Okategoriserade

Gravid och viktuppgång

Det känns inte lika spännande med att gå upp i vikt den här graviditeten. Förra kände jag mig inte alls nervös över hur jag skulle gå ner alla kilo. Amningen skulle ju ta hand om det. Jag var säker på det! Till och med på Du är vad du äter sa Anna Skipper det en gång. Visst tar inte amningen hand om kilona om jag skulle äta godis och kakor och sånt varje dag, men jag tyckte inte jag gjorde det. Kanske mot slutet, men å andra sidan var jag hungrig jämt då så jag tyckte ändå inte jag borde lagt på mig några godiskilon.

Jag gick upp 15,3 kg. Helt ok gravidvikt enligt BM. 12-14 kg brukar man säga. På slutet kan många gå upp i vikt snabbt eftersom man samlar på sig vatten. På slutet gick jag upp ett kilo i veckan så jag var säker på att det var det som höll på att hända med mig. Men sen gick jag ju bara ner 7 kg efter graviditeten och sen började det ju uppför igen!!!! :O

Planen för att inte bli för mycket tjockis är att inte unna mig så mkt ”bara för att jag är gravid”. Och jag tänker träna hela graviditeten om det går så då har jag ju ändå varit hälsosam utan vikthysteri… 🙂

 

20140915-213632-77792801.jpg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.