Okategoriserade

Tack för era svar om förlossningsställningar

Tack för alla era svar angående förlossningsställningar 🙂 För dom flesta av er hade bebisen kommit ut i förlossningsställning nr 1 alltså gynställningen även om en del av er hade prövat andra ställningar innan det.

Som ni skriver så bryr sig dom flesta inte särskilt mycket om att vara utlämnad just vid det tillfället och jag kommer säkert skita i det jag också. Jag tycker faktiskt inte att det är så jobbigt att gå till gynekologen och lägga mig i en gynstol även om jag såklart inte tycker att det är mysigt eller så… Men ställning nr 4 känns inte alls som nåt jag vill testa, där går nog min gräns med vad jag kan gå med på!!

Ställning nr 5 var det några av er som hade fött i också, den tycker jag verkar rätt bra också. Speciellt om det gör ont att ligga på ryggen när man har värkar som Hannah skriver. Jag har sett att man kan använda gynstället så slipper man hålla i benet om det är jobbigt. För annars ser det rätt jobbigt ut 🙂

Två av er hade fött på förlossningspall som i nr 7. Jag känner mig rätt taggad på den ställningen. 🙂 Känns som den skulle kunna passa mig!

Jag tror att jag kommer vilja testa nr 7 och nr 6, men om jag blir trött och inte orkar sitta upp så kommer det nog bli nr 1 ellrer nr 5. Jag kommer fråga BM nästa gång om det där med att spricka i olika ställningar för det skulle jag ju såklart vilja undvika…

2 Comments

  • Monica-Gravid med nr 1

    Ja, det var kul att läsa om olika erfarenheter angående detta 🙂 För mig känns nog ställning 2 eller 5 mest naturligt! Ska bli spännande att se 🙂

    Svar från Emma: Ja, jag tycker också att nummer 2 känns bra, bättre än 1. Blev lite förvånad att ingen nämnde den.

  • Stina

    Kanske lite sent ute men förberedelseolja är jätte bra för att inte spricka 🙂

    Svar från Emma: Jag hade helt glömt bort det :/ Tror jag kör lite babyolja där också, känns sent att skaffa förberedelseolja nu…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.