Tredje graviditeten

Gravidcravings i tredje trimestern

Suget har blivit så mycket större och jag har fått många fler gravidcravings i tredje trimestern än vad jag har haft innan. Det känns som den ena cravingen avlöser den andra, typ. Det som är bra är att jag har MYCKET mera matlust i den här graviditeten än jag nånsin hade med Lucas och jag gillar fortfarande sushi. Innan jag blev gravid med Lucas så var sushi min absoluta favoriträtt! Jag ÄLSKADE sushi! Men när jag blev gravid så hatade jag plötsligt sushi och sen dess så har det aldrig blivit en favorit för mig, tyvärr. Lunchen var alltid ångestladdad för jag tyckte att all mat var äcklig. Det slutade med att jag år samma rätt 3 veckor i rad innan jag bytte till en ny rätt och det enda som jag kunde äta var sånt som var gjort på köttfärs. Så höll det på, ända tills vi kom till BB. Dagen efter Lucas var född när jag serverades min första måltid som ogravid så tittade jag på maten med avsmak, men fy farao vad gott allt var! Det var som natt och dag! Plötsligt kunde jag känna smak igen! Det är lite lustigt nu att Lucas inte äter och att han faktiskt inte känner smak, precis så som det var för mig när jag var gravid med honom. Undra om det betyder att jag kommer få ett barn som äter den här gången då?

Nu så här i tredje trimestern så har jag börjat känna ett extremt sug. Jag försöker verkligen att hålla mig och inte släppa lös mina begär, men vi bakar ganska ofta för Lucas skull och då är det svårt haha! Jag får baka lite mer av sånt som jag inte gillar så slipper jag äta själv haha! Så cravings just nu är:

  • Sur frukt – som tyvärr ger mig halsbränna
  • Chiapudding – jag har ätit galet mycket fram tills nu
  • Chokladbollar – herregud sååååå gott, ångrar att vi gjorde det!
  • Avokadosmoothie!!! Namnam så gott och jag tror det kommer göra gott för min halsbränna!

Om det är någon som är sugen på att prova avokadosmoothie så hittar ni mitt recept HÄR!   Och förresten, om det är nån som har ett recept på riktigt goda NYTTIGA (eller nyttigare) chokladbollar, snälla snälla tipsa mig! Jag vet inte hur länge jag står emot suget haha!

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.