Okategoriserade

Sjukstuga hela helgen

Vi har sjukstuga här den här helgen. Japp, Lucas är sjuk igen… Bra start på vabuari! När Lucas kom hem i fredags så var han ovanligt hängig och bara en halvtimme senare så fick han feber. På dagis hade han varit på gott humör så han blev verkligen sjuk precis lagom till helgen. Så feber, supermycket hosta och han har ont också, var vet jag inte riktigt men han säger att han har ont så vi ger alvedon. Stackars skrutt!

Inatt så nattade vi honom i vagnen för att han skulle kunna sitta och sova vid fönstret. Det gick liksom inte alls att lägga honom ner och även när han satt upp så hostade han konstant. Men tyvärr ville han inte sova där hela natten. När jag la mig så sov han halvsittandes med mig, så det var bra för då slapp han hostan. Trots att han hade hög feber så ville han gå upp och kissa istället för att kissa i blöjan. Men det gjorde inget för det funkade riktigt bra med pottan i sovrummet.

Just nu är han pigg och kör efter dammsugaren med sin lilla bil.

  

3 Comments

 • Mikaela

  Hej. Jag hatar människor som kommer med råd man inte bett om men tänker göra det ändå nu när jag ser bilden på lillkillen din och blomman i hörnet. Jag älskar garderobsblommor, de är ju fasen de enda som vill överleva, men jag har upptäckt att de är giftiga! Så inför kommande bebis som kan tänkas vilja prova saker i munnen när krypåldern kommer kanske blomman bör få en ny plats högre upp. Hade nyss en 1,5 åring som jag misstänker bet i en sådan, hon stod och kraxade och var inte alls glad när jag upptäckte att en av ”stängerna” var av, hängde dock kvar på plantan. Är glad att hon inte knaprade i sig ett blad eller åt mer av den…. Den kan ge blåsor i munnen, en brännande känsla och sväljsvårigheter.

  • Emma - På Smällen igen!

   Oj! Det hade jag absolut ingen aning om! Vad det gäller Lucas så har han aldrig varit intresserad av blomman eller att stoppa nånting i munnen överhuvudtaget, men för bebisen som kommer så var det bra att du sa det. Jag tror det är större chans att bebis kommer vilja undersöka saker med munnen än att bebis blir som Lucas så blomman kommer få flytta till ett annat rum när det blir aktuellt. Men det lär ju dröja tills bebis är cirka 6 månader i alla fall. Tack för att du skrev det! Högst relevant råd! ❤️

 • Mikaela

  Glömde tipsa om sidan giftinformation.se! När min lilla stod och kraxade och såg besvärd ut hamnade jag på deras sida i jakten på information om garderobsblomma är giftig. Nu har jag kollat igenom de blommor jag har hemma med hjälp av deras växtregister. Hoppas slippa fler sådana överraskningar i framtiden! Alla mina 4 barn har varit ”stenmalar”, sugit på varenda sten de hittat på backen, men aldrig brytt sig i blommor fram tills nu. Och nr. 5 som kommer till försommaren lär väl vara lika.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.