Gött strandhäng

Igår var det söndag och vi var på stranden. Det är alltid massvis med folk på söndagar och jag gillar det för det finns mer ”att göra” och att titta på 🙂 Men om man är turist så får man vara lite försiktig för det brukar också finnas en och annan tjuv.
Det var inget superväder igår, men det är ju alltid varmt här så det gjorde ingenting. Det var skönt att slippa söka skugga under ett parasoll. Det var såpass mulet att man faktiskt inte ens kunde se skuggan från parasollet! Men jag vet att man kan bränna sig även genom molnen så vi smörjer alltid barnen ordentligt med solskyddsfaktor och låter dom oftast ha uv-dräkter på ändå. Lucas UV-dräkt var blöt och ville inte torka eftersom solen aldrig dök upp så han fick vara utan igår. Själv har jag också lärt mig en läxa och är mycket mer försiktig och smörjer med solskyddsfaktor 30 för att inte bränna mig igen. Det blir en mycket snyggare bränna om man inte bränner sig hela tiden 😛
Lucas tyckte det var kallt i vattnet igår och var lite missnöjd. Jag håller med för när solen håller sig borta så blir det inte så skönt att bada.. Jag och Lucas lekte lite vid strandkanten och sprang fram och tillbaka i vattnet för att undvika vågorna. Tidvattnet var på väg upp så det var trixigt för man kunde inte veta hur högt upp nästa våg skulle komma. Tillslut var Lucas blöt upp till midjan och då var det plötsligt kul att vara i vattnet igen. Lucas lekte säkert ytterligare en timme vid strandkanten. För det mesta låg han på mage och lät vågorna skölja över honom. Hans hår såg ut som en sandlåda när vi gick hem! Haha!
Vågorna här är väldigt starka när tidvattnet är på väg upp eller ner och det finns starka strömmar på vissa ställen. Jair har flera gånger hoppat i vattnet och räddat både vuxna och barn. Han har stenkoll på var barnen får leka och inte leka. Igår var vi tre vuxna som hade koll på Lucas och det var alltid en vuxen som satt nära och inte lyfte blicken en endast sekund. Jair var noga med att påpeka det för mig för det är många föräldrar som bara släpper sina barn på stranden.

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

  1. Caroline

    Ser härligt ut! Så kul att läsa om er resa. Blev nyfiken på släktingarna, jobbar dom, vad jobbar dom med, är det semesterperiod för dom nu eller hur funkar det?

    Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här