Avslutning med Magplasket idag

Nyss hemkommen från det allra sista gravidvattengympa-passet med Magplasket! Vi är 12 tjejer i gruppen och nu under påsklovet så hade en av tjejerna, som skulle haft i slutet på april, fött sin bebbe 🙂 Nu blev det plötsligt ännu mer på riktigt för oss andra! Och jag insåg att det är galet nära för mig! Bara 10 dagar till ju!! Eller kanske 0 dagar eller 24 dagar haha 🙂

Jag har lärt mig supermycket på gravidvattengympans profylaxdel. Jag har lärt mig både sånt som jag kommer kunna använda på förlossningen och sånt som jag blir så där fascinerad över, tex ”Vila-och-var-tacksam”-fasen. Jag tycker att profylax-delen på gravidvattengympan har givit mig ett lugn inför värkarna som jag inte hade förut. Jag har inte reflekterat så mycket varför jag tyckte att värkarna mellan 2-4 cm gjorde ondare än alla dom andra värkarna senare. Men nu i efterhand så tror jag att jag hanterade dom på fel sätt. Jag spände mig istället för att slappna av, så denna gången ska jag verkligen jobba med min kropp och andning från start 🙂

Jag tycker träningen i vatten har varit fantastiskt skön och även avslappningen på slutet. När man är gravid med andra barnet så har man inte lika mycket tid att fokusera på graviditeten som man har när man är förstföderska. Gravidvattengympan har varit en plats för mig att fokusera och bara tänka på bebisen en stund. Fast jag måste erkänna, det känns fortfarande lika overkligt att vi snart ska bli fyra i den här lilla familjen!

Imorgon ska jag starta en grupp på Facebook för alla gravida på kursen så att vi kan fortsätta hålla kontakten. Nu är man ju så nyfiken på alla bebbar som ska komma 🙂 

 

/I samarbete med Magplasket

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. zarah

  Bm på förlossningen sa till mig att det oftast gör ondast de första 4 cm. Sen kan värkarna ändra karaktär när man passerat den fasen. Så att du hade ondare då kanske inte beror på hur du hanterade värkarna. Men det är bra att du är medveten om andningen nu så att förutsättningarna blir bättre ☺ dock är det ju lättare sagt än gjort att man ska slappa av och andas rätt när man har svinont.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Jaha!!! Vad intressant att veta! Jag var bombsäker på att det var jag som hanterade värkarna helt fel! Det känns bra att höra för om det gör lika ont igen så behöver jag inte tänka att det är jag som gör fel 🙂 Nä, det är verkligen inte lätt att slappna av när man har svinont! Tyckte det gick bättre med lustgasen än utan i alla fall 🙂

   Svara
 2. Sandra - Gravid med första barnet

  Måste ju vara så skönt att få bada och göra övningar i vatten också när man blivit så stor och orörlig jämfört med innan. Där jag bor finns det ingen vattengympa för gravida. Har möjlighet att bada hos sjukgymnast eller som vanligt på badhuset, vilket är synd. Hade gärna fått känna mig tyngdlös en stund, för man är allt annat är lätt och smidig just nu i v.41

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja det har verkligen varit guldvärt! Synd att det inte finns i närheten av dig :-/ Jag kan inte alls röra kroppen på samma sätt på land som i vattnet längre. Visst känner man sig sjukt osmidig nu! Jag kan liksom inte ens gå vanligt haha!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här