Helgen kan börja – våra planer

Denna helgen kunde verkligen inte börjat bättre! Jag har haft hela dagen för mig själv och unnat mig en solig barnvagnspromenad och sedan ett träningspass för mammor och bebisar på gymmet. Nu sitter jag på soffan nyduschad med en kopp kaffe, William har just somnat, hela huset är städat och jag bara njuter! Det finns verkligen inget bättre sätt att starta helgen på, jag känner mig som en ny människa!

Under förmiddagen var vår underbara städare Cecilia från Tidy.nu här och städade, det är alltså inte min förtjänst att huset är nystädat 🙂 Haha! Jag älskar Cecilia! Hon är så full av energi, supertrevlig och så gör hon ett galet bra jobb! Det känns så bra!! Jag gjorde ett samarbete med Tidy.nu för en månad sedan och delade då en rabattkod. Den är fortfarande giltig om någon av er är intresserade 🙂 Använd koden PÅSMÄLLEN10 vid bokning av ert första städtillfälle så får ni 10% rabatt på all löpande städning! Koden är giltig tom 1/6-21 och gäller endast nya kunder.

Den här helgen är de stora barnen hos sin pappa så vi är barnfria eller ja nästan barnfria! Att bara ha ett barn när man normalt har tre gör att man känner sig barnfri! Haha! Ja, jag glömmer hela tiden bort att vi inte kan sticka iväg på spa eller restaurang hur som helst eftersom vi har William. Denna helgen kommer en av mina allra finaste vänner och då ska vi ut och äta på restaurang tillsammans med våra män. Victor bokade bord på favoritrestaurangen Toso, men vi glömde helt bort att man inte får vara mer än fyra på restaurang pga restriktionerna. Men det löste sig snabbt med att Williams gudmor (Victors syster) ställer upp som barnvakt till William 🙂

I helgen ska vi också ha familjefotografering och vanlig ordning känner jag mig nervös. Det har varit lite extra svårt för mig med kläder eftersom mycket av mina kläder inte passar sedan graviditeten, men jag har gått ner en hel del den sista tiden så jag kanske får en trevlig surprise när jag testar igenom garderoben 🙂

Relaterade Inlägg

21 Kommentarer

 1. Sabina

  Hej!

  Vet att du fick mycket skit när du mådde dåligt av att ha varit isolerad så pass länge. Jag kan dock bli ganska provocerad av att vi här i Östergötland sitter i personlig lock down 2 veckor och dina planer för helgen är att träffa vänner? Sen ska ni ut och käka på restaurang tillsammans. Jag vet att det provocerar mig för att jag i grunden är avundsjuk över att jag själv inte (med gott samvete) kan göra sådana saker.

  Men blir så otroligt ledsen över att folk inte tar mer ansvar för att minska sjukdomen. En del reser, träffar vänner, äter middag ute, går på spa, sover på hotell precis som vanligt, shoppar. (Menar generellt nu) Medans andra undviker sådana saker. Varför ska jag dra mitt strå till stacken när andra skiter i det? Jag jobbar inom vården och har både antikroppar och är vaccinerad och börjar tröttna på skiten så borde väl kunna leva som vanligt då.

  Svara
   • Sabina

    Som jag sa vi har personlig lock down i 2 veckor! Det innebär inte att leva som vanligt! Alla måste dra sitt strå till stacken. De har varit ganska tydliga med att även de som är vaccinerade ska följa restriktionerna som vi har. INGEN kan leva som vanligt. Över 5000 människor i Sverige har smittats med Corona trots vaccination.

   • A

    Den artikeln visar enligt min tolkning att som ung kunna leva som vanligt. Även mässlingvaccin och annat är inte hundraprocentigt så därför kommer jag leva precis som vanligt efter mina två doser. Äldre kan få en mild infektion står det, men eftersom de är sköra kanske de inte klarar av det. Nu har ju undvikit gallerior, restauranger då jag sett att det är sjukt mkt folk inne på restaurangerna. Men vi är fortfarande på lekplatser där det faktiskt kan vara en hel del. Vår vän har bokat bad på en simhall och där
    Var de 7 personer medan lekplatsen är detsamma.

