Idag är det BF+1

Kl. 11.21

Wiiie! Idag är det BF+1. Jag nådde alla mina milstolpar som jag hade satt upp för denna graviditet! Många av er tycker säkert att jag är lite knäpp, men att nå självaste BF och att få gå över en dag är två av dom sakerna som kändes lite småviktigt för mig. Jag har funderat lite på varför och det är nog dels för att jag älskar att vara gravid och dels för att jag gillar att få göra färdigt. Nu vågar jag inte sätta upp fler milstolpar eller mål för nu är chansen ganska liten att jag kommer nå det, men om jag har lyxen att gå över 1 vecka så kommer jag sätta fart med olika vräkningsförsök. Först ut blir ett besök på Liseberg som redan är inplanerat till nästa vecka 🙂 Men jag tror inte att jag kommer så långt. Jag har ganska mycket känningar nu. Det avtog under natten, men direkt när jag hade lämnat Lucas på dagis så körde det igång igen. Det är fortfarande inga starka värkar/sammandragningar, men det känns som att det inte krävs mycket ansträngning för att förlossningen ska ta fart nu. Själv har jag tippat sedan länge på att bebis kommer imorgon, ska bli spännande att se 🙂

 Tack allihopa för att ni peppar och hejar trots falsklarm! Om det nu är latensfasen jag är inne redan så känns det som att det är en långdragen sådan… 😛

Relaterade Inlägg

14 Kommentarer

 1. Eva-Leena

  Grattis för att ha nått dina milstolpar! 🙂 Tycker de är ur gulligt att du är så taggad och glad över att faktist har gått över tiden! Dom flästa skulle ju klaga! 😀
  Men du gör som man ska och njuter till max!! 🙂 Fint Emma!❤
  Ha en skön dag! 🙂

  Svara
 2. E

  Håller med föregående talare!

  En fundering gällande din nya blogg, kan man se tidpunkten för dina inlägg någonstans? Jag har inte lyckats (kollar via mobilen). Om det inte går att se så vore det toppen om du ville skriva ungefär vad klockan är när du publicerar, just ni nu är det ju extra relevant för oss som sitter och hejar på. 🙂

  Svara
 3. zarah

  Din mage är så himla fin! Sådär perfekt rund liksom ?
  Jag tillhörde också en av dom som inte hade något att gå över denna gång. Jag mådde ju så dåligt genom hela graviditeten, med hemskt illamående. Det avtog en månad innan bf och efter det så njöt jag så mycket jag kunde! Sög in alla intryck, känslor, rörelser i magen och allmänt liksom hur det var. Det var sista graviditeten så jag ville få med mig allt! Och för mig var det underbart att faktiskt äntligen få må bra, och inte “bara” minnas graviditeten som ett hemskt illamående. Så jag ville aldrig att det skulle ta slut ? Bf+1,2 och 3 gick jättebra. Men +4 var lite jobbig och hade blivit lurad så många gånger av förvärkar. Sen var +5 lika bra som vanligt och sen kom han på morgonen på +6 ? hade det varit första barnet så hade dagarna kanske varit jobbigare hehe.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men åhh tack ❤ Vad skönt att du äntligen fick njuta av graviditeten! Det måste varit jättejobbigt att må illa så länge 🙁 Jag mådde illa i cirka 7 veckor och det tyckte jag var nog jobbigt 🙁 Det enda jag känner med att gå över är att jag inte vill bli igångsatt, annars har jag absolut inget emot att gå över några dagar 🙂

   Svara
 4. Tatyana

  Vi var inne på sjukhuset den 2 september för jag hade såna sammandragningar. Väl inne hade jag regelbundna sammandragningar på ctg och var öppen 2 cm. Fick veta att jag var inne i latensfasen så nu kunde det ta timmar eller dagar. Saga är född exakt 3 veckor efter, den 23 september. Hade förvärkar i tre veckor och gick en vecka över tiden. Blev en lång latensfas, haha.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Oj! Ja, det där var verkligen en lång latensfas! Jag har hört att det kan vara så ganska ofta faktiskt. Men när man räknar förlossningstiden så tar man ju bort latensfasen som tur är 🙂

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här