Spanien

Halsinfektionen är tillbaka :’-(

Då var den där nedrans halsinfektionen tillbaka igen 🙁 Imorse när jag vaknade så hade jag återigen rejält ont i halsen. Det gör inte så ont som när jag blev inlagd på sjukhuset men eftersom det har kommit smygande på mig och detta egentligen är tredje dagen så vågade jag inte chansa. Jag behövde besöka en läkare.

Vi åkte till en ny svensk vårdcentral, Scand Clinic, som nyligen har öppnat där vi bor i Spanien. Det kändes som rena rama lyxen att få hjälp av svensktalande personal. Jag blev otroligt fint bemött och undersökt och visst var det halsfluss igen 🙁 Fy fasen alltså, första veckan av den här semestern mådde jag inte bra och gick på penicillin och nu blir det samma sak i en vecka till! Vilken tur att vi ändå bokade till en extra vecka…!!

Läkaren skrev ut en bredare antibiotika i hopp om att den skulle bita på streptokockerna som jag har drabbats av. Jag hoppas innerligt att jag inte smittar ner någon annan i familjen nu…

7 Comments

 • Angelica

  Ni kanske redan har gjort det men har resten av familjen tagit svalgprov? Jag fick återkommande halsfluss tre gånger på raken, streptockocker A. Var utan symptom ca 1-1,5v efter avslutad antibiotikakur men sen kom det tillbaka. Visade sig att alla tre barnen bar på streptockocker utan att det brutit ut. Hela familjen fick penicillin och sen dess har jag vart frisk ? krya på dig!

 • Elena

  Samma som Angelica skriver: kolla resten av familjen. Tre barn o min man bar på det och jag var sjuk i tre månader innan vi upptäckte det ?

 • Gittan

  Säger samma som ovanstående. När jag va liten så gick halsfluss runt på mig och mina föräldrar i flera omgångar. Visade sig att min lillasyster bar på det men de bröt aldrig IT på henne.

 • Annika K

  Instämmer i allas kommentarer kring att testa er allihop.
  Det gick halsfluss om o om igen på förskolan när yngsta dottern gick där. Det gick runt runt i månader. Till slut så testades alla samtidigt : personal, föräldrar,syskon o barn. O Pencillin t de som behövde. En del bar på smittan utan att det bröt ut. Sen försvann eländet

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.