Femte graviditeten

Håravfall – ett tidigt graviditetssymptom?

En annan ska jag funderat över är att jag plötsligt har börjat tappa MASSOR av hår! Alltså det är brutalt! Jag har inte tappat så här mycket hår sen efter att William föddes och nu är det långa blonda hår överallt. Så här har det ALDRIG varit förut så jag började fundera på om det också skulle kunna vara ett tidigt graviditetssymptom? Fast mer ovanligt eftersom håret oftast växer snabbare och tjockare när man är gravid. Jag tänker att plötsligt håravfall oftast berorpå hormoner och dom enda två omställningarna jag har gjort är att jag har slutat med p-piller och eventuellt blivit gravid 🙂

Jag var såklart tvungen att googla och det jag hittade var att håravfall kan vara förknippat med graviditet, men det är mycket vanligare att få håravfall efter graviditet än under graviditet. Anledningen till att vissa drabbas av håravfall i början av graviditeten är för att det sker en ökning av östrogen- och progesteronhormoner som gör att håret kan bli sprött och börja tunnas ut. Hoppas att det är därför jag tappar hår 🙂

Jag googlade lite till och hittar såklart också att håravfall kan orsakas av att ha slutat med p-piller också. Gah! Inte vad jag ville läsa just nu! Varför ska vitt skilda saker ge samma symptom så att man aldrig kan veta om något betyder att man är preggo eller inte. Så frustrerande! Den här väntan på antingen mens eller positivt test är alltid så ofantligt lång. Man blir galen över att fundera kring alla symptom, men ändå kan man inte sluta. Jag önskar att jag kunde snabbspola några dagar fram tills att jag vet hur det ligger till…

Någon annan som varit med om håravfall vid tidig graviditet? Kan det vara ett tecken eller är det mer troligt att det är p-pillernas fel att jag tappar så mycket hår?

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.