Frågor & Svar

Frågor & Svar

Jag har en tjej född i slutet på maj och är nyfiken på hur isadora äter nu? Hur mycket och hur ofta äter hon mat, och hur ofta ammar du? Nattammar du fortfarande? Hur länge har du tänkt amma? Hoppas det är ok med alla frågor, det är så spännande att höra hur andra gör.

Svar: Det är helt okej! Det är bara kul att ni frågar 🙂 Jag nattammar fortfarande, cirka 1-2 gånger per natt. Isadora äter ganska bra (tycker jag). Hon äter vid alla måltider som vi och Lucas äter. Till frukost så får hon gröt. Jag vet inte exakt hur mycket det är som hon får, men det kanske är cirka 1-2 dl. Till mat brukar hon äta 1/2 – 3/4 delar av en barnmatsburk och nästan en hel fruktburk om jag ger det också. Jag ger inte alltid frukt till maten men om jag tycker hon äter dåligt så varvar jag mat med fruktpuré. Hon får oftast inget mellanmål för då brukar hon sova, men vid middagen brukar hon få mat igen. Då äter hon oftast det som är kvar från den första barnmatsburken och vill hon ha mer när den är slut så värmer jag mer. Till kvällsmat äter hon bra med gröt, cirka 1/2-3/4 delar. Jag brukar amma två gånger under dagen och på kvällen innan läggdags brukar det bli ganska mycket snuttande för att komma till ro 🙂 Ungefär så brukar det vara för oss 🙂 Hoppas det var svar på dina frågor 🙂

Sitter Lucas i en vanlig barnstol fortf? Vad är det för modell isåfall, ser lite större ut än vanliga 😀

Svar: Nej det gör han inte, jag tror det är IKEA antilop-stolen som du har sett på bild. Vi har framme den ibland när vi har gäster. Men nyligen så fick vi en matstol från Jollyroom, men jag blev inte helt nöjd så vi skaffar nog en annan istället. 

En liten undran bara. Lät ni Lucas kladda med maten när han var lika liten som Isadora? Hur gammal var han när han fick börja äta själv? Tänker att det nog är ganska vanligt att man med första barnet är noga med torkning och matning medan man med andra barnet är mer avslappnad när det kommer till kladd…

Svar: Asså, ja, jag tycker att jag lät Lucas kladda. Men det blev mindre kladd när vi var i Brasilien av olika hygieniska skäl som att han tex inte hade någon matstol och vägrade haklapp. Jag vet inte om det har påverkat, jag hoppas inte det men jag känner ändå att det kanske har påverkat lite… Det passar sig inte alltid att kladda och när vi var i Brasilien så matade vi ofta Lucas på stranden, i vagnen och i knäet och då ville vi helst inte att han kladdade… Det är möjligt att det har påverkat…

 

Det där med att inte gilla att vara kladdig var något som vi märkte hos Lucas redan innan han var 1 år gammal. Den här bilden är tagen på hans 1 årsdag. Stackars bebis!

2 Comments

  • Marie Alvas mamma

    Det där med att kladda med mat tror jag inte har ett dugg betydelse. Det är något modert påhitt att barn ska kladda. Vår dotter fick aldrig kladda med maten (givetvis fick hon plocka korv mm med fingrarna) och hon har inga problem med mat eller kladd idag. Jag pratade med min mormor om detta och hennes fem barn fick aldrig kladda och klena och dom tog ingen skada av det. Jag tycker personligen man ska lära barn hur dom ska äta utan att behöva bada efter maten. Vissa grejer tycker jag var bättre förr, men det är min åsikt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.