Vad är en bra målbild till förlossningen?

På föräldragruppen med Lucas pratade barnmorskan på MVC mycket om att man bör välja en målbild som man kan tänka på när det är tungt under förlossningen. Jag tyckte det var svårt men jag valde tillslut en målbild. Men vad är en bra målbild till förlossningen egentligen?

Barnmorskan på Magplasket gav oss magplask-preggos lite tips på vad man ska tänka på när man väljer målbild som jag aldrig har tänkt på förut men som jag tycker låter väldigt vettigt. Nämligen att man ska välja en målbild som är uppnåbar även om förlossningen inte går riktigt som man har tänkt. Många väljer kanske att ha när bebisen läggs upp på bröstet som målbild (det valde jag), men det är inte alltid bebis läggs upp på bröstet direkt efter förlossningen. Barnmorskan kanske måste springa iväg med bebis eller så kanske det blir akut kejsarsnitt och mamman sövs ner. På grund av dessa omständigheter som man inte kan styra över så är det bättre att välja en målbild längre fram som man kan uppnå. Barnmorskans tips var därför att man kunde välja första barnvagnspromenaden eller när man kommer hem med sin lilla bebis för första gången som målbild istället.

Inför denna förlossning har jag valt två målbilder, två saker som jag ser framemot oerhört mycket! Det ena är att få äta mögelost! 😛 Det andra är när Lucas håller bebis för första gången ❤ Jag längtar så mycket efter att få se stoltheten i hans ögon när han får träffa bebisen för första gången 🙂

Vad har ni för målbilder? Ni som redan har fött, tyckte ni att ni fick användning för era målbilder under förlossningen?

målbild förlossning

Relaterade Inlägg

10 Kommentarer

 1. Emilie

  Jag hade inte så mkt målbild utan mer mantra, för jag blev oxå lite “lurad” på min kropps signaler så när väl jag fick värkar så tänkte jag “det är ju detta jag vill” låter nog sjukt flummigt men det hjälpte mig! ? Nu närmar det sig! Åhh så spännande för er! All lycka!

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Tack! ❤ Nä, inte alls flummigt! Jag glädjs med varje värk jag får. Det var samma sak när jag öppnade min från 2-4 cm med Lucas. Det var ett helvete men jag ville så gärna öppna mig till 4 cm så jag var så glad för varje värk 🙂

   Svara
 2. Erika

  Jag valde att ha som målbild att få vakna upp tillsammans med min sambo och bebis på mornarna och att få ligga och mysa i sängen hela nya familjen. Jag sa till min sambo inför förlossningen att han skulle påminna mig om målbilden när det var nödvändigt. Jag fick dock säga (gorma) till honom när det var som tuffast “varför gör jag det här?!!!” Då fattade han först inte vad jag menade, men efter ett tag ramlade poletten ner. När han då sa orden kunde jag fokusera på känslan av att få uppleva detta. Så för mig var det en bra hjälp.

  Svara
 3. Amanda

  Jag har av någon anledning fastnat vid tanken att ha Liten liggandes i knät och pussa och gosa med hans lena bebisfötter.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Hehe! Låter som en supermysig målbild 🙂 Jag hade gärna velat fastna vid något speciellt men har liksom fått tvinga mig till en annan målbild för helst hade jag velat ha tillfället när bebis kommer upp på bröstet.

   Svara
 4. Johanna

  Bra tanke. Både min och min sambos målbild är ju just att få upp barnet på bröstet. Jag är dock medveten om att det kan hända att det inte blir så, men bra stt bli påmind om att kanske ha en annan målbild också.

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Ja, välj en till målbild så att ni inte blir besvikna. När man är nybliven mamma så svämmar kroppen över med känslor. Du kommer märka att du kan storgråta bara för att du är lycklig, men det gör också att vissa dumma känslor kan bli uppförstorade. Det är som jag som sörjde min gravidmage i hemlighet haha 😛

   Svara
 5. Sofi ellebellebus

  Min målbild i mitt huvud är de allra första syskonbilden. När alla barnen blir samlade och man kan ta den speciella bilden <3 jag har ju två sen tidigare sambon en sen tidigare osså nu väntar vi vårt andra gemensamt så de är speciellt när man får se ALLA tillsammans

  Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här