Godaste snackset – kokta jordnötter!

En grej som jag verkligen älskar här i Brasilien är kokta jordnötter! Jag hade kunnat äta hur mycket som helst av detta – det är såååå gott! I Brasilien säljs dessa kokta jordnötter oftast med skalet på. Dom är varma och har en salt smak men istället för att vara knapriga som dom är i Sverige så är dom mjuka. Konsistensen är ungefär som en fast kokt potatis. Det kanske inte låter så gott, men jag kan intyga att det till och med är svårt att sluta äta när man väl har börjat. Jag älskar att mumsa på dessa ihop med en kall öl!

Om ni ska åka till Brasilien nån gång så rekommenderar jag er verkligen att testa. På gatan så är det oftast samma person som säljer kokt majs som säljer jordnötter. Det heter ”amendoim” på portugisiska 🙂

Relaterade Inlägg

4 Kommentarer

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här