Femte graviditeten

Dricka alkohol när man är gravid

Inatt så drömde jag den mest konstiga drömmen av dom alla, jag drömde att jag var ute och festade som gravid. Jag drömde att jag drack jättemycket och inte kunde sluta trots att jag vet hur farligt det är för bebisen att dricka alkohol när man är gravid. Drömmen var så verklig så jag kände fortfarande skuldkänslorna över detta när jag vaknade trots att jag aldrig nånsin har varit i närheten av att dricka alkohol som gravid.

När jag var gravid med Lucas var vi på en resa till Portugal och Italien och flera gånger under den resan försökte släkt och vänner övertala mig att 1-2 glas vin går bra att dricka. Jag VÄGRADE och Italien pekade till och med våra vänner ut andra gravida som stod och drack mitt framför ögonen på mig! Såååå sjukt! Jag läste just då en gravidbok där det stod vad som händer om man dricker alkohol när man är gravid och att man till och med sett på ultraljud att fosterrörelserna minskar när mamman är berusad, troligtvis pga bebisen då blir medvetslös! Jag försökte berätta detta i Italien, men det gick dom inte med på…!

Det var en lättnad när jag vaknade och tillslut insåg att det bara var en dröm. Fy så hemskt! Graviddrömmar är så fruktansvärt verkliga ibland!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.