Okategoriserade

Jag lyckades med chiapuddingen!

Jag lyckades tillslut med chiapuddingen!! Jag var ju otroligt besviken när jag vaknade upp i söndags och puddingen i kylen endast var mjölk med lite frön i. Den ena hade inte börjat gegga sig överhuvudtaget så jag trodde att det var fel på fröna. En vän som tipsade mig om att lägga i mera frön och vänta en halvtimme och då ta ut dom och röra om och se om det behövs mer. Jag gjorde det och vips så började den tjocka till sig. Min kompis sa att om den blir för hård så är det bara att slå i lite varm/kall mjölk eller tipstipstips micrade blåbär!!

Konsistensen på puddingen jag gjorde blev geggig men fast nog att det gick att lägga saker ovanpå. Konsistensen påminde ganska mycket om passionsfrukt där det gula gegget omsluter kärnorna.

Jag hade ganska höga förväntningar på chiapudding. Jag hade ju hört att det skulle vara jättegott och det tyckte jag faktiskt att det va!! Imorgon ska jag göra pudding i Lucas barnmatsburkar så att jag kan ta med till jobbet 🙂

(null)

2 Comments

  • Mirjam

    Har också testat chiapudding och hade precis som du lite svårt med att få till konsistensen först. Själv tycker jag inte att det smakar något över huvud taget men då hade jag bara frön och mjölk i, du kanske hade i något mer? 🙂

  • Thaimorsan

    Tänkt att här i väst har man precis upptäckt chiafrö som är en form an basilikafrö. Chiafrö tar mycket längre tid att ”växa” till sig medan sweet basilikafrö tar bara 5 min men chia innehåller mer protein. De smakar ingenting men de absorberar vatten och man håller sig mätt länge.

    När jag var barn så hade vi alltid frön i svalkande drycker som thaisaft med kondenserad mjölk å massa is. Eller gjorde olika färggladagelé med frö i. Ska visa sen i bloggen 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.