Frågor och svar – Brasilien

Det kommer in frågor lite då och då om Brasilien och eftersom jag inte alltid är så snabb på att svara i kommentarsfältet så tänker jag att jag tar upp frågorna i egna inlägg istället 🙂

Fråga: Det som hade varit intressant att veta är vilket bemötande du får i favelan och för övrigt när ni är där? Frågar man om Sverige och vad i så fall?

Svar: Ja, det är lite olika. Många tycker om att träffa oss och då får jag ett väldigt bra bemötande, men sen finns det många i favelan som snackar ”fofoca” alltså pratar skit. En av gångerna som jag fotade i favelan så var det en kvinna som väldigt nedlåtande sa ”Och nu står hon och fotar andra hus”. Jag hörde och förstod, men hon trodde att jag inte fattade. Jag vände mig om och sa ”Får jag inte ta kort på brevlådan?” Då skämdes hon ordentligt och började komma med någon undanflykt om att det fanns finare brevlådor i Salvadors gamla stadsdel. Det är många som inte vill eller vågar prata med mig, men dom som tar kontakt med mig är väldigt nyfikna på Sverige. Många vill veta hur kallt det är, om det finns snö, lära sig några meningar och en äldre herre i favelan är VÄLDIGT intresserad av midnattssolen i norra Sverige. Han berättade för mig att hans stora dröm är att åka till Sverige och se när solen inte går ner 🙂

Fråga: Finns det fler svenskar i närheten?
Svar: Det finns inga andra svenskar i närheten och det är sällan det kommer svenskar till Salvador. Jag har aktivt letat efter svenskar på internet men inte hittat några i Salvador.

Fråga:När ni bor lite spartanskt har ni inte lust att köpa typ ett litet hus till dom. Vad kostar ett hus där?
Svar: Ja det är så gott! Jairs familj vill absolut inte flytta från favelan. Jag kollade på vad lägenheter här kostar och en lägenhet på 50 kvm ligger på cirka 2 miljoner kronor så det är inte billigt. Ett hus i favelan kostar 400.000 kr och då är det bara en våning.

Fråga: Här i Sverige vill man frigöra sig från föräldrarna så tidigt som möjligt, medans i Brasilien har man mer respekt för föräldrarna och familjens sammanhållning är viktigare? Är de inte lite mer religösa också? Då räknas det när man gifter sig, blir familj och skaffar barn. Tycker Jairs familj att det är ok att ni ej är gifta?
Svar: Jo, det stämmer. Dom är mer religösa och sammanhållningen i familjen är en viktig prioritet. Jairs mamma och pappa har aldrig sagt något om att vi borde gifta oss. Jairs mamma och pappa är inte heller gifta. Faktum är att Jairs mamma är gift med en annan man!!!! Jag ska berätta mer om det i ett inlägg 🙂

Relaterade Inlägg

6 Kommentarer

 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Alltså det sista är jag jättenyfiken på nu :-p. Gift med en annan spännande 🙂

  Svara
 2. Nellie

  Hej, min syster bodde i Salvadors som utbytesstudent sen igen när hon jobbade på en skola och undervisade engelska. Hon är dock bosatt i Sverige nu. Om du vill hitta svenskar kan du kolla Rotary det är nog mest studenter där men dom kanske känner till några svenskar. Ja om ni vill träffa svenskar såklart ?

  Svara
  • Emma - På Smällen!

   Men vad roligt att hon var i just Salvador! Åh tack för tipset!! Jag letade efter svenskar innan vi åkte hit för att jag tyckte att det vore kul att mötas upp med andra, men nu kommer en av mina bästa brasilianska vänner hit så jag kommer inte vara “ensam” längre. Förra gången vi var här så var jag rätt ensam i 7 månader för jag hade inga “egna” vänner, bara tilldelade vänner och ihopparningar som inte blev riktigt rätt. Men nu känns det ändå okej. Tack så himla mycket för tipset, det uppskattas jättemycket!

   Svara

Skriv en Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annonsera här