Femte graviditeten

Kan man använda gamla graviditetstester?

Jag såg precis att alla mina graviditetstest som jag har testat med har gått ut! Undra om det är därför testerna blir negativa? *Hoppet är det sista som överger människan, inte sant?!* Nej, men seriöst. Tänk om det är därför dom visar negativt! Alla tester jag har testat med hade bäst-före-datum i juni detta året och det jag testade med igår gick ut i augusti.

Kan man använda gamla graviditetstester?
Jag var tvungen att googla och mycket riktigt kan för gamla graviditetstester ge falskt negativt eftersom kemikalierna i graviditetstesterna som mäter hCG blir mindre känsliga och effektiva. Det förklarar ju varför det tog så lång tid att få positivt med William eftersom testerna jag använde då var minst 5 år gamla 😛 Jag hade sparat dom från när jag plussade med Isadora så det är därför dom var så himlans gamla. Däremot ska det tydligen vara väldigt ovanligt att man får ett falskt positivt test pga gamla tester. Det var ju skönt i alla fall.

Detta gav ju nytt hopp igen! Så imorgon ska vi testa igen med helt nya graviditetstester – spännande! Det bådar i alla fall gott att jag är på cykeldag 29 och mensen fortfarande lyser med sin frånvaro. Jag tycker dock att svullnaden som jag känt i magen varit bättre idag och jag har mindre molvärk nu än vad jag haft innan. Visst borde inte molvärken avta om det är dags för mens? Alltså det är så spännande! Det här är verkligen det enda jag tänker på just nu. Haha! Hur får man tiden att gå snabbare??! Jag försöker fördriva tiden så gott jag kan genom att hålla mig sysselsatt. Ikväll blir det förhoppningsvis den sista charkisbrickan på ett tag, jag kommer inta den med andakt! Haha!

Jag är så nyfiken! Är det någon av er som har kört igång bebisverkstan?

14 Comments

  • Emma

   Hoppas jag också 🙂 Ja det kan den såklart men 2 av mina 4 graviditeter har kommit till direkt efter p-pillerstopp, 1 graviditet blev direkt efter amningsstopp. Det var bara den som jag inte använde något preventivmedel alls som tog längre tid, då tog det 4 månader… men det är som du säger, det kan vara olika gång till gång.

  • Emma

   Wow tack snälla! Vad glad jag blir ♥️ Jag färger mitt hår med Garnier nummer 10 och har gjort det med samma färg sen jag var 13 😊 Jag klipper mig 2-4 gånger om året 😊

 • Lisa

  Har båda gångerna fått ett positivt svar tidigt, även om jag testat en dag innan förväntad mens. Då med ett vääääldigt svagt streck såklart. Men mina tester har alltid varit nyinköpta 😅..

  Väntar just nu bebis 2 och är i vecka 22. Var ett väldigt förvånande besked då ju inte alls tänkte bli gravida just nu, (kommer skilja 16 mån mellan barnen). Men absolut inte oönskat ♥️. Nu bara längtar vi tills lillebror kommer. 🙏

 • SandraS

  Jag är gravid med nummer tre, är i vecka 26. Ca 10 månader efter pillerstopp fick vi äntligen ett plus på stickan! Med första tog det 7 månader efter pillerstopp och andra blev till av bara farten.. Så olika det kan vara!

 • Felicia

  Vi var beräknade samma dag med våra pojkar 2020. Jag trodde jag va gravid denna månad men mensen kom 5 dagar sen, hade varit lite kul om vi hade prickat samma datum igen: 🙈🙈🙈

 • Sara

  Då jag misstänkte att vår 4a låg i magen tog jag ett graviditetstest som hade passerat sitt bäst-före-datum och det visade väldigt svagt positivt 🙂 köpte ett nytt samma dag och det visade starkt positivt! Är såklart jättenyfiken vad dina nya test visade?😁 stort grattis till giftermålet också ❤️❤️❤️🎉

 • Gittan

  Denna gången hade jag bara ett gammalt test som gick ut i januari i år. Testade i juni och tyckte det var starkt positivt (dock 14 dagar över bim) Trodde dock inte på det utan köpte ett nytt men samma där så här fungerade de gamla bra 😌 Hade inte en tanke på att jag skulle vara gravid, trodde bara kroppen stökade för man blivit äldre ( dock ”bara” 33 år 🙃)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.