Att göra i Göteborg

Gosedjursutställning på Mölndals Stadsmuseum

Idag har jag och barnen varit och besökt Gosedjursutställningen på Mölndals Stadsmuseum efter tips från HejBarn. Vi åkte dit med bil och mötte upp Siranee, Tilda och Penny som kom med buss. Det var smidigt att åka dit med bil från Hisingen. Det tog 20 minuter och det fanns parkering precis utanför. Att åka buss hela vägen från Hisingen var lite bökigare, det tog exakt 1 timme och om man inte matchar in Lila Express som går en gång var 30:e minut så får man promenera 15 minuter i uppförsbacke från Mölndals station.

Museet ligger vackert precis intill en fors så om man parkerar på baksidan som vi gjorde så får man gå över en liten bro för att komma till dörren in till Stadsmuseet. Lucas tyckte att det var häftigt och om det inte hade blåst så mycket så hade vi nog stått kvar en stund och tittat på det dånade vattnet som forsade förbi 🙂 Men istället skyndade vi oss in efter att ha stannat och tittat en liten stund.


När vi kom in så hängde vi av oss. Det finns skåp att låna för 10 kr, men vi packade våra ytterkläder i varukorgen under vagnen istället. Vagnen kunde man parkera inomhus på bestämda platser eller ta med sig in om man inte lämnade den ståendes nånstans inne på utställningen. Vi tog med oss våra vagnar in och det var ganska bra med utrymme att köra på.
Lucas och Tilda var superexalterade och sprang in och tittade nyfiket på alla nallar på utställningen. Det fanns allt ifrån montrar med riktigt gamla, slitna men älskade nallar till en liten picknickhörna där man kunde sätta sig på picknickfilten och picknicka med nallarna. Och inne i ett stort rum hade dom gjort ordning med en biohörna med sackosäckar som såg ut som gosedjur som barnen kunde sätta sig på och titta på sagan som lästes upp med bilder på en stor duk från en projektor. I det rummet kunde man även klä ut sig till ett kramgosigt gosedjur, tyvärr ville varken Tilda eller Lucas göra det.

Här kunde man vara med på Nallekalas och fika med nallarna 🙂

Isadora picknickade med sin nalle-kompis 🙂

Biohörnan med bokuppläsning på stor skärm

En liten nalle som långsamt långsamt snurrade runt i en tvättmaskin 🙂

Den här nallen var en riktig favorit. Här kunde man inte bara sitta och gosa med nallen, man kunde även trycka på en knapp och få en bild utskriven på sig själv och stora nallen 🙂

Isadora och Penny fick mysa med alla gosedjur i en liten säng 🙂

Ett coolt spegelrum med en massor av nallar på speglarna 🙂

Efter utställningen fikade vi i Forscaféet som hör till Mölndals Stadsmuseum. Vi hade egentligen med oss lunch men det fanns ingenstans att äta medhavd lunch, vilket vi tyckte var synd, men vi fikade istället och åt lunch lite senare. På vår/sommar finns det en liten park i närheten som man kan äta sin lunch om man har med sig. I Forscaféet serverade dom dagens lunch, á la carte och smörgåsar men det var lite smådyrt. På barnmenyn fanns det pannkakor för 45 kr och köttbullar med makaroner men det minns jag inte priset på.


Efter fikan så gick vi tillbaka till utställningen en liten stund innan vi avslutade med att kika i souvenirbutiken som var fylld med leksaker till bra priser. Tilda som fyller 4 år i dagarna visade upp vad hon önskar sig.

Vi tyckte det var mysigt på gosedjursutställning så jag kan definitivt tänka mig att åka dit flera gånger. Barnen tyckte det var jätteroligt, men hann inte stanna för att kolla ordentligt på dom olika stationerna så jag tror absolut att dom skulle tycka det var kul att uppleva utställningen flera gånger. Utställningen håller på ända till den 17:e september så det finns gott om tid för det.

Bra att veta när man besöker Mölndals Stadsmuseum är också att det finns skötbord och barnstolar. Lokalerna är handikappanpassade och det finns även rullstol att låna.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.