Okategoriserade

Inget panik-giftermål

Usch idag har varit en deppig dag. Inget roligt att tänka på testamente, död och sånt. Trodde inte jag kunde bli så deppig över sånt. Både min mamma, pappa och Jair har varit riktiga klippor idag som har tagit hand om mig och alla tårar som jag har fällt över det här. Och tack ni läsare som delade med er av hur ni har gjort. Jag trodde jag var helt ensam om att känna så här så det var jätteskönt att höra att jag inte är ensam!

Vi var på dopsamtal idag och pratade till och med med prästen om att gifta oss på dopet som är nästa söndag. Det var riktigt nära att det blev så, men nu har jag lugnat ner mig lite och bestämt mig för att vänta lite. Om Jair har jobb i höst så kan vi ordna ett bröllop till hösten. Så slipper vi gifta oss i panik. Vi har ju länge drömt om att gifta oss så det vore ju synd att förstöra den upplevelsen med ett sånt panik-giftermål!

4 Comments

 • Tessan

  Det tycker jag låter vettigt, panikbröllop låter inte kul alls.. Det ska ju vara en lycklig dag att minnas liksom! Sen är ju inte risken stor att det händer något (om en nu kan säga så..)

 • Emely Tuväng

  Det tycker jag du gjorde rätt i.. tråkigt att behöva gifta sig så i panik och inte ha lite tid att förbereda och glädjas mer eller vad man ska säga! Jag ska gifta mig i augusti och det bestämdes för en månad sen och det känns lite stressigt bara det. 😛

 • Siri

  Vi gifte oss borgerligt först, med bara två vänner som vittnen, utan att göra någon stor grej av det.

  Ett par månader senare hade vi en ”välsignelse” med en präst från svenska kyrkan, och denna välsignelse utformade vi precis som ett riktigt bröllop med gäster, löften, psalmer och rubbet.

  Detta var inte för att vi behövde gifta oss snabbt, utan för att vi gifte oss utomlands. Men det kan ju vara en lösning om ni vill gifta er juridiskt, men ändå få ha ett ”riktigt” bröllop i kyrkan när det passar er bättre 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.