Gravidvattengympa i februari!

Nu har jag bokat in mig på gravidvattengympa i februari! Jag gick på gravidvattengympa när jag var gravid med Lucas också, men nu ska jag prova Magplasket som har kurser på en simanläggning väldigt nära oss. Jag har kontakt med en av barnmorskorna som håller i kurserna och på så vis har jag fått chansen att samarbeta med Magplasket och testa deras gravidvattenträning. Det innebär alltså att jag kommer utvärdera deras kurs extra noga och skriva om allt här på bloggen! Allt jag skriver är givetvis mina egna åsikter, ni kan lita på att det är helt ärliga inlägg här på bloggen!

20151217-015549-6949767.jpg

Det som är speciellt med Magplaskets gravidvattenträning är att instruktörerna är barnmorskor och att det ingår profylax i kursen. (Magplasket håller även i specifika profylaxkurser). När jag var gravid med Lucas gick vi på MVCs profylaxkurs och den var totalt värdelös! På förlossningen skrynklade jag bara ihop det där pappret med övningarna som vi skulle göra – inget funkade! Jag hittade mitt eget sätt att hantera värkarna på – dvs. att borra ner mitt ansikte i Jairs dunjacka och skrika. Det funkade också, men det vore spännande om jag kanske kunde lära mig lite profylaxandning på gravidvattengympan och ha en lite mer harmonisk förlossning nästa gång 🙂 Kanske inte skrika på varje värk 😛

Jag har läst lite om Magplaskets gravidvattenträning på deras hemsida. Varje kurstillfälle består av 30 min vattenträning med höjd puls och därefter så släcker dom ner lokalen och då är det 30 min avslappning och profylax. Man får förbereda sig på förlossningen genom att tänka på målbilder och barnmorskan kommer med tips och trix. Jag tycker det låter väldigt mysigt och även lärorikt 🙂

Om ni visste hur mycket jag ser framemot februari nu! När jag var gravid med Lucas så njöt jag av varenda kurstillfälle! Föreställ er känslan när man är tung och har svårt att röra sig och så går man ner i en bassäng med varmt vatten och blir tyngdlös. Plötsligt blir man fri och kroppen är lätt som en fjäder! Säg adjö till alla krämpor och bara njut! Underbart! Något som jag tyckte gjorde gravidvattengympan ännu bättre var att jag fick träffa ett så underbart mammagäng! Vi umgås fortfarande och har några träffar med och utan barn utspritt under året 🙂 Jag kallar dom fortfarande för gravidvattengympamammorna 😀

Ett tips till alla er som är sugna på gravidvattenträning är att ni kan använda friskvårdsbidraget som många har via jobbet! Det gjorde jag förra gången 🙂 Det är lätt värt det! Jag såg att många av januari-kurserna började bli fullbokade, så det är nog hög tid att boka nu om man vill gå i början av nästa år 🙂

/I samarbete med magplasket

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. Carro

  Var supernöjd förra gången! Jag och Niklas gick även på deras profylax kurs men är väldigt bra med olika teman kring förlossningen på varje magplask kväll! Börjar om en månad, längtar också! 😀

  Svara
 2. Sandra S

  Jag har aldrig gått någon profylaxkurs (finns inte här i kommunen) och på min första förlossningen sa jag bara “aj aj aj” och spände mig massa vid varje värk. Kändes som det gjorde ont länge! Inför andra förlossningen övade jag i flera veckor innan på att slappna av: jag låg i sängen och lyssnade på mindfullnessövningar ett par minuter varje kväll där man andas och slappnar av i kroppen, jag lyssnade på lugn musik när jag bar själv,

  Svara
  • Emma - På Smällen igen!

   Tack vilket bra tips! Härligt att höra från dig som upplevt både. Jag minns inte att jag spände mig men jag minns att jag hade panikkänslor innan jag hade öppnat mig 4 cm. När jag fick lustgasen så gick det mycket bättre och jag tror jag slappnade av då. Men jag ska verkligen tänka på detta till den här gången. Tack för tipset!! <3

   Svara
 3. Sandra S

  …var själv och åkte till och med ut till en sjö och typ strechade i kroppen på bryggan, underbart rofyllt haha:) När förvärkarna började tände jag doftljus och satte på min lugna musik. Vid varje värk slappnade jag av så mycket jag bara kunde i hela kroppen. Värken kommer vare sig man vill eller inte men det är enorm skillnad att slappna av och spänna sig under tiden! Denna förlossningen var ärligt talat hur lugn som helst smärtmässigt eftersom jag förberett mig så mycket. (Gick dock inte att slappna av vid krystvärkarna hihi). Men det är mitt allra bästa råd att träna på-om du inte skulle trivas med profylaxen 🙂 Kramar

  Svara
 4. Angelica

  Älskar Magplasket! Gick på deras vattengympa under min första graviditet, och har nu precis börjat igen. Deras avslappningsövningar i slutet av passen är underbara! Jag gick även Magplaskets profylaxkurs förra gången, och är jättenöjd. Jag fick mycket bra tips och övningar därifrån. Den var kanske lite för bra 🙂 , för när jag kom in till förlossningen hade jag andats mig fram till 10 cm öppen hemma!

  Mina bästa tips inför förlossningen är att andas! När jag kände att en värk startade tog jag ett jättedjupt andetag (alltså verkligen fyllde lungorna). Det hjälpte till att komma ihåg att andas sig igenom varje värk. Sen tyckte jag att det hjälpte mig mycket att tänka att varje värk var en värk närmare målet, samt att lita på att kroppen klarar av det (dvs inte spänna sig och jobba emot värkarna, utan att försöka slappna av och jobba med dem).

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här