BB-tiden

Hej från BB

Hej från bebisbubblan!

Jag måste säga att det känns otroligt overkligt att ha blivit mamma igen. Jag har fortfarande lite svårt att förstå att Isadora är min. Jag tittar på denna fina lilla bebis och känner en sån enorm kärlek men att hon är min att ta med hem känns bara så overkligt!

Vi kommer inte åka hem idag. Isadora har inte riktigt fattat hur man ammar. Hon tar bröstvårtan och det känns helt rätt när hon ammar, men hon blev inte nöjd. Hon höll på mellan 20-04 och snuttade vid bröstet men blev liksom missnöjd efter nån minut så då bytte jag ställning och då var hon nöjd lite till. Hon ville inte alls liggamma längre utan helst vara upprätt eller ligga med sin mage mot mig så jag trodde att hon hade ont i magen. Men sen tänkte jag på att bebisar brukar vara trötta efter förlossningen och sova mycket så då ringde jag på klockan. Sköterskan som kom in misstänkte att Isadora inte tog tillräckligt tag eller så la hon tungan ovanpå och kunde inte få ut nån mjölk pga det. Så hon hämtade en tesked och hjälpte mig att handpumpa 3 teskedar och då blev hon nöjd och somnade på en gång! Så idag ska vi försöka lära Isadora att amma rätt och blir därför kvar även i natt.

Det känns skönt att vara kvar en natt till för Lucas har fått en eländig hosta som gör att han hostar tills han spyr ibland (ja, ni vet, han har haft det förut). Och den vill jag absolut inte att Isadora ska drabbas av.

Vad det gäller mig själv så har jag inte sådär jätteont. Jag fick en liten inre bristning som var som en grop som barnmorskorna sydde och så fick jag ett stygn på utsidan. Underlivet är inte alls lika svullet som när Lucas föddes (då fick jag en chock för det var rejält svullet, typ som en hängmatta). Jag klarar mig helt utan smärtlindring, men eftervärkarna är ibland lite jobbig så därför fick jag alvedon och Ipren inatt. Dom är lite jobbiga men dom känns inte mer än vad dom onda latensfasvärkarna gjorde. Det är lite jobbigt att hantera dom nu bara för nu orkar jag inte fler värkar liksom. 

Tusen tack alla som har gratulerat oss!! Jag har inte hunnit läsa allt ni har skrivit ännu, men jag är så glad för all pepp under förlossningen! Och jag blev glad att läsa hur ivriga ni var efter uppdateringar! Hihi 🙂

  

19 Comments

 • Nikiåå

  Åh så lik lucas hon är 🙂 jag är så nyfiken på att höra hur ni känner över att det är en flicka, måste ju kännas jätte häftigt eftersom ni inte tog reda på kön o redan har en pojke 🙂

 • pannan

  Åh amningen funkade inte för min först lilla kille heller… Med nästa stoppade jag in bröstet i munnen på honom med en gång och då gick det bättre, redan från början. Njut av att få hjälp på studs genom att trycka på knappen 🙂 och att inte behöva oroa dig över att hon ska få storebrors hosta.

 • Lina

  Grattis! Min kille hade också svårt att liggamma, förstod inte var det var först men efter 2 ronder såg läkaren att han hade brutet nyckelben som gjorde att han hade ont att ligga på sidan. Hoppas det löser sig ?

 • Eva-Leena

  Vilken fin liten tjej ni fått! ?Va bra att ni får stanna kvar på BB en natt till så ni får chansen att fixa till ammningen lite så de känns bättre för både dig och lilla Isadora. ☺ Och skönt att inte behöva ta hem tjejen till en hostande storebror, hoppas han blir bättre tills att ni ska åka hem. ☺
  Sköt om er ❤

 • jessica

  Grattis till en underbar liten tjej vilket team ni är,bra att du får vara kvar en natt till så ni får till ammningen. Lucas kommer bli en toppen storebror som är stolt över sin fina lillasyster. All lycka till med eran nya familjemedlem ta det i din takt så löser sig resten. Kram från jessi

 • Maria

  Vilken vacker bebis ni har fått. Stort grattis!

  Vill bara tipsa om Amningshjäkpens slutna grupp på Facebook. Helt fantastisk grupp med mycket kunskap. Skönt att läsa när en är hemma och även ställa frågor till kunniga om det är något en undrar över. Mitt bvx har varit otroligt dåligt insatta i de nya rönen kring amning .

 • Emilie

  Åhh blir helt varm att se henne såå ljuvlig! Så sjukt stort det är att få barn!! Livets mirakel! Hoppas hon snart fattar grejen hur bra det är med amningen !! ? Stort grattis igen!!

 • Nettan

  Så underbart att ni har er lilla tjej hos er nu, stort Grattis! Hoppas amningen kommer igång nu och vad skönt att du får stanna kvar och inte känna någon stress. Kommer ihåg att d skrev om det tidigare. Kram

 • Mikaela

  En så fin liten tjej ni fått :-). Är hon inte väldigt lik storebror?
  Det är alltid härligt att bli mamma på nytt. Jag tyckte nästan att det kändes mer overkligt andra gången än första. Att bli betrodd o få ta med aig en bebis hem. Man hade ju redan en hehe.
  Stort grattis igen!

 • Nettan

  Så himla fin, stort grattis!
  Även hon verkar ha fått dina ”färger”? 🙂 Vet att det är lurigt med ögonfärgen då de har en blåaktig hinna över ögonen i början, men vad tror du om ögonfärgen? 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.