   • A

    När ska vi leva som vanligt då? Nä, efter 2 doser vaccin ska jag leva som vanligt. Resa utomlands och njuta 🥂

   • Emma

    Jag är av samma uppfattning som du, att man ska kunna leva hyfsat som vanligt, resa utomlands och träffa folk. Jag tror dock att man kan behöva tänka extra på hygien, stanna hemma när man är sjuk och hålla avstånd till människor man möter, tex i mataffären osv.

 2. Johanna

  Usch nu blir jag sådär tråkig och reagerar på folk som börjat leva som vanligt. 🙈 Jag tänker att vi måste hålla ut, vi är ju inne i maj och i sommar kommer det bli bättre. Men just nu är det fortfarande otroligt stor belastning för en utmattad sjukvårdspersonal och väldigt hög smittsmittspridning i samhället . Här hemma håller vi oss för oss själv, går inte i affärer och andra saker inomhus har vi inte varit på sen i september. Vissa helger när det känns så trååkigt känner jag för att ge upp, men vad är alternativet. Jo, att vi riskerar att bli smittade med corona eller ännu värre, vi bidrar till att någon annan blir smittad och jättesjuk eller dör. För oss ä det inget alternativ.
  Jag blir mörkrädd när folk börjar leva som vanligt, inget är som vanligt än. Coronasmittan minskar för att många kämpar och vissa tror att dem inte behöver hjälpa till. Tack för den medmänskligheten.

  Svara
 3. Ylva

  Jag tycker att du talar med dubbla budskap. Först beklagar du dig över att bröllopet blir inställt för att sedan gå ut med om att ni träffar folk och går på restaurang.
  Ja det är jobbigt med Corona restriktioner men du har blogg och går ut med saker offentligare.

  Svara
  • Emma

   Jag beklagar mig inte över bröllopet eller nånting annat och det spelar som sagt ingen roll vad jag gör för folk vill hellre hitta fel än se vad jag eller andra gör som är bra under pandemin. Det är viktigare än att klaga än berömma, folk är bittra helt enkelt.

   Svara
   • Johanna

    Jag tror inte folk är jättebittra just nu. Det har nog börjat vända nu när sommaren är på ingång.
    Men det är klart att det känns sjukt idiotiskt och väldigt själviskt att vissa väljer att leva som vanligt igen🤔 hur kommer man på att man just nu ska börja strunta i rekommendationerna? Tror man att man är immun? Tror man inte att man själv kan orsaka stor skada för någon annan? Tror man att det räcker om andra människor väljer att ta ansvar?
    Min 4 åring har fått lära sig att just nu umgås vi bara med en familj utomhus, vi går inte in i några butiker och att resa får bli senare i sommar. Hon vet också att det är övergående och att det finns hopp i sikte.

   • Emma

    Jag förstår dina synpunkter och tycker inte att just du är bitter, men det är väldigt hård attityd på internet överlag och jag tänker inte ta åt mig av kritik jag inte förtjänar. Jag lever definitivt inte som vanligt, men det spelar liksom ingen roll vad jag skriver för ju mer jag skriver om hur jag lever ju mer hårda ord får jag därför skiter jag i att förklara.

    Sen att mina vänner är vaccinerade och inte bor i ett län med personlig lockdown tycker jag också spelar roll i vilka val man kan göra och för vad som är rimligt.

    Ja, nu börjar man se ljuset i tunneln faktiskt.

   • Sara

    Jag tänker att människor överlag hellre klagar än berömmer. Följande riktas inte till dig personligen Emma, utan är menat mot samhället i stort. Hur många berömmer den trevliga busschauffören för hans jobb? Hur många berömmer den glada kassörskan i matbutiken? Hur många berömmer barnens lärare, fritidsledare, fotbollstränare? Alla vill vi ha beröm, vi kanske borde bli bättre på att uppskatta andras arbete överlag? Influencers vill ha positiva följare, men alla vi andra då? Här behöver vi hjälpas åt, skicka ett mejl med ett tack till barnens lärare, önska busschauffören en trevlig dag o.s.v. ”Pay it forward”
    Hoppas min kommentar inte tas sin kritik, den är menad som en reflektion

