lite om det jordgubbarna som har påverkat honom… Hur lång tid tar det ungefär innan det jag har ätit går över i bröstmjölken? Nån som vet?

7 Comments

 • Hanna

  Jag hörde på BVC att både jordgubbar och färskpotatis kan göra att bebisen får ont i magen. Vet dock inte hur lång tid det tar innan det går över i mjölken men kanske typ några timmar?

 • Marie Alvas mamma

  Åh vad glad jag blev att du skrev om mat och amning. Jag har fått så dålig information på bvc om vad man ska vara försiktig med att äta när man ammar. Hoppas man kan få några bra tips här. Känner igen mej med att man blir orolig när dom är ledsna att det beror på något man själv ätit.

 • Cia

  Jag vet inte hur många kartonger jordgubbar jag t under graviditeten och nu när Linn fötts samt amningen. Ingen reaktion och när jag frågat barnmorskor samt BVCsköterskan så kan det vara som vilken allergi som helst och inte vara jordgubbar för att det e jordgubbar 🙂

 • Linnea

  Min dotter som är 4 snart 5 veckor fick en massa utslag (prickar) efter att jag ätit jordgubbar. Men de är inget farligt. De får visst prickar och utslag mycket när de är små pga att det är nåt nytt för dem. Jag har ätit jordgubbar efter prickarna också och då har hon inte fått några 🙂 och inget magknip heller. Men däremot när jag åt färskt rågbröd. Ingen hit! Men jag blir också lite gasig av det så de är ju inte så konstigt… 😛

  • Emma

   Herregud vad olika det är från barn till barn! Inte konstigt att BVC har svårt att komma med bra tips. BVC-sköterskan som håller i föräldragruppen sa igår att den här branschen inte är någon vetenskap och det kan jag absolut hålla med om!!! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.