Okategoriserade

Acne och grönsåpa

Jag har skrivit tidigare om att jag har fått acne nu när jag ammar och nu har jag fått ett utbrott i ansiktet igen och det är mycket värre än det förra 🙁 egentligen har jag bara lust att stänga in mig hemma och täcka över alla speglar tills det är över. Men jag gör ändå mitt bästa för att skita i det. Det är ju ändå jag som ser det mest.

Förra gången jag skrev om det fick jag många tips från er underbara läsare! Bland annat att jag skulle testa Dermalogica. Det har jag inte gjort. Jag använder Exuviance som är en väldigt bra hudvårdsserie mot acne och som alltid har funkat på mig så jag tror ju lite att om den inte funkar så funkar ingen annan hudvårdsserie….!! Men jag kanske ändå borde testa Dermalogica… Jag har en Exuviance Blemish treatment-kräm som behandlar acne lokalt, den är jättebra men den får man inte använda när man ammar tyvärr… Så nu måste jag komma på nya trick.

Så nu har jag börjat tvätta ansiktet med grönsåpa. Det låter helt sjukt jag vet, men det är framställt naturligt och ska tydligen vara bra mot finnar. Jag lovar jag ska meddela om 1 vecka om det verkar som det funkade. Ikväll har jag även badat bröstmjölk i ansiktet, hela ansiktet blev helt klibbigt och stelt precis som en ansiktsmask.. Så nu håller vi tummarna för underverk i natt!!!! 🙂

4 Comments

 • Johanna

  Jag kan tipsa om dr gross produkterna annars. De är verkligen jätte bra, har själv haft problem med finnar. Och den hudvårdserien gjorde så jag fick bukt med det. Det är syrabehandlig, men så pass lite i så det är inte farligt att använda vare sig när man är gravid eller ammar.

  • Emma

   Tack för era tips! Jag har aldrig hört om gross-produkterna innan. Är dom lite som exuviance som har syrabehandling? Det kan ju vara värt att prova nåt nytt, vem vet jag kanske kan hitta nåt som funkar ännu bättre för mig! Tack!

 • Sandra - blivande 3 barns mamma

  Amningen setter fart på di verse hormoner dess värre. Kan glädja dig med att det blir bättre med tiden och det bästa är att ge huden mycket luft och även lite sol. Du kan även fråga din MVC tant om råd om acnen känns allt för jobbig.
  Har inte hört talls om bröstmjöl för acne. Men håller tummarna för dig 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.