   • Emma

    Åh vad jag håller med dig!! Precis så och särskilt nu! Jag tycker samhället har förändrats väldigt mycket pga pandemin och många utgår från att andra inte gör rätt för sig utan att veta något om den andra personen. I Göteborg har folk till och med bråkat, alltså verkligen bråkat, om det är höger- eller vänstertrafik som råder i motionsspåren. Jag tycker att alla borde reflektera kring det du skrev. Man kan faktiskt göra någons dag bara genom att vara lite trevlig och visa uppskattning❤️

 4. Sabina

  Håller helt och hållet med att folk ger för lite beröm! Det borde VI alla absolut bli bättre på. Vi borde berömma alla dem som sliter på sjukhuset med att ta hand alla sjuka, alla dem som tar sitt ansvar och följer rekommendationerna som finns, alla dem som levt 1.5 år isolerad utan att träffa sina vänner, familj etc. Vi bör ju så klart även GE andra som gör något BRA beröm.

  Svara
  • Emma

   Jag vet att du kanske inte menar så, men det här är lite det som jag har fått höra det sista halvåret som gjort att jag känner som jag gör nu. Är det viktiga att man ska ha isolerat sig i 1,5 år? Är det då man får en guldmedalj? Och i så fall till vilket pris vill man ha den?

   När jag hamnade i depression förra året pga att jag hade varit isolerad så länge så möttes jag av oförstånd, kritik och nedslående kommentarer. Det diskuteras vad isolering innebar och till och med hur många gånger jag varit utanför dörren för en simpel promenad. För mig var det inte värt ett smack att isolera mig. Det fick mig bara att må dåligt och gick ut över min familj. Självklart, har min insats gjort att jag inte bidragit till smittspridning eller belastat vården eftersom vi inte blivit smittade av corona. För mig har det blivit väldigt tydligt att människor i pandemin bara tänker på sig själva, man ser inte till hela bilden utan tittar fyrkantigt på detaljer och kritiserar. Människor har inte varit snälla under pandemin och det bidrar till att folk blir egoistiska. Jag har blivit tvungen att tänka på mig själv i första hand för jag har inte råd att må så dåligt som jag mådde i höstas. Jag lever definitivt inte som vanligt men jag lever inte heller i total isolering. Det är ingen som kommer tacka mig för att jag isolerar mig och drabbas av en depression och därför är det bästa jag kan göra att isolera mig med måtta, följa restriktionerna med rim och reson helt enkelt.

   Svara
   • M

    Jag tycker du resonerar väldigt sunt. Isolering är skitjobbigt men det är också olika jobbigt beroende på hur man är som individ. Och en kan omöjligt sätta sig in i någon annans situation. Jag är inte ute och springer i affärer hur som men det händer att jag är ute “bland folk” emellanåt för att det får mig att må bra. Man undviker trängsel, köer och att vara ute om man känner minsta symtom. Själv är jag inte “rädd” för att få covid men jag är glad om jag slipper (om jag inte redan har haft det). Jag är mer rädd för att gå miste om att leva mitt liv. Jag såg hur isoleringen påverkade min mans psyke och till slut var det så kämpigt att jag uppmanade honom till att göra det han mår bra av oavsett om det är att gå på gymmet varje dag eller åka och träffa en kompis. Jag offrar inte mitt äktenskap eller min mans liv för att isolering kanske kan hjälpa. Så jag ser det är det på egen risk att vi inte håller oss isolerade men man gör det med sunt förnuft och följer restriktioner. Vi har inte ett helt stängt samhälle här i Sverige och då tycker jag det ska vara okej att vara ute det man får.

   • Emma

    Ja men precis så! När vi isolerade oss helt i höstas så blev jag väldigt deppig och då ville både Victor och vården att jag skulle träffa en kompis minst en gång i veckan. Jag fick det som “läxa” och fick samtidigt veta att det var många nyblivna mödrar som var lika nere som jag pga samma anledning. Jag tycker precis som du, Sverige är inte stängt och det som är tillåtet är tillåtet och måste få vara okej.

 5. A

  Absolut men lite sunt förnuft också. Ex är lekland öppet men hur vågar man ta sig dit? Man blir ju vanligtvis oftast sjuk efter såna besök även innan Corona 😏

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här