Brasilien

Stroganoff på brasilianskt vis

Idag var det Ian (Jairs kusin) som lagade stroganoff men efter Jô (Jairs brors tjej) recept. Stroganoff här är långt ifrån korvstroganoff som vi äter i Sverige och det är jag glad för eftersom det är en av mina ”haträtter” sen barns ben. Det kanske finns bra korvstroganoff också, vad vet jag, men den som serveras på skolorna i Sverige är allt annat än bra (tycker jag). BLÄ!

Hur som helst så är stroganoff med kyckling här. Dom kokar kycklingen med lök, tomatsås, majs, vitlök, grädde (en typ av grädde), senap, ketchup, majonäs och kryddor. Vi hade ingen majonäs och ingen majs men det blev ändå hur gott som helst! Det påminner faktiskt om min ”thailändska gryta”.

Lucas har nog blivit lite smalare här. Han har ätit lite och varit sjuk många gånger och då har vi gett honom det han vill ha utan att pressa honom. Men idag insisterade jag på att han skulle prova maten. Han smakade väldigt motvilligt och ett par minuter senare sa han till Jair att han inte behövde koka nudlar längre för han gillade maten 🙂 OM Lucas gillar maten, ja, då har man passerat den bästa kritikern för han är verkligen en finsmakare haha 🙂

Stroganoff var verkligen gott, men nu undrar jag – vad är stroganoff? Var kommer det ifrån och är alltid stroganoff med korv? Har ni ätit stroganoff med kyckling nån gång? Finns det i Sverige?

12 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.