Okategoriserade

Gravidvecka 15 – bebis nr 2

Bebis
Bebisen är stor som en apelsin. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.

Du
Det börjar synas på en del att de är gravida. Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter. Tröttheten börjar ge mig sig för många nu, då borde känna dig piggare nu än i första trimestern. Många upplever den andra trimestern som den bästa delen av graviditeten. En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så att han/hon på bästa sätt kan finnas som ett stöd. En del kvinnor känner av rörelserna som små tickningar i magen.

Så här känner jag
Jag åt jämt fil och granola till frukost innan, men nu är jag väldigt sugen på gröt jämt. Så nu äter jag Paulúns supergröt både till frukost och kvällsmat och Paulúns granola med fil när jag har bråttom. Jag vet inte om suget för gröt har kommit för att jag behöver mer mjölkprodukter? Kanske? I graviditeten med Lucas hade jag stort sug efter mjölk vid den här tiden i graviditeten. Det där med svartsjuka känner jag verkligen inte igen. Jag känner inte att jag har nån anledning att vara svartsjuk! Men jag drömmer dåliga drömmar ibland, men det var värre för några veckor sen. Då drömde jag så verkliga drömmar att jag trodde det var verklighet när jag vaknar. Många av drömmarna var att jag och Jair separerade av olika anledningar, men otrohet var inte nån av anledningarna som tur är i alla fall. Jag känner mig fortfarande trött, men jag får ju inte sova lika mycket på nätterna eftersom Lucas vaknar minst en gång per natt. Jag har känt bebis röra sig (svepande rörelser) varje dag i snart 1,5 vecka 🙂

20151019-192249-69769457.jpg

6 Comments

    • Emma - På Smällen!

      Nämen åhhhh grattis!!! <3 Öhh… hmm… jag kom aldrig på det tricket för hur tiden skulle gå snabbt, om du kommer på det så får du tipsa mig 🙂

  • Petra

    Jag är också i v. 15 men har väldigt liten mage, speciellt på morgonen. Väntar dessutom tvillingar så jag undrar när det ska smälla till. På ultraljudet för två veckor sedan såg allt jättebra ut och jag är helt säker på att jag redan känner rörelser ibland. Är så otålig hela tiden 🙂 Magen lär nog komma ikapp i vecka 20 och framåt då de börjar växa ordentligt Hehe..

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.