Okategoriserade

Röda prickar runt munnen

Efter mitt sista inlägg igår så förstod jag varför Lucas var kinkig, det var bara lite bajs som ville ut för sen somna han och sov hela natten. Igår åt jag en skål med jordgubbar och idag har jag ätit tre till och än så länge har det inte visat på nån magont. Så Lucas verkar iaf inte ha några problem med jordgubbar.

Det var nån som skrev om att barn kan få röda prickar kring munnen av jordgubbar. Det har Lucas haft ett tag nu ibland mer och ibland mindre. Jag läste på nätet att barn får prickar av rödorange frukt som till exempel jordgubbar och paprika. Vi äter rätt mycket röd paprika så det är väl därför han har fått dom röda prickarna… Jag trodde att det var för att han blev så blöt av bröstmjölk runt munnen när han åt och att huden blev irriterad av att vara blöt så mycket.

Tack för era svar där om amning och jordgubbar 🙂

2 Comments

  • E

    De kan även få prickar av nappen på grund av att det blir varmt och fuktigt. Men de försvinner lätt om man luftar (alltså försöker att inte ge nappen så ofta). Men det är en djungel med småbarn! De kan få prickar av allt möjligt…!

    • Emma

      Just det! Men Lucas har inte använt napp så i hans fall är det iaf inte det… När jag frågade på BVC sa hon att hon inte trodde det berodde på att jag hade ätit jordgubbar eller paprika. Hon trodde mer på fukt att dom dreglar och så…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.