Brasilien,  Frågor & Svar

Frågor och svar

Tänkte passa på att ställa en fråga. Hur varmt är det på dagen och på natten? Är det så att det är för varmt för människor att jobba mitt på dagen så dom jobbar på kvällen när det kanske är svalare?

Svar: Det är vaaaarmt på dagen. Nu är det svalare än på högsommaren men till exempel nu vid 17-tiden när solen är på väg ner så är det fortfarande 28 grader! På natten är det som minst 23 grader. Folk jobbar på dagen i full arbetsklädsutrustning. Det ser jättekul ut när byggubbarna arbetar med hjälm, långärmat och långa byxor i värmen, för det är sällan man ser dom jobba, för det mesta står dom bara och hänger. Och jag förstår varför för det måste vara riktigt jävligt att jobba så! Här har man ingen siesta.

 

Nu har jag tyvärr inte hunnit kolla det mesta i din blogg så kanske ställer en dum fråga: men vad gör du på dagarna? Känner du många därborta? Och varför flytta ni just dit?

Svar: Vi är bara här under mammaledigheten så vi har inte flyttat hit. Vi har åkt hit för att umgås med Jairs familj så jag känner inte så många här. Dom första månaderna var vi för det mesta på stranden, men nu har det regnat så mycket så stranden är full med avloppsvatten, råttor och kackerlackor så nu är vi tyvärr hemma hela dagarna. Jag bloggar mycket på dagen, leker med Lucas och tränar på kvällarna. Ibland går vi ut och äter eller tar en tur till shoppingen.

 

Fråga på inlägg om att pappan får inte vara med på förlossningen: Helknäppt. Vad är anledningen till att de inte får det?

Svar: Ingen aning faktiskt, men eftersom man får ta med pappan om man har en privat förlossning antar jag att dom anser att pappan är i vägen. Dom ser inte pappan som en tillgång. Jag tror att detta hänger med sen lång tid tillbaka. På privata förlossningar där man betalar sin läkare, som är väldigt vanligt här bland dom med mer pengar, får man ta med pappan. Dom flesta från dom högre klasserna väljer att göra kejsarsnitt. Det är sällan dom rika gör en vaginal förlossning.

 

Funderar på om man använder bilbarnstol till barnen där?

Svar: Ja, det är faktiskt lag på det, men det är knappt någon som kontrollerar att lagen efterföljs. Vi blev stoppade av polisen när Bruna satt i sin pappas knä utan säkerhetsbälte, men det var ingen som sa nånting. Ingen Jair känner använder bilstol.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.